Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

U-BT Cluj o învinge pe SCM Timișoara în debutul etapei cu numărul 25

U-BT Cluj o învinge pe SCM Timișoara în debutul etapei cu numărul 25

U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 74 la 65 vineri seara (24.03) în duelul de acasă contra celor de la SCM Timișoara, în deschiderea etapei a 25-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Leo Meindl nu a jucat pentru campionii României în acest duel, iar Karel Guzman lipsește din angrenajul clujenilor până la decizia FRB ca urmare a incidentelor de la Oradea.

U-BT: Kasey Shepherd, Akos Szentkuti, Patrick Richard, Jalen Jones, Emi Cățe

Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

Shepherd a întors situația de pe tabelă în favoarea gazdelor după punctele lui Mirkovic, Djokovic marcând apoi pentru 4-5 și Cățe răspundea cu un dunk, Timișoara revenind la conducere prin reușita lui Mirkovic din căciulă, 6-7. Shepherd era cel care a ratat prima aruncare a clujenilor după aproape patru minute de la start, U-BT ajungând apoi la șapte puncte consecutive și se desprindea la 13-7, Kesar oprind run-ul gazdelor după mai multe atacuri ratate în ambele tabere. Bircevic ajungea la libere și își transforma ambele încercări, Petrescu marcând la coșul advers după o recuperare ofensivă și U-BT Cluj termina primul sfert cu 19-13 după reușita lui Gordic de la semi-distanță.

McClellan marca abia al doilea coș de la distanță al Timișoarei și handicapul bănățenilor devenea de două puncte, Kesar fiind la un pas să egaleze și cu liberele lui Bircevic scorul devenea 21-17. Bănățenii continuau prestația extrem de slabă din spatele arcului de cerc, dar Kesar izbutea un three-point play și se făcea 23-20 aproape de jumătatea celui de-al doilea sfert, Bircevic răspunzând cu o aruncare deschisă de la distanță. Gajic înscria din zero grade pentru 26-28 și urma un time-out pentru clujeni, Cățe reușind să pună apoi trei puncte între la 33-30 și U-BT Cluj conducea la pauza partidei cu 37 la 30, după o repriză în care ambele echipe aveau procentaje foarte slabe la trei puncte și au contribuit pentru 21 de posesii pierdute.

Stipanovic și Jones o duceau pe U-BT la 41-32, apoi Szentkuti avea un three-point play prin care se ajungea în premieră la un avantaj format din două cifre pentru gazde. Timișoara se apăra modest și Clujul mergea în câteva rânduri la +12, Djokovic împărțindu-și liberele și apoi rata de la distanță la jumătatea sfertului trei (48-37), încasând ulterior un fault tehnic pentru proteste și Richard înscria libera primită. Bănățenii ratau șansa să vină după mai multe momente la o diferență formată dintr-o singură cifră și Shepherd profita pentru 54-41, la finalul celui de-al treilea sfert diferența fiind de 16 puncte, 61-45.

Aproape două minute au trecut din sfertul decisiv până la prima reușită, Emi Cățe ducând apoi scorul la 65-45 și venea un time-out pentru Timișoara. Petrescu răspundea cu o triplă și Kesar ducea formația bănățeană la borna celor 50 de puncte marcate, U-BT fiind pe parchet cu patru români începând cu al treilea minut din parțialul acesta. Mirkovic scădea handicapul oaspeților la 11 puncte, 70-59, și McClellan aducea Timișoara la un ecart format dintr-o singură cifră cu trei minute până la final, în cele din urmă U-BT câștigând cu 74 la 65.

Clujenii (12-2 bilanț) vor juca peste două zile tot acasă, contra lui Dinamo în etapa cu numărul 24, iar pentru Timișoara (4-11) urmează o deplasare la Craiova în etapa a 26-a.

Kasey Shepherd și Emi Cățe au totalizat 14 puncte, iar Stefan Bircevic i-a urmat cu 10 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Igor Kesar și Edi Petrescu au înscris câte 12 puncte pentru SCM Timișoara, în double figures aflându-se și Eric McClellan (11 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive).

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!