Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Triple-double pentru Dora Ardelean!

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.03.2017

Ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Feminin a venit și cu o performanță mai mult decât notabilă și anume primul triple-double al stagiunii realizat de o sportivă autohtonă. Performanța poartă semnătura sportivei de la Olimpia CSU Brașov, Dora Ardelean

Într-un meci care nu mai putea schimba nimic din punct de vedere al clasamentului final, Olimpia Brașov a pierdut la Phoenix Galați, scor final 73-92, însă se poate mulțumi și mândri cu reușita tinerei baschetbaliste românce din lot. Absentă de pe parchet doar 30 de secunde, Dora și-a trecut în cont 18 puncte, 13 recuperări (10 defensive, 3 ofensive) și 11 pase decisive, cifre la care a adăugat și 1 intercepție, un capac și 4 mingi pierdute, totul pentru un indice la eficiență de 25 de unități, aceasta fiind și cea mai bună prestație stagională pentru Ardelean. Din punct de vedere al procentajelor, sportiva originară din Timișoara a terminat partida cu 44% (7/16) de la 2 puncte, 17% (1/6) de la mare distanță, respectiv 50% (1/2) din dreptul liniei de fault. 

Dora Ardelean a fost prezentă pe parchet în toate cele 28 de partide disputate de Olimpia Brașov în sezonul regulat din LNBF, timp în care nu a reușit niciun double-double, însă la ultima șansă a bifat chiar un triple-double. În cele 28 de meciuri jucate, eleva lui Dan Calancea a acumulat medii de 4.4 puncte, 2.6 recuperări, 1.4 pase decisive, 0.4 intercepții, 1.1 mingi pierdute și 4.2 la eficiență, totul în 18:16 minute jucate în medie pe meci. 

Sezonul 2016-2017 din întrecerea feminină a mai înregistrat până în prezent două performanțe similare cu ale Dorei și anume reușitele sportivelor de peste ocean Morgan Batey și Zahna Medley. Morgan Batey de la CSM Satu Mare a avut 14 puncte, 12 recuperări (6 ofensive / 6 defensive) și 10 pase decisive împotriva celor de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în timp ce Zahna Medley de la Universitatea Cluj a terminat cu 21 de puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive în eșecul cu Sirius Târgu Mureș. 

Astfel, cele trei triple-double-uri ale sezonului au fost înregistrate în partide în care echipele protagonistelor au fost învinse. 

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!