Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Un nou derby, o nouă altercație la CSM Târgoviște vs. ACS Sepsi SIC

Adrian Eftimie

Adrian Eftimie
18.10.2015

Foto: stiridb.ro

CSM Târgoviște și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-au dat întâlnire în derby-ul Ligii Naționale de Baschet feminin, desfășurat sâmbătă seară la Târgoviște. Reiterarea finalei de anul trecut s-a încheiat cu victoria echipei din județul Covasna, scor 66-55, deși la pauză amfitronii au intrat cu un avantaj de 3 puncte, 37-34.

Nici de această dată partida nu s-a desfășurat fără incidente. Suporterii echipei oaspete au fost lăsați să intre în incinta sălii doar după intonarea imnului național de stat, iar la scurt timp după ce în sală și-au făcut prezența aproximativ 10-15 suporteri, crainicul sălii din Târgoviște, Ionuț Marin, membru al galeriei Commando Dracula, a fost fugărit de către unul din fanii echipei Sepsi SIC. La rândul lor, membrii galeriei gazde au pătruns pe teren, iar conflictul a fost aplanat înainte de a genera, de către jandarmi. La fața locului și-a făcut prezența și Marius Dobă, managerul CSM. Suporterul covăsnean a fost amendat și i s-a interzis accesul la jocurile sportive timp de un an.

Suporterul echipei oaspete se afla într-o vizibilă stare de ebrietate și a încercat să-l lovească pe crainicul partidei, relatează Ionuț Marin pentru site-ul pe care acesta îl administrează, dbsport.ro.

Nu înțeleg unde au fost cei de la Poliția Locală, de la Jandarmerie. Probabil că d-l Dinu, directorul Poliției Locale, era acasă, la telenovele, la un meci cu grad de risc zero. Nu am ripostat, deși am fost tentat să o fac, în primă fază și să-i aplic o corecție huliganului de la sepsi. L-am evitat pe omul de la Sf. Gheorghe, care a fost ulterior reținut de forțele de ordine, dar asta după ce ajunsese la mijlocul sălii“, a declarat announcer-ul din Polivalentă pentru sursa mai sus amintită.

Conform informațiilor noastre, incidentul s-ar fi produs după ce crainicul sălii, poziționat în spatele panoului unde se încălzea echipa din Sfântu Gheorghe, a întâmpinat galeria oaspete cu semne obscene, moment în care unul dintre suporteri a intrat pe parchet și l-a fugărit pe acesta prin sală. Incidentul a fost aplanat după intervenția jandarmilor și managerului din Târgoviște. 

19 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    deja-vu
    Mda, nașpa! De pristolul templului baschetului feminin românesc din cetatea de scaun și-au legat amazoanele hune caii! Plus faptulcă nu a ținut cu "afară cu ungurii din țară!" Pardon, Tavic, Faleru, Jeffery, Marshall nu înțeleg românește! Și cum naiba se face că probleme se întâmplă doar la templu, în săli laice suporterii covăsneni nu sunt așa de puși pe harță? Să fie în legătură cu linia religioasă talibană impusă de slujitorii așa zisului templu? Acest mesaj e un pamflet, aveți suficient discernământ să îl tratați ca atare!

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mj23ky :

    ....
    Sper sa se urmeze exemplul celor de UEFA sau FIFA...in momentul in care se aud remarci sau scandari rasiste, sa fie interzis accesul in sala suporterilor la 2, 3 sau mai multe jocuri...asa ca le doresc tot mai multe astfel de scandari celor de la TGV ca poate asa se sesizeaza cineva si se iau masuri!

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      si la Sf Gheorghe
      Stai linistit ca si la Sf Gheorghe sunt scandari rasiste . De fapt , de la comportamentul necivilizat al brutelor astea de spectatori unguri s-a declansat acest scandal intre cele 2 echipe. Am un prieten care a participat la un meci la Sf Gheorghe intre cele 2 echipe , el nefiind fan al niciunei echipe , fiind doar delegat cu serviciul in avea zona , si mi-a spus de scandarile covasnenilor la a el meci . Pe scurt , un comportament de oameni care sunt la 1000 de ani de civilizatie , niste idioti care nu au nimic in comun cu sportul , vin la sala doar pt a injura si pt scandari rasiste. FRB ar trebui sa suspende vreo 2-3 ani sala de la Sf Gheorghe , poate asa spectatorii de acolo vor invata ce inseamna sa vii la un meci pt spectacolul sportiv. La Pitesti , acum 2 ani a venit Muresul Tg Mures si ne-a scos din play off , dar i-a injurat nimeni , nu a fost nici o scandare rasista , am dat mana cu suporterii mureseni.

