Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

„U” Cluj ajunge la trei victorii în LNBF

„U” Cluj ajunge la trei victorii în LNBF

Universitatea Cluj a învins CS Agronomia București în primul meci al etapei a 7-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 60-51 în disputa ce s-a jucat sâmbătă, 20 noiembrie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Clujul a debutat în meci cu Beldian, Fleșer, Uiuiu, Rubin și Nicholas, iar Agronomia a replicat cu Plăvițu, Kovacs, Militaru, Șipoș și Chelariu.

Ardelencele au început tare meciul și au deschis cu un parțial de 9-3, perioadă în care Rubin, Nicholas și Beldian și-au trecut numele pe lista marcatoarelor. Anca Șipoș și Mihaela Panait au redus avantajul Clujului la 11-7, partea secundă a sfertului inaugural fiind mai reușită pentru Universitatea, care s-a desprins la trei posesii în față și a terminat primele 10 minute în avantaj, 19-11.

După trei minute fără coș marcat, Agronomia a punctat prin Kovacs (19-14), iar Șipoș a apropiat mai întâi formația din capitală la o singură posesie, după care a egalat, 21-21. Clujul a bifat doar patru puncte până la jumătatea sfertului, de unde Rubin și Fleșer au marcat în decurs de 30 de secunde, scor 27-24. Rezultatul a rămas neschimbat pentru un minut întreg, până la reușita lui Rubin, alb-negrele păstrându-și avantajul la pauza mare, 33-26.

Mai bine de jumătate din punctele formației lui Ioannis Koukos au venit din paint (20), iar din spatele arcului de cerc „U” Cluj a avut 0/9 în prima repriză. Agronomia a comis 10 turnovers în această perioadă, dar a adunat 21 de recuperări, asemenea Clujului și la procentajele din acțiune cele două formații erau apropiate, 37-33% în favoarea gazdelor.

Combatantele au ratat împreună opt aruncări în debutul sfertului trei până la floater-ul reușit de Uiuiu (35-26), Universitatea ducându-se la +10 pe tabelă după and-one-ul lui Nicholas, 38-28. Gazdele au reușit un parțial de 16-6 în acest sfert, Makeda Nicholas devenind principala marcatoare. Panait a pus ultimele puncte în sfertul trei, 54-36 în favoarea Universității Cluj, gazdele adjudecându-și această perioadă cu 21-10.

Agronomia București a deschis mai bine ultimul sfert, cu un parțial de 6-2 prin coșurile lui Bobar, Panait respectiv Șipoș (56-42), Universitatea trecându-și în cont primul coș din acțiune grație lui Rubin, la jumătatea sfertului. Boloni și Kovacs s-au ciocnit dur cu puțin peste trei minute rămase, la 58-44, cea din urmă necesitând îngrijiri medicale și a părăsit terenul cu greu. Clujencele s-au impus în cele din urmă cu 60-51.

Universitatea Cluj ajunge la 3-3 bilanț după acest succes, iar Agronomia București coboară la 2-4. Etapa viitoare ardelencele merg pe terenul campioanei Sepsi Sfântu Gheorghe, în timp ce Agronomia primește vizita formației FCC Baschet UAV Arad.

Makeda Nicholas s-a remarcat din tabăra învingătoarelor cu un double-double, 20 de puncte și 12 recuperări, secondată de Taneka Rubin (16 puncte, 6 recuperări, 4 intercepții) respectiv Alexandra Uiuiu (10 puncte). Principala marcatoare a meciului a fost Anca Șipoș (22 de puncte, 12 recuperări), urmată din echipa Agronomiei de Renata Kovacs (12 puncte, 4/8 de 3 puncte).

 

*foto: u-cluj.ro (Brădeanu Photography)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!