Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Un prim duel pentru supremație între Alba Iulia și Arad

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
20.10.2013

LNBF

Etapa 3

Luni, ora 18:00

Live: DIGI SPORT 2

2-0 Fișa meciului 2-0

Luni, 21 octombrie, în direct la DIGI Sport 2, are loc unul dintre cele mai importante meciurile ale sezonului în Liga Națională de baschet feminin. Față în față se vor duela două dintre pretendentele la titlu, CSU Alba Iulia, o formație care și-a arătat încă din startul sezonului intențiile de a câștiga campionat, respectiv Univ. Goldiș ICIM Arad, gruparea ce vrea să-și apere trofeul cucerit în ediția trecută.

După ce etapa trecută, în Cetatea Unirii a poposit vicecampioana României, CSM Târgoviște, acum vine rândul Campioanei României să dea piept cu echipa antrenată de sârbul Miroslav Popov. Duelul Alba Iulia vs Arad se anunță unul extrem de disputat în care ambele echipe vor dispune de jucătoare valoroase care pot face oricând diferența. Apărarea, dar și greșelile mai puțin comise ar putea fi cheia unui succes care va conta poate decisiv în stabilirea clasamentului la finalul sezonului trecut. La prima vedere, gazdele pornesc cu un ușor avantaj în acest duel, în mare parte datorită faptului că au început mai repede pregătirea în această vară, dar și avantajul că vor evolua pe teren propriu.

Interesant este că lotul echipei din Alba Iulia numără în efectiv 5 baschetbaliste ce au evoluat în trecut la Arad, cucerind numeroase titluri naţionale alături de “galben-albastre”: Alexandra Uiuiu, Ildiko Nagy, Larisa Toma, Tiffany Brown şi Annemarie Părău. În acest sezon se anunţă cel puţin 6 meciuri între cele două echipe, maximul fiind de 12, care în afara campionatului, tur-retur, se vor mai înfrunta şi în sferturile de finală ale Cupei României dar şi în Liga Europei Centrale.

Un alt aspect interesant ar fi că sârbul Miroslav Popov a debutat pe banca tehnică la CSU Alba Iulia în februarie, 2012, chiar într-un meci cu Univ.Goldiş ICIM Arad, pierdut cu scorul 59-71. Statistica întâlniriilor directe dintre cele două echipe este castigată categoric de campioana României, formația de pe Mureș impunându-se de 9 ori, iar singura înfângere în fața adversarelor de luni s-a petrecut în ultima secundă printr-un coș de 3 puncte marcat de Nadia Parker în 2011.

Duelul CSU Alba Iulia vs Univ. Goldiș ICIM Arad va avea loc luni, 21 octombrie, de la ora 18:00, find transmis în direct de postul de televiziune DIG Sport 2. Derby-ul etapei a 3-a din LNBF va fi arbitrat de cuplul Andrada Csender – Adrian Habor, în timp ce comisar de joc din partea FRB a fost delegat Ioan Valerian.

5 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara fernando_feru :

    Hai ICIM !
    Finala in acest sezon va fi Alba Iulia - Arad. ICIM este si va fi CAMPIOANA ROMANIEI !

    cu 10 ani în urmă (20.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!