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • Vander:

      Gabitzuo1
      Vorbesti dupa portalul dbsport, condus de comando draculistul, care a declansat scandalul. La Sfantu nu s scandeaza nimic pana-n momentul in care niste asa numiti suporteri inculti nu vin cu banere de 1918, care nu prea cred ca ar avea ceva comun cu oricare din meciurile directe. 2. N-ai fost la meciuri, deci n-ai vazut cum se prezinta super civilizatii suporteri targovisteni la Sfantu... vomitand si urinand imprejurimea intrarii in stadion. 3. Brutele unguri, care dupa parerea ta sunt in urme cu 1ooo de ani aveau de mult carte funciara in Ardeal, pe cand in Tara Romaneasca de asa ceva nici nu se auzea...4. Prietenul dumitale intelege maghiara? Poti sa ne relatezi exact ce scandari erau? Ca antiromane nu erau sunt sigur 100% , caci nu o data am fost la meci, ca prietenul dumitale (desigur el era impartial in a judeca evenimentele petrecute of course...)5. Daca n-ai fost in sala la Sfantu Gheorghe pe ce te bazezi cand enunti: ”vin la sala doar pt a injura si pt scandari rasiste”??? Pe o prezentă a unui prieten, rezent o singura data??? Nici n-are rost să mai vorbim, că din ceea ce scrii se observă o deficiență severă ăn domeniul studiilor socio-umane: logica și istoria un dușman al dumitale. 6. Cu meciurile lui Tg Mures iar gresesti, caci au fost scandaluri cu sloganuri rasiste împotriva maghiarilor la meciuri jucate de Tg. Mureș la București, Sibiu. ex. http://www.totalbaschet.ro/articol/Scand%C4%83rile-ultra%C8%99ilor-steli%C8%99ti-nu-au-trecut-neobservate-%C3%AEn-tab%C4%83ra-mure%C8%99ean%C4%83~38409 7. DE ACORD, CA CEI CARE PRODUC SCANDALURI SI PARTICIPA LA SCANDALURI RASISTE SA FIE EXCLUSI DIN GALERII SI SA PRIMEASCA INTERDICTIE DE intrare in stadioane, sali de sport! Insa aici am o problema: REGULA SA FIE APLICATA LA TOTI, si nu numai in cazul unor suporteri de la Sepsi. Mi-e teamă că se va aplica asemănător cazului SUPERCUPEI din acest an. Ei și atunci unde e sportivitatea, dreptatea și corectitudinea? Punînd un ultraș local pe post de crainic cum să nu se întâmple astfel de evenimente provocate? 8. La Sfantu crainicul nu se plimba printre jucatoarele adverse si nu face gesturi spre galeria adversa, si nu-si poarta nici tricouri de ultras sau cu insemne secuiesti/maghiare. Crainicul stie sa se comporte si nu provoaca... poate ar fi indicat ca si la Targoviste acest spirit de fair play sa fie aplicat pentru a evita in viitor astfel de evenimente. 9. La Sfantu Gheorghe fanii targovisteni nu sunt asurziti de melodiile nationaliste maghiare urland din difuzoare... La Targoviste provocarea incepe chiar cu intrarea in sala...

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      sf gheorghe
      1. Nu cred ca ești tu în stare sa-mi evaluezi pregătirea în domeniul socio-uman. 2. Nu m-am legat de suporterii ardeleni , în general , ci doar de cei din Sf Gheorghe 3. Amicul meu este tot ardelean , din Oradea , așa ca eu cred ca este destul de imparțial când mi-a relatat ce s-a intamplat la acel meci. 4. El înțelege și ceva maghiara , nu l-am intrebat ce scandări au fost , însă mi-a zis ca au fost multe scandări împotriva romanilor , în special cea " tziganio" ( poate ție nu ți se pare ca e rasista ). 5. Am citit și în Gazeta sporturilor de azi ( sau Prosport , nu rețin exact ) în care observatorul partidei spune ca acel crainic de la TGV nu a incitat , ci suporterul covăsnean , aflat în stare de ebrietate , s-a dus direct către el pt a-l lovi. 7. De ce te-as crede și nu pe oficialul federației ? 8. Spui ca la TGV se incita , ca se pun melodii naționaliste în difuzoare . Dar la SF Gheorghe intonarea imnului secuiesc ce mai este ? 9. Anul trecut am fost la Tg Mures , un meci pe care noi l-am câștigat , însă nu am auzit nici un fel de scandări rasiste , așa cum zici tu ca s-a scandat acolo și la Sibiu.

