Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Univ. Goldiș ICIM Arad produce surpriza și se impune pe terenul Universității Cluj-Napoca

Valentin Todea

Valentin Todea
10.12.2016

Etapa a XI-a din Liga Națională le-a adus față în față pe ”U” Cluj și ICIM Arad, două dintre echipele de tradiție ale baschetului feminin românesc. Partida de pe terenul Clujului a fost câștigată de echipa galben-albastră cu scorul de 69-76 (10-23, 27-20, 22-14, 10-19).

Arădencele au intrat pe parchet decise să scoată maximum din această întâlnire, având un avantaj de 13 puncte la jumătatea primului sfert, 2-15, diferența respectivă înregistrându-se și după primele zece minute, în ciuda faptului că Medley a trimis mingea în coș de la jumătatea terenului la finalul actului întâi, reușită care a venit însă după expirarea timpului regulamentar, conform deciziei arbitrilor.

Hadzovic a înscris de la mare distanță iar tabela indica 12-30, diferența mărindu-se după reușita lui McGuire, 14-36. Harrison și Nagy execută fiecare un three-point play, în timp ce Irimia punctează din apropiere pentru 23-39. Gazdele încep să se apropie iar Medley micșorează ecartul la 10 lungimi din afara semicercului, 31-41. Americanca se face remcarcată din nou și înscrie de la 3 puncte cu un buzzer-beater, stabilind scorul pauzei mari, 37-43.

La reluare, Universitatea a părut motivată să preia conducerea, lucru care s-a întâmplat în urma reușitei aceleiași Medley din interiorul arcului de cerc, 51-49. Mai mult decât atât, Gabriela Irimia duce scorul la 56-50 după un three-point play. Morgan Stroman răspunde prin același procedeu, 56-53, în timp ce Harrison punctează din spatele semicercului, 59-53. Stroman și Karakasevic își aduc echipe la 2 puncte în spate, 59-57, acesta fiind scorul înaintea sfertului decisiv.

Startul ultimului act este echilibrat, reușitele venind de ambele părți. Căpitanul Hadzovic egalează de la mare distanță, 64-64, iar Davis dă replica de la 2 puncte, 66-64. Cu Stroman în mare formă, Aradul preia conducerea și se distanțează la 6 lungimi, 69-75. La acest scor are loc ultimul time-out al disputei, atunci când s-a consemnat un fapt interesant. Jucătoarele ICIM-ului au fost lăsate de antrenorii oaspetelor să vorbească între ele, fără a le da indicații. Până la final, acestea au reușit să stea bine în apărare și chiar au mai punctat o data prin libera transformată de Stroman. Astfel, trupa de pe malul Mureșului obține o victorie neașteptată în fieful unei candidate la titlu.

Taneisha Harrison a fost principala remarcată a Universității Cluj-Napoca, sportiva reușind 11 puncte, 8 recuperări și 2 assist-uri. Cea mai bună marcatoare de la gazde a fost Zahna Medley cu 17 puncte, 2 recuperări și 3 intercepții.

Morgan Stroman a fost cea mai bună jucătoare de la Univ. Goldiș ICIM Arad cu 26 de puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive, 4 intercepții și un capac, în timp ce Brankica Hadzovic a reușit 21 de puncte, 5 recuperări, 4 assist-uri și o intercepție.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!