Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj-Napoca se impune categoric împotriva formației CSM Târgoviște

Valentin Todea

Valentin Todea
12.03.2017

În etapa a 7-a din faza a doua a sezonului regulat din LNBF, ”U” Cluj și CSM Târgoviște și-au dat întâlnire pe malul Someșului Mic pentru a-și disputa în mare măsură locul secund în clasament înaintea începerii play-off-ului. Trupa clujeană a câștigat detașat meciul, scor 88-54 (29-14, 7-12, 24-15, 28-13).

Gazdele au început mai decise încleștatarea și s-au distanțat pe tabelă în a doua jumătate a primului sfert, 18-7 și 20-9, pentru ca mai apoi Teodora Neagu să-și facă o intrare foarte bună pe parchet, contribuind cu două coșuri consecutive din apropiere pe final de prim act.

Echipa dâmbovițeană a revenit pe teren în sfertul doi mai motivată, Elena Dincă transformând de la mare distanță pentru 29-24, în timp ce noua achiziție a Clujului, Naketia Swanier a replicat cu același procedeu, 32-24. A urmat o perioadă îndelungată în care niciuna dintre combatante nu a reușit să înscrie, iar în ultima secundă a părții secunde Gabriela Irimia a stabilit scorul pauzei mari printr-un lay-up, 36-26.

Aceeași sportivă româncă a deschis tabela în actul trei din spatele semicercului, Swanier și Harrison ducând scorul la 48-28. Porchia Green a marcat de două ori consecutiv de la trei puncte, 48-38, însă tot Swanier a răspuns din afara arcului de cerc, 51-38. Dincă din spatele semicercului și Denson cu un lay-up au fost ultimele marcatoare ale sfertului trei, cel care a stabilit o diferență de 19 lungimi între cele două echipe înainte actului final, scor 60-41.

Nikki Dixon a punctat consecutiv de la mare distanță în startul ultimelor zece minute, Monique Coker contribuind de cealaltă parte cu 2 puncte, scorul devenind 66-43. În continuare, ”studentele” au marșat spre victorie, Bianca Voica marcând de 3 puncte pentru 73-45. Până la final, elevele lui Dragan Petricevic și-au mărit avantajul, fiind încurajate din tribune de aproximativ 500 de spectatori.

Nou-venita Naketia Swanier a fost principala remarcată a Universității Cluj, aceasta reușind 17 puncte, 4 recuperări, 4 assist-uri și 3 intercepții, în timp ce Brittany Denson a avut 13 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și cinci capace. Nikki Dixon a marcat 13 puncte, în timp ce Gabriela Irimia a contribuit cu 12 puncte.

Pentru CSM Târgoviște s-a evidențiat în special Anamaria Vîrjoghe cu 11 puncte, 3 recuperări și un capac, fiind urmată de Porsche Poole cu 12 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții. Monique Coker a înscris 10 puncte și a adunat 3 recuperări, un assist și 2 intercepții, iar Porchia Green a contabilizat 9 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!