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    Raspunde
  • Vander :

    Gabitzou2
    La Targoviste provocarea incepe chiar cu intrarea in sala...Parca ar fi sărbătoarea de 1 Decembrie. Oare de ce se procedează așa? Ce legătură are cu sportul intonarea: Treceți batalioane... Noi sîntem romîni...etc? NIMIC. Unii sunt deranjați, că niște suporteri, cetățeni romțni, de etnie maghiară, și secui își încurajează echipa în limba maghiară, căci așa e normal să facă dacă majoritatea lor e de etnie maghiară. E greu de înțeles cș în România trăiesc și secui maghiari și ei nu sunt imigranți ci băștinași pe teritoriul Transilvaniei? Oameni buni... dacă nu înțelegeți un lucru documentați-vă, dar să nu credeți că pentru simplul fapt că nu înțelegeți un fenomen acesta nici n-ar trebui să existe. Eu am fost la multe meciuri în ambele locații, deci știu despre ce vorbesc și nu mă iau după unele informații auzite. Lăsați odată prostiile și apucați-vă de sport. Corect, fără favoruri pentru unele cluburi și respectarea regulilor de fair play. Atât ne dorim, nimic altceva.

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      ...
      După cum am spus , e normal ca la Tgv sa va primească cu Treceți batalioane romane Carpatin atâta timp cât voi îi primiți cu imnul secuiesc. În rest , nu mă interesează disputa voastră sportiva , după mine baschetul este cel mai nepotrivit sport pt femei , fiind foarte puțin spectaculos , lipsit de ingredientele spectaculoase de la masculin - slam dunkuri , capace ( sau aproape lipsit )

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Jigniri
      Scuze , nu am vrut sa jignesc când am spus brute , însă expresia îi aparține amicului meu , care a plecat foarte neplăcut surprins de la acest meci și arunca vina numai asupra voastră. El compara atmosfera frumoasa din sala din Oradea , atunci când joaca cu echipele din sudul tarii , și ce s-a intamplat la voi. În plus , a venit la multe meciuri ale voastre , pt ca el este delegat cu serviciul acolo și mi-a zis ca este cam singurul sport la care poate veni ca spectator în zona , în plus fiind și un mare fan al baschetului.

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      gabitzu
      pacat ca habar nu ai despre imnul secuiesc si despre ce se canta.in nici un caz nu este nimic sovin in text.dar asta nu ai de unde sa stii

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      ?
      Ok, atunci dacă ție ți se pare firesc sa se cânte imnul secuiesc în sala din Sf Gheorghe de ce ți se pare nefiresc sa se cânte Treceți batalioane romane Carpatii în sala din Tgv ?

      cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mj23ky :

    ....
    In mod cert discutiile sunt interminabile pe tema asta...nu sunt deacord cu faptul ca trebuie ascultat imnul secuilor in sala din Sf Gheorghe si in oricare sala din CV sau HG..in ROMANIA exista un singu imn national si acela este "DESTEAPTA-TE, ROMANE!" Nici cei de la Tgv nu procedeaza corect cu muzica de la incalzire si innainte de meciurile cu Sepsi..

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015)
    • Vander:

      Intentia intonarii melodiilor
      Exista diferente majore in intentia si imprejurimile in care se canta sau se difuzeaza cantecele, imnurile mentionate> 1. La Sf. Gheorghe imnul secuiesc e cantat de spectatori si nu se pune in boxe de catre oficiali. Nu e obligatoriu ascultarea acestuia dar e dovada de respect, nimic mai mult, caci publicul canta pentru echipa sa si nu impotriva romanilor. 3. Acest imn este cantat la toate meciurile de baschet, indiferent de adversar, si nu numai contra echipei din Targoviste . Oare la Targoviste se canta Treceti batalione si la meciurile cu Brasov, Arad, Rapid...etc??? Diferenta de intentie clara!
      4.La intonarea imnului oficial al Romaniei spectatorii din Sfantu se comporta cu respect, desi nu canta, caci acest imn nu le reprezinta pe majoritatea lor, insa daca vin alti suporteri acestia pot canta fara nici o problema. Domnul Doba exagereaza in afirmatiile sale (sa nu scriu direct ca MINTE- afirmand, ca la toate meciurile suporterii din Sfantu isi intorc spatele). Acest lucru se intampla de obicei la cantarea imnului secuiesc, cand asa zisii suporteri targovisteni (importati din moroseni)isi intorc spatele, scandeaza impotriva secuilor si huiduie. Desigur acest lucru nu deranjeaza pe nici un oficial dimbovitean, si nici pe ziaristii care propaga atmosfera nationalista si se bucura de orice tema ivita printr-o mica altercatie.

