Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj a obținut primul succes la Sala Polivalentă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.12.2017

Universitatea Cluj-Napoca și CS SCM Timișoara s-au întâlnit marți într-o partidă ce a contat pentru etapa secundă a Ligii Naționale, amânată din luna octombrie. Meciul s-a disputat la Sala Polivalentă și gazdele s-au impus cu 91-76, pe sferturi 28-18, 24-17, 23-19 și 16-22. Cea mai mare diferență a fost de 23 de puncte, spre finalul sfertului trei.

Dragan Petricevic a început partida cu Taylor (integralistă), Ghizilă, Vorpahl, Thompson și Părău. Mihai Coldea le-a avut în formula de start pe Lloyd, Bota, Conwright (integralistă), Brosovszky și Burdgess. Conwright a deschis scorul și Vorpahl a egalat la 2. Taylor a marcat primul șut de la distanță și Conwright ducea scorul la 5-5 după un coș cu fault. Gazdele s-au desprins la 21-9 după trei minute în care alb-violetele nu au marcat. Scorul la prima pauză a fost 28-18. Ecartul a continuat să crească în următoarele două sferturi. 52-35 a fost la pauza mare. Clujencele s-au desprins la 23 de lungimi pe finalul sfertului trei, când tabela de la Polivalentă arăta 75-52.

Gazdele nu au marcat mai mult de trei minute după ultima pauză și timișorencele s-au apropiat la 75-59. Thompson a oprit run-ul oaspetelor la 7 punte. Conwright reducea diferența la 11 lungimi cu trei minute și jumătate până la final, dar Vorpahl scutura plasa de la distanță și Kalusic ducea ecartul la 17 puncte cu mai puțin de două minute rămase din joc. S-a încheiat 91-76 și Universitatea Cluj-Napoca obține prima victorie în Sala Polivalentă. Este prima victorie în campionat care contează în clasament, după ce ardelencele au rămas fără succesul cu retrasa Phoenix.

„U” s-a impus la 15 puncte deși a avut cu 7 posesii mai puțin ca formația vizitatoare, 85-92. Clujencele au marcat 56% din aruncările din acțiune (35 din 63), față de 38% cât au avut oaspetele (26 din 68). Alb-negrele au făcut diferența cu cele 12 reușite de după semicerc (din 22), în timp ce timișorencele au marcat de 4 ori de la distanță din 15 încercări. Alb-violetele au stat mai bine la linia de fault, cu 20 de libere transformate (din 23), cu gazdele având 9 din 12. 38-33 a fost situația la recuperări.

Maegan Conwright a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 6 pase decisive. Pentru SCM Timișoara s-au mai remarcat Lloyd cu 21 de puncte și 6 recuperări, respectiv Burdgess cu double-double, 13 puncte și 13 recuperări.

Gazdele au avut cinci jucătoare în double-digits. Theairra Taylor și Leslie Vorpahl au încheiat partida cu câte 21 de puncte. Vorpahl a fost cea mai eficientă de pe teren, având în cont 8 recuperări și 7 assist-uri, pentru 31 indice al eficienței. Ghizilă le-a urmat cu 18 puncte, iar Părău și Kalusic au avut câte 10.

După acest succes Universitatea Cluj trece pe șase cu 10 puncte, la fel ca SCM Timișoara care a coborât pe 7. Amândouă echipele au câte 3 victorii și 4 înfrângeri. În etapa următoare ambele formații joacă în deplasare. Universitatea Cluj va întâlni campioana en-titre, ACS Sepsi SIC, în timp ce bănățencele vor juca la Brașov.

*foto: Jucan Marius Fotograf - facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/17-18/news/incredible-fan-passion-still-driving-acs-sepsi

    cu 6 ani în urmă (08.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!