Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Univ. Goldiș ICIM Arad câștigă finala mică a LNBF

Eduard Popa

Eduard Popa
10.04.2015

alba iulia icim arad

Universitatea Vasile Goldiș ICIM Arad și-a adjudecat locul 3 în Liga Națională de Baschet Feminin după ce a câștigat seria din finala mică cu CSU Alba-Iulia, cu scorul de 2-0. ICIM Arad a obținut victoria atât în meciul de acasă de marți, scor 69-49, cât și în cel disputat astăzi în deplasare la Alba-Iulia, scor 74-62. 

CSU Alba-Iulia a evoluat în această serie fără trei dintre jucătoarele de bază, Alexandra Uiuiu fiind accidentată la genunchi încă de la finala Cupei României, Jessica Kuster a plecat după faza semifinalelor din LNBF, pierdută cu Sepsi Sfântu Gheorghe, în training camp-ul echipei din WNBA Tulsa Shock, iar Valencia McFarland a absentat la acest meci. Cu toate acestea antrenorul arădencelor, Jose Araujo, își avertizase elevele că CSU Alba-Iulia rămâne o echipă puternică și anunțase că echipa sa își va da toată silința să câștige acest meci. 

Ambele preziceri aveau să se adeverească, cel puțin în primul sfert al meciului. CSU Alba-Iulia a început mai bine acest meci față de cel de marți, când alb-iuliencele au fost conduse cu 28-14 după primul sfert. După o pereche de libere ale lui Elisabeth Pavel, scorul arăta 7-5 pentru gazde. A urmat însă o perioadă de furie pentru oaspete, care au reușit un parțial de 14-2 ce a dus scorul la 19-9, după trei coșuri consecutive ale lui Katherine Plouffe. Însă CSU a răspuns cu un run de 10-2 cu L'Oreal Price în prim plan, iar un ultim coș al lui Plouffe a încheiat ultimul sfert cu scorul de 24-19 pentru ICIM Arad.

Echilibrul avea să se rupă însă în sfertul doi. După coșul de 3 puncte marcat de Wumi Agunbiade, prin care a dus scorul la 28-24 pentru ICIM, oaspetele au rezolvat meciul în cel de-al doilea act, cu un parțial 16-0, care l-a avut în prim plan pe Alina Crăciun, ce a înscris în sfertul doi 12 puncte. Coșul de 3 puncte al aceleiași Agunbiade a rupt seria lui ICIM la scorul de 46-24, însă arădencele deja luaseră un avans liniștitor de 23 de pct la pauză, scor 52-29.

Până spre finalul meciului CSU Alba-Iulia nu avea să se apropie la mai puțin de 17 pct (44-61) când cu 4 minute rămase din meci ICIM Arad a decis să nu mai atace, iar alb-iuliencele au reușit o serie de 9 pct consecutive, mult prea puțin pentru a remonta un deficit de 20 de pct, ce s-a păstrat pe tot parcursul celei de-a doua reprize. 

Scor final CSU Alba-Iulia - Univ. ICIM Arad 62-74 (19-24; 10-28; 15-11; 18-11).

Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Wumi Agunbiade, cu 24 de pct, alături de 9 recuperări și 5 pase decisive. De la CSU s-au mai remarcat doar Elisabeth Pavel, 17 pct și 7 recuperări și L'Oreal Price cu 11 pct și 8 recuperări. De partea cealaltă Alina Crăciun a reușit un meci foarte eficient, cu 17 pct (8/8 din acțiune), 5 recuperări și 4 pase decisive. Meighan Simmons a avut la rândul său 12 pct și 4 pase decisive, Katherine Plouffe a reușit 10 pct și 7 recuperări, iar Engelman și Nagy au contribuit și ele cu câte 9 puncte. 

Astfel ICIM Arad termină acest sezon pe ultima treaptă a podiumului, aceeași poziție pe care a avut-o și în Cupa României. Totuși arădencele au reușit în acest sezon să răzbune înfrângerea de sezonul trecut din Liga Europei Centrale (CEWL), câștigând în reeditarea finalei din 2014 meciul cu CSU Alba-Iulia. Pe lângă finala CEWL, CSU Alba-Iulia a pierdut și finala Cupei României, dar și finala mică a LNBF.

După încheierea acestei finale mici, singurele partide care mai rămân de disputat în LNBF sunt cele din finala mare dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Târgoviște. 

*sursa foto: baschetarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!