      cu 8 ani în urmă (19.10.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Imnul național ar trebui să se cânte doar când joacă naționala! Punct! In al-II-lea rând, obositorul federal de regulă la TGV nu o să scrie nimic impotriva gazdelor, prietenii stiu de ce, rasismul, șovinismul sau xenofobismul fac casă bună cu cetatea de scaun! "Duamna" Svety a chemat jandarmeria când a fost fluierată ea, nu și la scandări rasiste în meciul cu Alexandria! Crainicu' respectiv e un Gabi Safta al-II-lea mai..., parafrazez pe Marin Preda în Delirul. Până l-or găbji unii bine și va înțelege că rolul de crainic e să informeze doar, nu să facă atmosferă negativă! Vreți sau nu, minoritatea maghiară e mai educată decât toată Valahia.

    cu 8 ani în urmă (19.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Attila :

    Imn...
    La Sfantu Gheorghe dupa intonarea imnului se aplauda si se canta imnul secuilor.
    Imnul national era OBLIGATORIU de cantat si in anii 80.Da nu era acest imn caci pe atunci era altul.Si spectatorii de la Sfantu Gheorhe sunt cu 100 de ani mai civilizati ca cei din tgv dovada fiind toate meciurile jucate pana acum in istoria bogata a lui tgv.Nu este nici o scandare impotriva romanilor pana nu vin cei de la tgv care-si intorc spatele si arata degetul mijlociu catre ceilali 1000 din sala.Deja cu aceste manifestari la tgv am depasit de mult fenomenul de baschet caci se poate vedea si inpresa scrisa meciurile cu Sepsi sunt devansate de scriei nationaliste care nu ar avea ce cauta in sport.

    cu 8 ani în urmă (19.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sergiocos :

    Gesturi reprobabile
    Hei, văd că lumea încearcă să explice cum extremiștii lor sunt mai civilizați decât extremiștii celorlalți. Câteva lucruri de la cineva care a fost la meci și e suficient de sincer și obiectiv să spună ce-a văzut: -în momentul în care suporterii Sepsi au intrat în sală, huliganul s-a repezit în fugă spre crainicul aflat aproape de tribuna cealaltă, gestul a părut premeditat (apropo, vorbiți despre cântece și semne dar nu aud pe nimeni să condamne gestul extrem al unui tulburat de a fugi SĂ SE BATĂ cu altcineva într-o sală unde nu sunt gladiatori, ci și multe femei sau copii); - galeria Sepsi a stat într-o zonă demarcată de jandarmi sau Poliția Locală, în schimb în stânga lor, printre târgovișteni, au stat fetele de la o echipă de tineret din Sf. Gheorghe, plus staff, au rămas acolo până la final fără ca cineva să le zică ceva (cred ca e logic că ar fi plecat doi metri mai încolo dacă le-ar fi deranjat ceva), asta apropo de tratamentul târgoviștenilor față de cei din Sf. Gheorghe; - printr-un astfel de gest extrem ați umbrit victoria echipei și spectacolul din teren; - Sepsi a jucat sub așteptări, cu câteva transferuri, CSM Tgv o să vă ia și titlul ăsta, dar cred că aveți deja o mare toleranță la dezamăgiri.

    cu 8 ani în urmă (20.10.2015)
    • CSM Târgoviște TBN:

