Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj câștigă la Arad după un joc foarte disputat în etapa a 4-a din grupa Vest

Universitatea Cluj câștigă la Arad după un joc foarte disputat în etapa a 4-a din grupa Vest

Universitatea Cluj-Napoca a urcat pe locul secund în grupa Vest din LNBF după ce a câștigat la Arad un meci foarte disputat. Scorul a fost 62-64, pe sferturi: 8-15, 19-18, 21-15, 14-16. A fost un meci destul de intens, cu ritm bun, dar și multe ratări, mai ales în dreptul gazdelor. Diferența maximă a fost de 9 puncte pentru alb-negre, în timp ce arădencele au avut un avans maxim de 4 puncte. King și Ford au încheiat în double-double la „U” și Karakasevic la gazde.

Cele două formații erau la egalitate de puncte înaintea acestei partide, cu câte 5 puncte după 2 victorii și o înfrângere. FCC Baschet Arad a început partida cu Adrienne Webb, Jefimija Karakasevic, Alina Pop, Dora Ardelean și Brankica Hadzovic. Universitatea Cluj-Napoca le-a avut în primul cinci pe Tunde Kilin, Bianca Fota, Andreea Fleșer, Mariah King și Artavia Ford.

Karakasevic a deschis scorul și Fleșer a egalat la 2. Hadzovic reușea prima triplă a partidei și au urmat multe greșeli de ambele părți. Gazdele au avut mai mult de patru minute în care nu au găsit drumul spre coș, iar Ford le-a dus pe oaspete prima dată la conducere, la 5-6. Webb a oprit de la linia de fault seceta din atacul gazdelor, dar galben-albastrele au mai avut aproape trei minute fără coș la final de sfert. King și Kilin au mărit ecartul la șapte puncte la prima pauză, când scorul era 8-15.

Ford a pus cea mai mare diferență pe tabelă în sferul secund, la 8-17. După aceea gazdele au trecut la apărarea în zonă, au reușit câteva intercepții, iar Fodor, intrată de pe bancă, și Webb au strâns diferența la patru puncte pe contre. Au urmat reușite de la distanță ale lui B. Fota, Webb și King, iar scorul devenea 18-25. După aproape două minute în care arădencele nu au marcat, Fodor și Ardelean strângeau ecartul la trei lungimi. Ford a dus din nou diferența la cinci, dar rata libera suplimentară. Era rândul oaspetelor să nu marcheze un minut și jumătate. Karakasevic și-a apropiat echipa la două lungimi, dar a avut multe probleme la linia de fault în acest meci. Au fost alte două minute fără punct pentru FCC, Kilin și King măreau diferența, iar la pauza mare tabela arăta 27-33.

Dejan Mudresa a rulat 11 jucătoare la gazde, în timp ce Iannis Koukos a folosit doar 8 sportive pe parcursul acestui meci. King și-a dus din nou echipa la +8, dar au urmat peste două minute fără coș pentru alb-negre. Hadzovic, Akathiotou și Karakasevic apropiau gazdele la un punct, dar tânăra Stoica a răspuns cu o triplă pentru 34-38. Clujencele au avut trei minute în care nu au punctat. Galben-albastrele au reușit un run de 8 puncte și au ajuns la cel mai mare avans al lor în acest meci, 42-38 în minutul 26. A fost rândul gazdelor să nu înscrie trei minute, ratând și libere, iar oaspetele au egalat la 42. S-a mers cap la cap până la finalul sfertului, cele două echipe trecând pe rând în față cu câte două puncte. Fleșer a pătruns ușor și a stabilit scorul ultimei pauze, 48-48.

Sfertul patru a început cu ratări. Fodor și Akathiotou le duceau pe gazde la +3, dar au urmat trei minute în care acestea nu au punctat. Clujencele au marcat câteva puncte după fente reușite, iar Ford le readucea în față cu un coș cu fault. Webb puncta pe contră, Fleșer își readucea echipa în față, iar Karakasevic făcea 60-58, dar ieșea cu 5 faulturi când mai erau două minute. Arădencele au avut din nou peste două minute în care nu au înscris. Ford și King le readuceau pe clujence în față, 60-63 cu un minut și jumătate până la final, iar Webb ieșea cu 5 faulturi. Universitatea a avut un turnover de 24 de secunde și Akathiotou strângea ecartul la o lungime. Boloni a transformat o liberă din două când mai erau 10 secunde. Galben-albastrele au avut atacul după time-out, dar nu au reușit să înscrie la ultima fază și scorul final a fost 62-64. „U” trece pe doi în grupa Vest cu 7 puncte (3 victorii/o înfrângere), iar FCC Baschet Arad urcă pe trei cu 6 puncte (2/2).

Universitatea a câștigat un meci cu 12 schimbări de lider și 11 egalități. Alb-negrele au fost mai mult timp la conducere, 22:07 minute, față de 11:12 minute. Alb-negrele au stat mai bine la reușitele de afară, 5 triple față de 4, și la linia de fault, 17 libere transformate față de 14. Arădencele au marcat mai mult din semicerc, 18 coșuri față de 16. Galben-albastrele au profitat mai bine de greșelile adverse, marcând 24 de puncte după turnovers, față de 5, iar rezervele au contribuit cu 22 de puncte, față de 6. Oaspetele au avut un procentaj mult mai bun la șuturile din acțiune 44,7% (21 din 47) față de 33,8% (22/65).

Mariah King a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, în double-double cu 12 recuperări. În double-double a încheiat și Artavia Ford cu 18 puncte și 13 recuperări. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Fleșer 8 puncte, B. Fota 6 puncte, Kilin 5 puncte (5 assist-uri), Stoica 3 puncte și Boloni 3.

Jefimija Karakasevic a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 16 puncte, în double-double cu 10 recuperări. Pentru FCC Baschet Arad au mai înscris: Webb 13 puncte (8 recuerări), Fodor 11 puncte, Akathiotou 9, Hadzovic 9 puncte (5 pase decisive), Bartok 2 puncte și Ardelean 2.

În LNBF urmează pauza de naționale. Grupa Vest se reia în 24 noiembrie, cu meciurile din ultima etapă a turului. Universitatea Cluj-Napoca va juca pe terenul lui CSM Satu Mare, iar FCC Baschet Arad merge la ACS KSE Târgu Secuiesc.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!