Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj câștigă și al doilea meci acasă din grupa Vest a LNBF

Universitatea Cluj câștigă și al doilea meci acasă din grupa Vest a LNBF

Universitatea Cluj a câștigat cu 79-32 în fața lui Sirius Târgu Mureș, pe sferturi: 18-10, 23-3, 24-12, 14-7. Alb-negrele sunt la a doua victorie acasă în trei etape în grupa Vest a Ligii Naționale, în timp ce mureșencele au ajuns la trei înfrângeri. Artavia Ford a fost coșghetera partidei cu 31 de puncte, fiind în double-double, la fel ca Mariah King.

Universitatea a început meciul cu Tunde Kilin, Bianca Fota, Andreea Fleșer, Mariah King și Artavia Ford. Sirius Târgu Mureș le-a avut în fromula de start pe Cristina Badi, Andreea Feiseș, Kata Meszaros, Emese Gal și Brittney Dunbar.

Gal a deschis scorul din spatele semicercului, iar King și Ford au pus pe tabelă primele patru puncte ale clujencelor. Feiseș le-a dus pe oaspete ultima dată la conducere, 4-5 în minutul trei. Au urmat două minute fără coș pentru mureșence, iar Ford a făcut 9-5. Gal a scuturat din nou plasa de la distanță, dar alb-roșiile au avut alte patru minute în care nu au găsit drumul spre coș, timp în care Ford, King și B. Fota au dus scorul la 18-8. Și gazdele au avut mai mult de două minute fără punct în finalul sfertului și Dunbar stabilea scorul primei pauze, 18-10.

Sfertul doi a început cu multe ratări, B. Fota fiind singura care a înscris în primele trei minute. Neagu a adăugat 8 puncte în contul clujencelor și Ford alte 4, iar scorul devenea 32-10 în minutul 17. Gal a marcat singurul coș din acțiune al oaspetelor în acest sfert, după șapte minute și jumătate scurse din acesta, după care Ford și D. Fota au mărit diferența la 27 de puncte. La pauza mare tabela arăta 41-13.

Ecartul s-a mărit cu alte 12 puncte în a treia perioadă de joc, iar la ultima pauză scorul a fost 62-25. Alb-negrele au avut un avans maxim de 50 de puncte. Dunbar a marcat ultimul punct cu mai mult de un minut și jumătate până la final, timp în care nu s-a mai înscris. Meciul s-a încheiat cu 79-32 și „U” ajunge la 5 puncte în vrupa Vest, cu două victorii și o înfrângere, în timp ce mureșencele au 3 puncte după trei înfrângeri. Diferența s-a făcut din căciulă, cu 52 de puncte reușite de gazde și 14 de oaspete.

Artavia Ford a fost coșghetera partidei cu 31 de puncte, în double-double cu 13 recuperări, plus 5 intercepții. Și Mariah King a încheiat în double-double, cu 14 puncte și 11 recuperări. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Neagu 14 puncte (7 recuperări), B. Fota 8 puncte (5 intercepții), Kilin 5 puncte (5 assist-uri), D. Fota 5 puncte și Fleșer 2 puncte (7 pase decisive).

Emese Gal a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 8 puncte. Pentru Sirius Târgu Mureș au mai înscris: Dunbar 7 puncte (7 recuperări, 5 assist-uri, 8 intercepții), Badi 6 puncte (8 recuperări), Palfi 5 puncte, Feiseș 4 și Bobar 2 puncte.  

Pentru Universitatea Cluj urmează manșa a doua din primul tur al Cupei României. Alb-negrele primesc miercuri, de la ora 14:00, vizita Rapidului, având patru puncte avans după primul joc. Sirius Târgu Mureș va disputa returul în 10 noiembrie, astfel că următorul meci pentru alb-roșii va fi cel din etapa a 4-a, acasă cu CSM Satu Mare, la începutul lunii viitoare. „U” Cluj va juca la Arad în runda a 4-a.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!