Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj-Napoca se impune acasă cu Phoenix Galați după o partidă strânsă

Valentin Todea

Valentin Todea
15.10.2016

În deschiderea etapei a treia din LNBF, ”U” Cluj a trecut pe teren propriu de Phoenix Galați cu scorul de 74-70. Pe sferturi, a fost 23-10, 23-24, 9-24 și 19-12.

Dragan Petricevic a trimis în teren un prim cinci format din Zahna Medley, Adrianne Ross, Taneisha Harrison, Andra Mandache și Shanece McKinney, în timp ce Eugenio Rodrigues a replicat cu o echipă de start alcătuită din Katie Rutan, Romina Filip, Jeanette Jackson, Erica Covile și Shanice Steenholdt.

Oaspetele au inagurat tabela prin Covile, 0-2, după care a urmat un recital al clujencelor, care au dus scorul la 17-3 după un bun joc colectiv. Rutan a marcat de la mare distanță pentru 19-8, iar Medley răspuns imediat din apropiere, 21-8. Davis a oferit un avans de 13 puncte echipei sale după primul sfert în urma transformării uneia din cele două libere acordate.

Sfertul second a debutat cu un three-point play reușit de Alexandra Dumitrache, însă Mandache a dus scorul la 29-15 pentru gazde. Galațiul a fructificat următoarea posesie prin coșul înscris de Nelson de la trei puncte, 29-18, în timp ce Ross a executat un lay-up, 31-18. A urmat un run de 6-0 al ”studentelor”, încheiat de reușita lui Medley de la semi-distanță, 39-23. La pauza mare, gălățencele aveau pe tabelă un deficit de 12 puncte, Steenholdt fiind ultima marcatoare a primelor douăzeci de minute, americanca înscriind din interiorul semicercului pentru 46-34.

Phoenix a ieșit montată de la cabine și s-a apropiat la doar trei lungimi de adversare, Covile marcând de la mare distanță după patru minute și jumătate scurse din actul trei, 48-45. A urmat un time-out cerut de antrenorul gazdelor, pentru ca la reluare McKinney să scuture plasa, 50-45. Imediat însă a urmat replica vizitatoarelor, cele care au egalat prin Filip din spatele arcului de cerc, 50-50. Din acest moment, confruntarea a devenit mai încinsă, trupa de pe Dunăre preluând conducerea și distanțându-se la 4 puncte după coșul înscris de Rutan, 50-54. Clujencele au avut o tresărie de orgoliu și au revenit în avantaj prin Davis, 55-54, însă Cristina Badi a marcat pentru 55-56. Romina Filip a ieșit din nou la rampă și a făcut ca tabela să indice 55-58, scor înregistrat înaintea sfertului decisiv.

”U” Cluj a egalat în startul ultimelor zece minute printr-un three-point play marca Davis, dar Covile a punctat din nou pentru Galați, 58-60. Revenită pe teren după o accidentare la picior, Andra Mandache înscrie din apropiere pentru 60-60, în timp ce Harrison le readuce la conducere pe gazde prin două coșuri consecutive, 64-62. Oaspetele nu se lasă mai prejos și revin în avantaj prin Covile, 66-67, reușită anulată imediat de Mandache, 68-67. Românca arată din nou că poate face diferența în momentele dificile și înscrie din interiorul semicercului, 72-67. Cu toate acestea, Rutan marchează de la mare distanță cu două minute rămase din joc, 72-70, păstrând suspanul până la final. Echipa gălățeană nu reușește însă să fructifice ocaziile avute iar Medley închide tabela, marcând din apropierea panoului după o ratare a lui Rutan de la trei puncte. Clujul obține astfel o victorie importantă după un meci disputat și atractiv pentru spectatorii prezenți la sală.

Taneisha Harrison s-a remarcat în special de la Universitatea, reușind 17 puncte, 9 recuperări, 3 assist-uri și 3 intercepții. Andra Mandache a contabilizat 17 puncte, 4 recuperări și 3 intercepții.

Principala evidențiată de la Phoenix a fost Erica Covile, americanca trecându-și în cont 17 puncte, 13 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții. Shanice Steenholdt a marcat 12 puncte și a reușit 10 recuperări și o intercepție.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!