Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Un nou succes înregistrat de Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Radu Bărăian

Radu Bărăian
16.11.2014

LNBF

Etapa XI

88-42

Sala „Kati Szabo”

Sfântu Gheorghe

9-2 Statistică 3-8

Baschetbalistele de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe continuă parcursul bun din actualul sezon competițional. Formația pregătită de Zoran Mikes nu a dat nicio șansă pe teren propriu celor de la CSM Satu Mare, reușind să învingă cu 88-42. Meciul a contat pentru etapa cu numărul 11 din Liga Națională de Baschet Feminin.

Debutul confruntării a fost unul oarecum atipic cu echipa gazdă care pur și simplu a dat de pământ cu adversarele. Covăsnencele și-au adjudecat sfertul inaugural cu un zdrobitor 34-4. Primele 10 minute ale disputei au fost ca un duș rece pentru sătmărence, care au prestat un joc mult mai bun în actul secund. Totuși, și acesta a fost câștigat de gazde cu 20-17. Astfel, la pauza mare, tabela din Sala „Kati Szabo” indica 54-21 în favoarea amfitrioanelor.  

Odată cu revenirea de la vestiare, gruparea alb-verde a apăsat din nou pedala de accelerație până la podea, reușind să-și adjudece sfertul al 3-lea la 13 puncte diferență, scor 23-10. Înaintea secvenței decisive, tabela indica un clar 77-31. Ultima parte a întâlnirii a fost una extrem de echilibrată, cu foarte puține reușite de ambele părți. Mai exact, sfertul 4 s-a încheiat cu un parțial de 11-11, iar astfel, Sfântu Gheorghe a învins Satu Mare la 46 de puncte diferență.

Sepsi SIC le-a dominat pe adversare din toate punctele de vedere, însă la câteva capitole statistice s-a făcut într-adevăr diferența. Mai exact, echipa organizatoare a recuperat în total 47 de mingi, în timp ce sportivele pregătite de Adriana Pricop au prins la panou 24 de mingi. De asemenea, Sepsi a pasat decisiv 21 de ori, timp în care Satu Mare doar de 5 ori. În fine, tot ce s-a întâmplat în acest meci poate fi rezumat foarte simplu în dreptul eficienței. Gazdele au terminat cu 115, iar toată echipa din Satu Mare a reușit să strângă doar 7 unități. 

Punctele formației învingătoare au fost marcate de Stefanie Murphy 18 (8 recuperări), Janeesha Jeffery 15 (6 recuperări), Florina Pașcalău 13 (9 recuperări), Taneisha Harrison 13, Annemarie Părău 9 (11 pase decisive, 6 recuperări), Christall Caldwell 8, Kincso Kelemen 5, Tunde Kilin 5 și Izabela Lovasz 2. 

De cealaltă parte, de la Satu Mare au punctat Andreea Orosz 9, Toccara Ross 8 (5 recuperări), Ashley Adams 7 (5 recuperări), Eniko Laza 7, Bianca Voica 3, Renata Szmutku 3, Flavia Ferenczi 3, respectiv Marija Radovic 2. 

În urma acestui rezultat consemnat aseară, Sepsi ocupă poziția a 5-a în clasament cu 20 de puncte acumulate, având un bilanț de 9 victorii și 2 înfrângeri. În tot acest timp, CSM Satu Mare este pe locul 10 cu 14 puncte la activ și un record de 3 meciuri câștigate și 8 pierdute. Runda următoare, Sepsi va avea parte de un duel de foc pe terenul campioanei CSM Târgoviște, iar Satu Mare va juca tot în deplasare, de această dată în fieful celor de la Rapid.  

Foto: Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!