Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

U-BT Cluj-Napoca obține o nouă victorie pe terenul lui BC Mureș Târgu-Mureș

David Istrate

David Istrate
27.01.2018

Într-o partidă ce a contat pentru etapa a 16-a campioana en-titre a reușit să o învingă pe BC Mureș Târgu-Mureș cu scorul de 101-62 . De la gazde nu au jucat Dino Pita, Jonathan Person, Bogdan Stăncuț, Szabolcs Santa și Alin Borșa, în timp ce la oaspeți au absentat Ousmane Barro, Giordan Watson, Rolland Torok și Aleksandar Rasic.

Formula de start a Mureșului a fost compusă din Norbert Steff, Tudor Gîrbea, Dan Bichiș, Florin Ilicov și David Engi Rosenfeld. De partea cealaltă, Mihai Silvășan a început meciul cu Miha Lapornik, Nandor Kuti, Lasan Kromah, Zeljko Sakic și Adomas Drungilas.

Clujenii au început în forță meciul și s-au distanțat rapid la 12-3 după 10 puncte marcate de slovenul Miha Lapornik. Însă Norbert Steff a avut o prestație ofensivă foarte bună și și-a ținut echipa aproape de clujeni prin cele 20 de puncte înscrise în primul sfert. Astfel înaintea începerii actului secund, U-BT Cluj-Napoca avea un avantaj de 3 puncte, scor 26-23. Elevii lui Mihai Silvășan au continuat să arunce foarte bine și diferența dintre cele două echipe a crescut și mai mult. Steff a ripostat cu încă 9 puncte însă nu a fost de-ajuns și clujenii conduceau la pauză, cu 52-34.

După revenirea de la cabine antrenorul clujenilor s-a folosit în cea mai parte a meciului de tinerii clubului David Vida, Andrei Mureșan și Anders Abu Teir. Aceștia s-au descurcat foarte bine în duelul cu tinerii gazdelor și au reușit să câștige sfertul al 3-lea cu 31-13. În ultima secvență a avut loc un duel destul de echilibrat între cele două echipe. Cu toate acestea, datorită unui meci foarte bun făcut de tinerii români de la U-BT, campioana en-titre a reușit să își adjudece și ultimul sfert. La finalul întâlnirii, tabela arăta 101-62 pentru oaspeți.

Toți jucătorii care au fost pe teren în această partidă au reușit să puncteze. Liderul gazdelor a fost Steff cu 33 de puncte, urmat de Gîrbea (8 puncte), Engi Rosenfeld (8 puncte), Ilicov (6 puncte), Bichiș (5 puncte) și Porime (2 puncte). De partea cealaltă, au marcat Lapornik (20 de puncte), Vida (14 puncte), Calnicenco (13 puncte), Berculescu (11 puncte), Abu Teir (10 puncte), Drungilas (10 puncte), Sakic (8 puncte), Kuti (7 puncte), Mureșan (4 puncte) și Kromah (4 puncte).

Din punct de vedere al procentajelor U-BT Cluj-Napoca a avut o zi excelentă cu 70% din interiorul semicercului (34/48), 40% de la distanță (9/22) și 85% de la linia de pedeapsă (6/7). De asemenea, clujenii au dominat la pase decisive cu 34, în timp ce mureșenii au contabilizat doar 13.

BC Mureș Târgu-Mureș încasează cea de-a 9-a înfrângere din acest sezon și ajunge la 19 puncte. Tigrii vor juca în următoarea etapă la BC Timba Timișoara, miercuri 31 ianuarie, de la ora 18:00.

În urma acestei confruntări, oaspeții se mențin pe prima poziție cu un record de 13 victorii și 3 înfrângeri. În campionat următoarea partidă o vor disputa în București, împotriva lui CS Politehnica Iași. Meciul va avea loc sâmbătă 3 februarie.

foto: cjsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!