Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

U Mobitelco - BC Timişoara, sub semnul revanşelor

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
24.01.2013

LNBM

Etapa a 19-a

vineri, ora 20:00

Locul 7 (12-6) Fişa meciului Locul 3 (13-5)

Derby-ul etapei a 19-a din LNBM se joacă vineri în Ardeal. U Mobitelco Cluj-Napoca primeşte vizita formaţiei BC Timişoara în ceea ce se aşteaptă a fi cel mai echilibrat duel al rundei. Partida propune reîntâlnirea dintre două formaţii care s-au confruntat sezonul trecut în semifinalele campionatului, atunci când Timişoara s-a impus cu un sec 3-0. Motiv de revanşă pentru ardeleni, la fel cum şi bănăţenii vor să întoarcă înfrângerea suferită în actualul sezon, pe teren propriu, în faţa lui "U". Motive suficiente pentru un meci de calitate.

U Mobitelco Cluj-Napoca a început bine returul. Victorii cu Dinamo, Sibiu şi Miercurea-Ciuc şi niciun pas greşit. E drept că în unele partide elevii lui Niksa Bavcevic au avut emoţii până să se desprinsă în învingători, dar important rămâne rezultatul. "U" a ajuns pe locul 7 în clasament, cu 12-6 la general şi 30 de puncte în cont. Pe teren propriu, alb-negri au 5 victorii, dar şi 4 înfrângeri, bilanţ care va cântări destul de greu la final de sezon regulat. De aceea, elevii lui Bavcevic şi-au propus să nu mai piardă niciun joc pe teren propriu şi să urce cât mai sus în clasament. Clujul mizează p Wright jr, cel mai bun marcator al său, pe Nikolov la lupta sub panou, dar şi pe Barnette. În plus, Dapa şi Stawbridge par să se fi adaptat destul de repede.

BC Timişoara trece din nou prin transformări. Nu va mai miza pe Andrei Căpuşan, accidentat serios la genunchi, dar îl are în schimb pe Mujo Tuljkovic, autor a 17 puncte la debut. Srdjan Jovanovic şi-a pus deja elevii în gardă şi a declarat că U Mobitelco este în acest moment cea mai bună echipă din România. Timişoara a revenit la un moral bun după victoria cu Energia Rovinari şi caută acum să dubleze acest succes cu unul la Cluj. În plus, Leii din Banat vor să întoarcă şi eşecul de acasă din tur, 79-89 cu "U". Alb-violeţii sunt pe locul 3 în clasament, cu 13-5 la general şi un bilanţ de 6-3 în deplasare.

Istoria meciurilor dintre cele două formaţii este una bogată. S-au întâlnit de 25 de ori, iar bilanţul le este favorabil clujenilor, care conduc cu 14-11 la general.

Partida dintre U Mobitelco Cluj-Napoca şi BC Timişoara va avea loc vineri, de la ora 20:00 şi va fi transmisă de Digisport 2 şi Digi24 Timişoara. Postul local va avea o transmise extinsă, cu interviuri înainte şi după meci.

Partida va fi arbitrată de Marius Ciulin, Ciprian Stoica şi Sorin Drugău.

foto: Sebastian Tătaru (sebatataru.ro)

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    Napoca
    U cluj are 30 de pct.. 12 cu 6

    cu 11 ani în urmă (24.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!