Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

"U" Cluj, prima victorie în acest sezon

Paul Olar

Paul Olar
03.11.2013

65-52
1-5 Fișa meciului 0-6

Universitatea Cluj a reușit sâmbătă prima victorie stagională, cu ocazia unei confruntări din etapa a șasea împotriva târg-mureșencelor de la Nova Vita. Disputa ce a avut loc în Sala Sporturilor "Horia Demian" s-a încheiat cu scorul de 65-52.

Primele minute ale încleștării sunt destul de sărace în realizări pe tabelă, clujencele reușind să se desprindă la 6 lungimi, 7-1. Vizitatoarele își revin și se țin tare de adversare la terminarea actului întâi, când amfitrioanele conduceau cu un punct.

În sfertul secund, combatantele au un parcurs strâns, "U" izbutind să își impună ritmul în actul al treilea. Flavia Ferenczi și Judith Kajdacsi își fac simțită prezența în ofensivă, iar fetele lui Covaciu se duc la 9 lungimi, 38-29. Nu s-a pus problema revenirii pentru Nova Vita, care grație Mihaelei Mihai și a Alexandrei Vlaicu se apropie la un punct, 44-43.

Diferența s-a făcut în sfertul decisiv, când "alb-negrele", în frunte cu unguroaica Kajdacsi, au prestat excelent în spațiul de trei secunde și au dominat autoritar lupta la recuperare. Astfel, gruparea de pe malul Someșului bifează primul succes stagional, în vreme ce trupa lui Dan Matic a suferit până în prezent doar eșecuri.
Cu 21 de puncte marcate, 23 de recuperări, 5 intercepții și o pasă decisivă, Judith Kajdacsi a fost MVP-ul întâlnirii.

Pivotul din țara vecină a fost secondat la eficiență de Andreea Pop, autoare a 16 puncte, 6 recuperări și 2 assisturi. Totuși, Flavia Ferenczi a fost cea mai bună marcatoare a confruntării, sportiva ce evoluează cu numărul 11 pe maieu remarcându-se cu 27 de puncte.

De partea cealaltă, Alexandra Vlaicu a totalizat 13 puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive. Kata Meszaros și-a trecut în cont 11 puncte la meciul împotriva fostelor coechipiere. Tot 11 puncte a avut și Mihaela mihai.

*Foto: Silviu Cristea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!