Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

„U” Cluj învinge CSM Târgoviște în etapa a 9-a a Ligii Naționale

„U” Cluj învinge CSM Târgoviște în etapa a 9-a a Ligii Naționale

Universitatea Cluj a câștigat meciul cu CSM Târgoviște din etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, scor 61-54, într-o partidă jucată sâmbătă (04.12) în Sala Sporturilor "Horia Demian".

„Studentele” au debutat în formula Fleșer, Beldian, Uiuiu, Rubin și Nicholas, iar Târgoviște a replicat cu un prim 5 alcătuit din Stoenescu, Popescu, Ignat Kleeman, Petrof și Irimia.

CSM Târgoviște s-a aflat la conducere în primele minute ale partidei (8-4), avantajul fiind urcat la cinci puncte de către Irimia cu două libere transformate, 12-7. Rubin și Fleșer au contribuit la egalare (12-12), Universitatea Cluj preluând pentru moment conducerea la 16-14, dar în ultimul minut al sfertului inaugural doar oaspetele au punctat, prin Carla Popescu, mai întâi cu un and-one și apoi cu o pereche împărțită de aruncări libere (18-16).

Echilibrul s-a menținut în prima partea a sfertului secund (22-22), Clujul reușind de aici o serie de șase puncte la rând fără răspuns din partea dâmbovițencelor, 28-22. Rubin a ars plasa de la distanță pentru 31-24, în premieră trei posesii în față pentru „U”, pe finalul reprizei înregistrându-se un avantaj de nouă puncte, 35-26.

Tănase a redus ecartul la 35-30 în startul sfertului trei, apoi Ignat Kleeman a adus-o pe Târgoviște la 40-36, după ce ardelencele aveau +9. CSM Târgoviște n-a putut veni la o singură posesie în spate, Universitatea replicând cu un parțial de 10-4 și Rubin a înscris la 50-40. Cu 20 de secunde înaintea încheierii acestui sfert, Makeda Nicholas a punctat pentru 52-41, tripla Ancuței Stoenescu punând punct final parțialului, 52-44.

Universitatea a abordat ultimele șase minute ale partidei de la 58-44, diferență din care CSM Târgoviște n-a putut recupera mai mult de șase lungimi într-o perioadă (60-52). Meciul s-a terminat cu câte un coș în ambele tabere, mai întâi Bota de la linia de fault, apoi Tănase din acțiune, Clujul câștigând cu 61-54.

Fetele antrenate de Ioannis Koukos ajung la 4-4 bilanț, în timp ce formația oaspete, CSM Târgoviște, coboară la 2-6. Runda viitoare Universitatea Cluj merge la Brașov pentru duelul cu Olimpia CSU, iar trupa din Dâmbovița primește vizita Agronomiei București.

Makeda Nicholas a terminat cu 22 de puncte și 14 recuperări, alături de un indice al eficienței de 35 de unități, urmată de Taneka Rubin (19 puncte, 13 recuperări) și Andreea Fleșer (14 puncte, 6 recuperări, 3/7 de la distanță). Carla Popescu a fost la un pas de double-double (16 puncte, 9 recuperări), doar Maria Tănase terminând de asemenea în double figures (12 puncte) pentru oaspete.

 

*foto: Facebook Brădeanu Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!