Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj, la a doua victorie în campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.11.2017

Universitatea Cluj s-a impus la Târgu Mureș după un meci cu multe schimbări de lider, decis în ultimele 4 minute. Sirius Târgu Mureș - Universitatea Cluj s-a încheiat 64-67, pe sferturi: 16-20, 18-13, 18-15 și 12-19. Cea mai mare diferență a fost de 9 puncte în favoarea oaspetelor, dar în prima jumătate a sfertului patru s-a mers cap la cap, cu cele două echipe trecând pe rând la conducere. 5 puncte la rând a lui Vorpahl și aproape trei minute fără coș pentru gazde au făcut diferența.

Ionel Brustur a început partida cu Pop, Mitov, Robinson, Lawrence și Beldian. Dragan Petricevic le-a trimis în 5-ul de start  pe Voica, Ghizilă, Vorpahl, Bachvarova și Kalusic. Pop a marcat prima, de după semicerc, iar Mitov făcea 5-0. Vorpahl și Kalusic egalau la 5, apoi gazdele au revenit în avantaj, cu 6  puncte la jumătatea primei perioade de joc. Vorpahl a înscris cinci puncte la rând și le-a dus pe clujence prima dată în avantaj în penultimul minut al sfertului. Același fundaș a scuturat plasa de la distanță și a stabilit scorul la prima pauză, 16-20.

În sfertul secund au fost aproape patru minute fără coș pentru gazde, timp în care „U” se ducea la 9 puncte în față, scor 18-27. Alb-roșiile au revenit treptat, iar Mitov și Robinson au înscris 7 puncte în ultimele două minute ale sfertului și au readus avantajul în tabăra gazdelor, 34-33 la pauza mare.

Cele două echipe au trecut pe rând la conducere în prima jumătate a sfertului trei, iar gazdele s-au dus la 8 lungimi în față, 52-44 în minutul 29. Vorpahl și Taylor au înjumătățit ecartul și la ultima pauză scorul a fost 52-48.

Kalusic și Voica au egalat la 52. Formațiile s-au succedat din nou la conducere, cu reușite de afară semnate Taylor și Pop. Nici una din echipe nu s-a desprins la mai mult de două puncte până în minutul 36. Vorpahl a înscris 5 puncte la rând, iar Bachvarova ducea scorul la 61-67, cu un minut și jumătate până la final. Time-out al gazdelor, iar Robinson încheia perioada de trei minute fără coș a gazdelor cu un 3 points-play. În ultimul minut ambele formații au ratat, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 64-67. Clujencele ajung la două victorii și acumulează 7 puncte, la fel ca Olimpia Brașov și Sirius Târgu Mureș.

Leslie Vorpahl a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte (4x3) la care a adăugat 3 recuperări și 5 pase decisive. Pentru Universitatea s-a mai remarcat Kalusic cu 13 puncte și 6 recuperări.

Angel Robinson a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 21 de puncte, plus 4 recuperări și 6 assist-uri. Lawrence a încheiat în double-double cu 15 puncte și 10 recuperări, iar Mitov a avut 12 puncte. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Meci slab facut de clujence.Vorpahl a fost singura jucatoare care a iesit peste cenusiul petrovicean.

    cu 6 ani în urmă (25.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!