Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj deschide grupa Vest cu o victorie clară acasă cu CSU Rookies Oradea

Universitatea Cluj deschide grupa Vest cu o victorie clară acasă cu CSU Rookies Oradea

Universitatea Cluj-Napoca a început cu o victorie clară meciurile din noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Alb-negrele s-au impus acasă cu CSU Rookies Oradea, scor 89-48, pe sferturi 26-12, 28-13, 17-12, 18-11, în prima etapă din grupa Vest. King, Ford și Kilin le-au dus pe clujence spre victorie la debutul lui Koukos pe bancă, iar de la oaspete s-au remarcat Chiș și Mangra.

Partida dintre U Cluj și CSU Rookies Oradea a deschis runda inaugurală din grupa Vest a LNBF. S-au întâlnit două echipe care au făcut multe schimbări în vară, inclusiv pe bancă. Giannis Koukos și Attila Veres au fost la debutul pe băncile celor două echipe.

Universitatea Cluj le-a avut în formula de start pe Tunde Kilin, Bianca Fota, Andreea Fleșer, Mariah King și Artavia Ford. CSU Rookies Oradea (cu mai multe tinere în lot) a început meciul cu Allison Zalin, Alexandra Mangra, Melania Kokovay, Ivana Vujovic și Ruxandra Chiș. La oaspete doar două din cele trei straniere anunțate pentru acest sezon au evoluat în acest meci.

Ford a marcat primele 7 puncte ale partidei și King a dus scorul la 10-0. Kokovay a înscris primul coș al oaspetelor la jumătatea sfertului unu, iar Chiș a făcut 10-4. Clujencele au răspuns cu un run de 11 puncte și s-au distanțat la 21-4. Orădencele s-au apropiat puțin cu primele triple ale partidei, semnate de Kokovay și Mangra. B. Fota a stabilit scorul primei pauze, 26-12.

Clujencele au deschis și sfertul secund cu un run de 10 puncte și s-au distanțat la 36-12. Chiș și Mangra au redus puțin diferența, la 19 puncte, dar au urmat cinci minute în care bihorencele nu au găsit drumul spre coș. „U” a profitat și s-a distanțat la 52-19, după 16 puncte la rând. Alb-negrele nu au înscris în ultimul minut al sfertului, iar la jumătatea partidei tabela arăta 54-25.

Jocul a continuat în aceeași manieră în prima parte a sfertului trei, cu alb-negrele ducând ecartul la 40 de puncte după reușitele de afară semnate de Fleșer și B. Fota. A fost rândul clujencelor să aibă cinci minute fără coș, iar Chiș și Mangra, cu triple, au micșorat diferența la 67-35. Scorul ultimei pauze a fost 71-37.

Sfertul patru a început cu două minute de ratări. Orădencele s-au apropiat la 31 de puncte cu reușite din spatele semicercului, dar au avut doar două puncte în ultimele două minute. Gazdele s-au distanțat pe mâna stranierelor, iar cel mai mare ecart a fost atins la final, scor 89-48. Giannis Koukos debutează astfel cu o victorie pe banca Universității Cluj.

Alb-negrele au domintat la recuperare, cu 55 de mingi prinse la panou față de 26. Clujencele au înscris 20 de puncte după recuperări ofensive. 62-10 a fost scorul la puncte înscrise din spațiul de trei secunde și 29-6 la puncte marcate după greșeli adverse.

Mariah King a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, plus 8 recuperări și 7 intercepții. Artavia Ford a urmat-o pentru gazde cu 22 de puncte, în double-double cu 10 recuperări. Și Tunde Kilin a încheiat în double-double, cu 13 puncte și 14 pase decisive. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: B. Fota 7 puncte (6 recuperări), Neagu 6 puncte (9 recuperări), Fleșer 6 puncte (2x3, 5 recuperări), D. Fota 6 puncte și Boloni 2.

Ruxi Chiș a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 22 de puncte (4x3), urmată de Alexandra Mangra cu 12 puncte (2x3). Pentru CSU Rookies Oradea au mai înscris doar celelalte trei jucătoare din formula de start: Kokovay 7 puncte, Zalin 4 puncte (12 recuperări) și Vujovic 3 puncte.

În etapa secundă, la finalul săptămânii, CSU Rookies Oradea primește vizita vicecampioanei CSM Satu Mare. Universitatea Cluj va evolua în deplasare, la ACS KSE Târgu Secuiesc, într-un meci programat luni, 14 octombrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!