Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj întâlnește pe ACS Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe în ultima etapă a sezonului regulat

David Istrate

David Istrate
02.02.2018

Duelul dintre cele două echipe este dominat total de secuience, care conduc cu 16-2. În sezonul precedent, CS U Cluj și ACS Sepsi Sfântu-Gheorghe s-au întâlnit de nu mai puțin de 9 ori, iar campioana en-titre s-a impus în 7 meciuri.

Gazdele acestei confruntări au avut un început mai slab de sezon, pierzând mai multe partide pe finalul jocului. Însă la momentul actual, clujencele se află într-o formă foarte bună și au câștigat ultimele 4 meciuri. Trupa lui Dragan Petricevic s-a impus de două ori acasă, cu CST BC Alexandria și UPM BC Sirius Târgu-Mureș, și de două ori în deplasare, cu CSU Alba Iulia și Olimpia CSU Brașov. Astfel, CS Universitatea Cluj ocupă poziția a 5-a în clasamentul LNBF, cu 22 de puncte.

De partea cealaltă, ACS Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe domină autoritar întrecerea internă. Până acum, elevele lui Zoran Mikes nu au pierdut nicio partidă din cele 15 jucate, iar diferența medie a fost de 23.1 puncte. În ultima etapă, campioana a câștigat pe teren propriu cu CSM Satu Mare la o diferență de 25 de puncte, scor 87-62.

Dacă formația din Sfântu Gheorghe are deja primul loc asigurat, clujencele se bat pentru a prinde prima grupă valorică la turneele din faza a doua a campionatului. Universitatea este în luptă directă cu FCC ICIM Arad pentru ultimul loc ce duce în grupa 1-5.

Cele două sunt la egalitate cu 7 victorii și 8 înfrângeri. Clujencele se califică în primele cinci dacă înving pe Sepsi, indiferent de celelalte scoruri ale etapei, pentru că au avantajul rezultatelor directe. Arădencele joacă acasă cu ultima clasată, Sirius Târgu Mureș, și pornesc favorite în acel meci. Dacă se impun campioana și FCC ICIM Arad, atunci arădencele vor juca în grupa 1-5, iar „U” în grupa 6-9.

În meciul tur dintre ACS Sepsi SIC și Universitatea Cluj, liderul clasamentului a învins fără drept de apel cu 82-66. Atunci, Annemarie Gödri Părău, jucătoarea naționalei României, a terminat partida cu 20 de puncte și 6 pase decisive. De la clujence, s-a remarcat fosta jucătoare a lui Sepsi, Amanda Thompson care a reușit un double-double (14 puncte și 10 recuperări).

Formația din Covasna plecat cu trofeul de campioană la ultima vizită la sala Horia Demian, în luna aprilie. Atunci ACS Sepsi s-a impus la 9 puncte după ce antrenorul oaspetelor a vrut să își retragă echipa de pe teren în ultimul sfert.

Cea mai bună jucătoare a gazdelor este Leslie Vorpahl care a adunat 17.1 puncte și 6.3 pase decisive pe meci. De partea cealaltă, lider este tot o americancă, Tyaunna Marshall care are medii 16.4 puncte, 5.8 recuperări și 4.4 pase decisive.

Aceasta este ultima etapă a sezonului regulat, urmând jocurile echipei naționale și Cupa României. În 4 februarie va avea loc reunirea lotului feminin în vederea pregătirii duelurilor cu Finlanda și Slovenia. Cele două partide contează pentru calificările la Campionatul European de Baschet. La echipa națională antrenată de Dragan Petricevic, au fost convocate două jucătoare de la CS Universitatea Cluj, Ioana Ghizilă și Irina Părău, și 4 de la ACS Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe: Annemarie Gödri Părău, Ancuța Stoenescu, Tunde Kilin și Teodora Neagu.

Meciul din etapa a 16-a este programat sâmbătă 3 februarie, de la ora 15:00, la sala Horia Demian. Arbitrii desemnați pentru acest duel sunt Laszlo Bukuresti, Marius Epure și Mihai Săndulache, iar comisar din partea FRB este Stelian Bănică.

*foto: Szigyarto Szabolcs

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Sase
    Vin ungurii! Moldoveni si olteni ai clujului uniti-va!!!!

    cu 6 ani în urmă (02.02.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      totalbaschet
      Genul asta de "contributii" n ar trebui cenzurate?

      cu 6 ani în urmă (02.02.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Cenzura?
      Si comportamentul vostru la meciurile contra Sepsi n-ar trebui sanctionat?

      cu 6 ani în urmă (02.02.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      De ce?
      Despre ce comportament vorbești? Ca sloganul Ținutul secuiesc pământ românesc nu ar trebui sa te deranjeze. Cat despre intonarea imnului secuimii da e ceva ce ar trebui interzis:) la fel cum nu se cânta imnul de stat al țării din care faci parte. Eu te consider roman din regiunea secuimii:)

      cu 6 ani în urmă (02.02.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Ovi
      Ati strigat cu totul altceva. Acum te prefaci ca nu stii.Cat despre imn.... Il puteti canta si voi, nu va interzice nimeni.

      cu 6 ani în urmă (02.02.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Aia cu plecatul peste hotare?
      Pai dintr-un motiv aberant nu se intonează imnul de stat. La intonarea imnului de stat cine a întors spatele? Tot timpul între romani si unguri au fost divergente, pe unguri inca ii supăra Trianonul:). Eu tot roman te consider

      cu 6 ani în urmă (02.02.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Imn
      Pentru ca la competiile interne nu se intoneaza imnul, dar cine doreste il poate canta, nu este interzis.Noi ne vom canta imnul si la Cluj.

      cu 6 ani în urmă (03.02.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!