Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Univ. Goldiș ICIM Arad învinge detașat pe ACS Sepsi SIC

Valentin Todea

Valentin Todea
29.12.2015

Formația arădeană s-a impus cu scorul de 76-55 în derby-ul de pe teren propriu împotriva grupării din Sfântu Gheorghe. Scorul pe sferturi a fost 22-12, 20-17, 20-12, 14-14.

Echipele de start: 

ICIM Arad: Ancuța Stoenescu, Brankica Hadzovic, Kristen McCarthy, Monique Reid, Shawnta Dyer

Sepsi SIC: Chucky Jeffery, Tunde Kilin, Amanda Thompson, Tyaunna Marshall, Shante Evans

Gazdele s-au detașat pe tabelă încă din start, controlând partida pe toată durata ei. A fost 7-1 după coșul de 2 puncte al lui Kristen McCarthy, vizitatoarele reducând diferența la 4 lungimi prin Amanda Thompson, 7-5. ICIM și-a mărit ulterior avantajul la 9 puncte, 18-9, pentru ca Tunde Kilin să răspundă de la mare distanță, 18-12. Scorul primului act a fost stabilit de duo-ul sârbesc Hadzovic – Karakasevic, prima pasând pentru coșul din apropiere al pivotului.

În prima jumătate a sfertului secund, Eniko Laza duce diferența la 17 puncte (33-16) după ce transformă două libere. Hadzovic o urmează și înscrie din afara semicercului, producând euforie în sala arădeană, 36-16. Monique Reid reușește două coșuri consecutive, 42-20, în timp ce Tyaunna Marshall punctează pentru Sepsi, 42-22. A urmat o perioadă cu ratări de ambele părți, după care Shante Evans a înscris de două ori din dreptul liniei de fault, 42-22. Fetele lui Zoran Mikes au încheiat bine partea a doua meciului, Marshall înscriind de la 3 puncte pentru 42-29, scorul pauzei mari.

Hadzovic punctează din nou din spatele arcului de cerc în startul sfertului trei, 47-33, urmând ca tot ea să ducă scorul la 51-36 prin două reușite de la semi-distanță. Dyer și Reid majorează diferența la 21 de puncte (55-36), în timp ce echipa din Sfântu Gheorghe dă replica prin Evans și Thompson, 55-39. Reid din afara semicercului și Hadzovic închid tabela înaintea părții finale, 62-41.

Ultimele zece minute au curs în același mod, arădencele reușind să-și păstreze avantajul considerabil, conducând la un moment dat și la 24 de puncte, 71-47. A fost victorie convingătoare a formației de pe malul Mureșului, care este însă nevoită să renunțe la obiective mărețe din cauza problemelor financiare, cel puțin pentru acest sezon.

Remarcate:

Univ. Goldiș ICIM Arad: Brankica Hadzovic (20 puncte, 5 recuperări, 4 assist-uri), Monique Reid (19 puncte, 7 recuperări, 5 assist-uri, 2 intercepții), Shawnta Dyer (12 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, 3 capace), Kristen McCarthy (14 puncte, 3 recuperări, 2 assist-uri, 2 intercepții), Jefimija Karakasevic (6 puncte, 6 recuperări, 3 capace)

ACS Sepsi SIC: Shante Evans (12 puncte, 9 recuperări, o intercepție, un capac), Amanda Thompson (9 puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, 2 capace), Tyaunna Marshall (8 puncte, 13 recuperări, un assist, 3 intercepții), Chucky Jeffery (9 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive), Kim Pierre-Louis (8 puncte, 5 recuperări, o intercepție, un capac)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!