Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Trei echipe din Vest și una din Est s-au alăturat celor trei formații care sunt deja în turul 2 al Cupei

Trei echipe din Vest și una din Est s-au alăturat celor trei formații care sunt deja în turul 2 al Cupei

Miercuri s-au disputat patru din cele cinci manșe secunde ale dublelor din primul tur al Cupei României la baschet feminin. Dacă în prima zi patru din cele cinci jocuri le-au revenit echipelor din grupa Est în campionat, situația s-a inversat la retur. Trei din cele patru partide disputate ieri le-au revenit echipelor din grupa Vest, acestea obținând calificarea mai departe. Au trecut direct în runda a doua, fără să joace, două formații din grupa Est și una din Vest. Ultimul meci din primul tur se joacă în 10 noiembrie.

S-au calificat automat în turul doi finalistele ediției precedente, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (din grupa Est în campionat) și CSM Satu Mare (din grupa Vest). Alături de cele două echipe era sigură deja de participarea în turul următor estica Olimpia CSU Brașov. Formația de sub Tâmpa a profitat că adversarul său din cealaltă grupă, CSM Sibiu, s-a retras din competițiile de senioare și a trecut fără joc în faza următoare.

CSM Alexandria a fost prima echipă care s-a calificat pe teren în turul doi al Cupei României și a făcut-o la cea mai mare diferență înregistrată la total în cele patru dueluri încheiate deja. Teleormănencele au disputat ambele meciuri cu CSU Rookies Oradea la ore matinale, înainte de prânz. Elevele lui Mădălin Piperea sunt singurele din grupa Est care s-au calificat mai departe după dubla manșă, până acum. CSM Alexandria câștiga cu 67-52 în deplasare și 74-52 acasă, pentru 141-104 la total.

FCC Baschet Arad a trecut în faza a doua cu +34 la total în dubla cu rivala CSM Târgoviște. Dâmbovițencele au câștigat în tur cu 60-53, dar arădencele au reușit o evoluție excelentă în retur, în fața propriilor suporteri, și s-au impus cu 78-37. Scorul general al dublei manșe a fost 131-97.

Universitatea Cluj-Napoca a fost singura echipă din grupa Vest care s-a impus în ambele partide. După 67-63 pe terenul Rapidului, clujencele au câștigat returul cu o diferență mai mare, 77-55. Alb-negrele au avansat cu 144-118 la total, fiind echipa cu cele mai multe puncte înscrise în prima fază.

ACS KSE Târgu Secuiesc a obținut calificarea la cea mai mică diferență posibilă, de un punct. Covăsnencele au pierdut la Phoenix Știința Constanța cu 58-61 în tur. Au reușit să treacă mai departe după ce s-au impus cu 58-54 acasă, deși erau conduse la patru puncte la total cu mai puțin de un minut până la final. 116-115 a fost scorul dublei în favoarea lui ACS KSE Târgu Secuiesc.

Până în acest moment sunt în turul doi al cupei patru echipe din grupa Vest în campionat și trei din grupa Est. Ultima calificată va fi decisă în 10 noiembrie, când este programat returul dintre Sirius Târgu Mureș și Agronomia București. Formația din capitală, în grupa Est în campionat, s-a impus în tur cu 60-45 și are prima șansă să obțină ultimul bilet în faza următoare, în care ar putea fi câte patru echipe din fiecare grupă de campionat.

Meciurile din turul doi al Cupei României, feminin, vor fi în 11 decembrie și 15 ianuarie, după cum scrie în regulamentul specific al competiției. Conform acestuia, tragerea la sorți pentru acest tur va avea loc luni, 28 octombrie.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!