      adevarat
      Tot ce a scris sergiocos este adevarat si pot sa il completez ca toti fanii lui sepsi au intrat in sala cu degetul mijlociu ridicat. Ieri a fost discutat acest incident la o emisiune tv. Managerul si liderul de galerie al celor de la sepsi au confirmat ca acel suporter era baut. Liderul de galerie mai sustinea si autonomia tinutului secuiesc. Totul duce catre o premieditare, mai ales ca cei din staff-ul celor de la sepsi nu au schitat nimic in momentul incidentului. Sunt cativa habarnisti care comenteaza aici, precum cristian chirita (kristi kiritza), care nici macar nu au fost la meci. El vorbeste din auzite. Toti atacati galeria targovisteana, dar oare cati dintre voi stiti ca la unul din meciurile din campionatul trecut, meci jucat la sepsi, fanii "civilizati" au vrut sa intre in sectorul ocupat de suporterii targovisteni? Au fost fani targovisteni care au intrat dezbracati in sala la sepsi deoarece organizatorii au interzis accesul fanilor cu tricouri pe care scria "Commando Dracula". Au fost vazuti dezbracati si lumea i-a catalogat ca "huligani". Deocamdata nu cei de la Targoviste au intrat pe teren sa loveasca un oficial al echipei adverse si nu cei de la Targoviste au atacat galeria oaspetilor.

      cu 8 ani în urmă (20.10.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      habarnamist
      Stimabile, nu cumva au fost ținuți la ușă fanii de Sf. Gheorghe cât timp s-a cântat imnul național iar cel de la microfon a zis ceva de dulce? Poate nu m-ai văzut tu în sală, da' mi-a stat în drum Tgv sâmbătă! Idea e că folosești un termen inexistent în DEX, habarnist există în argoul ignoranților, "habarnamist" e forma acceptată în DOOM. Da' când cauționezi violența nu e de mirare că ești incult sau ignorant, sensul formei corecte! Sterge 3-4 manele din tel și descarcă aplicația dexului, te poate scuti de a devoala faptul că ai un vocabular format din 50 de onomatopee, prepoziții și conjuncții, ultrasuficient pentru un membru de galerie! Cu stimă!

      cu 8 ani în urmă (21.10.2015)
    Raspunde
  • Vander :

    TBN
    Modertorul emisiunii sus amintite a dat dovada de neprofesionalism si ne arata motivul adevarat al conflictului dintre cele doua tabere: incapacitatea de a intelege, ca majoritatea suporterilor covasneni sunt de alta etnie si se eprima in limba lor, incurajand echipa (finantata si din banii lor + biletele platite de ei)in limba maghiara, considerandu-se secui (un grup etnic existent si cu dovezi istorice). S-a vazut intentia CLARA de a aprofunda acest conflict interetnic din intrebarea moderatorului referitor la autonomie (ce legatura are meciul de baschet cu aceasta optiune de autoguvernare a unei comunitati bastinase de pe teritoriul Romaniei?)si vorbele purtatorului de cuvant al formatiei dambovitene care in loc sa vorbeasca despre detaliile exacte a facut referiri la nationalitatea, melodiile provocatoare (din cauza intentiei CLARE de a starni conflict interetnic)si imnul secuiesc cantat de fani (si nu din boxe, de catre oficiali - acest detaliu le-a scapat domnilor prezenti si moderatorului emisiunii). Despre bannerul provocator de 1918 adus de fanii tgvisteni la Sfantu nu s-a pomenit nimic... din pct. lor de vedere e normal sa invoci o data istorica trista pentru natiunea ta... Daca acest kucru nu e o provocare...VA ROG sa-mi explicati cum poate fi interpretat? In astfel de situatii e de mirare, ca gazdele reactioneaza cu sloganuri ostile?

    cu 8 ani în urmă (23.10.2015) Raspunde
  • Vander :

    sergiocos
    Fiind prezent la meciul 3. din finala de anul trecut pot sa va povestesc inca niste detalii despre fanii echipei Tgviste:
    1. Ca spectator e voie sa alergi in pauze pe terenul de baschet fluturand un steag (oricare o fia acesta)? 2. E ok, ca fetele din galeria oaspete care se indreapta spre grupul sanitar sa fie insultati si incercuiti de catre niste "fani" targovisteni care le provoaca verbal si le molesteaza fizic, fiind nevoie de protectia propriilor fani, iar pentru a preveni conflictul, de atentionarea agentilor de paza? 3. Fanii targovisteni s-au legat de fete tinere (minore) si in timpul meciului 1. din finala 2014-15 inzultandu-le verbal (ei stand in peluza de deasupra fetelor). NUmai cateva aspecte... ca sa vedeti si comportamentul propriilor fani. CONDAMN ORICE GEST DE HULIGANIE, lipsa de respect din partea oricarei parti, dar aplicarea masurilor dieferite in situatiile cu problema (si nu numai-ex. supercupa, amenda pe o parte, toleranta pe cealalta parte) NU POATE FI ACCEPTAT in nici un fel.

    cu 8 ani în urmă (23.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!