Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Tyaunna Marshall: „Sunt recunoscătoare că evoluez într-o asemenea atmosferă chiar în primul meu an ca jucătoare profesionistă”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.04.2015

Una dintre americancele formației Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, extrema Tyaunna Marshall, a acordat câteva declarații în exclusivitate pentru site-ul TotalBaschet. Baschetbalista a vorbit despre finala Ligii Naționale de Baschet Feminin în compania celor de la CSM Târgoviște, dar și despre suporterii echipei covăsnene, renumiți pentru atmosfera pe care o creează la fiecare meci din Sala „Kati Szabo”. 

Ty, începe finala dintre Sepsi și Târgoviște. Care sunt așteptările tale înaintea acestei serii?

„Înainte de toate, calificarea în finală este o realizare majoră pentru ambele echipe. Primele 2 meciuri sunt la Sfântu Gheorghe și acest aspect este unul extrem de important. Desigur, ne așteptăm ca în fiecare meci să avem parte de o luptă timp de 40 de minute. Țelul nostru principal este să jucăm un baschet de echipă, să controlăm fiecare moment, să ne distrăm și în cele din urmă să obținem primele 2 victorii”.

Spune-mi, te rog, părerea ta despre adversarele din Târgoviște.

„Echipa din Târgoviște este una foarte bună cu jucătoare talentate, iar acest motivul pentru care ele au ajuns din nou în finală. Ne așteptăm să vină aici și să dea totul pe terenul nostru, dar noi suntem pregătite pentru a combate orice vor încerca să facă. Avem un obiectiv al echipei să devenim campioane, iar cu toată lumea pregătită se anunță a fi ceva extraordinar”.

Echipa, orașul, fanii se află în fața unui moment foarte important, finala campionatului. Care este atmosfera în cadrul echipei înaintea acestor confruntări?

„Atmosfera în cadrul echipei este una excelentă în acest moment. Am muncit foarte mult ca și cum am avea tot sezonul în față. Fiecare își cunoaște bine rolul în echipă pentru a deveni campioane. Toată suflarea formației noastre este extrem de entuziasmată și pregătită pentru a evolua, nu doar pentru el însuși, ci pentru toată lumea din jur, pentru oraș”. 

În final, cum ai putea descrie fanii care vă susțin în număr mare, atât pe teren propriu, cât și la unele meciuri din deplasare?

„Fanii echipei Sepsi sunt dincolo de incredibili. De fiecare dată îi văd foarte entuziaști și ne susțin 100% indiferent de ce se întâmplă pentru că și noi dăm 100% de fiecare dată când jucăm. Sunt recunoscătoare pentru că am parte de această experiență, să evoluez într-o asemenea atmosferă chiar în primul meu an ca jucătoare profesionistă”. 

Venită la Sfântu Gheorghe în cea de-a doua parte a campionatului, Tyaunna nu a ratat niciun meci al formației alb-verde. În cele 12 partide bifate pentru Sepsi în LNBM, atât în sezonul regulat, cât și în play-off, sportiva a acumulat medii de 12.2 puncte, 6.7 recuperări, 1.6 pase decisive, 1.5 intercepții, 1.5 mingi pierdute și 14.7 la eficiență, totul în 26:22 minute jucate. 

Cu siguranță, la fel ca la Final Four-ul Cupei României, Sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe va erupe cu ocazia primelor două meciuri ale finalei. Ultimul act se dispută pe sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”. Cele două partide care pun față în față câștigătoarea sezonului regulat, Sepsi, și campioana en-titre, Târgoviște, se vor disputa vineri, de la ora 20:00, respectiv sâmbătă, de la 19:00, ambele meciuri fiind transmise de DolceSport. 

*Foto: Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!