Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj-Napoca trece fără probleme pe teren propriu de Univ. Goldiș ICIM Arad

Valentin Todea

Valentin Todea
19.01.2016

Trupa clujeană s-a impus cu 95-47 (28-14, 24-10, 25-9, 18-14) în fața celor de ICIM Arad, într-un meci ce a contat pentru etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Gazdele au început foarte bine și conduceau cu 6-0 după reușita de 3 puncte a Irinei Gavrilă, urmată de replica Szilviei Spier, 6-2. Arădencele nu au mai marcat o bună perioadă de timp iar scorul a devenit 16-2, Mariah King transformând două libere înainte ca Patricia Gădărici să reușeașcă un three-point-play, 16-5. Teodora Neagu a înscris ultimele puncte ale primelor zece minute după o aruncare de la mare distanță.

Startul sfertului doi a adus o reușită de la 3 puncte din partea Gabrielei Cursaru, 35-16, urmată de un coș al lui Spier în urma unei intercepții în fața fundașului clujean amintit anterior, 35-18. Clujencele s-au distanțat ulterior și la 30 de lungimi (50-20), moment în care Denisa Bupte a punctat de două ori pentru Arad, 50-24. Aceeași Neagu închide tabela la pauză cu două reușite din dreptul liniei de fault.

Întâlnirea continuă cu formația de pe Someșul Mic la conducerea jocului, Marina Sfîrlea marcând din afara semicercului, 65-30. Galben-albastrele se află în mai multe rânduri la finalizare, însă ratările acestora fac ca scorul să indice 74-31 pentru elevele lui Dragan Petricevic, experiența lor făcând diferența în atac. Punctele vin și pentru oaspete după ce Adela Mercea înscrie din apropiere, 74-33. Cu toate acestea, Ashley Grimes pune punct sfertului trei din spatele arcului de cerc, 77-33.

Ultimele zece minute debutează cu o reușită din partea lui Bupte, gruparea din Cluj răspunzând prin Vee Young și Emoke Szocs, 81-35. La reluare, Patricia Gădărici înscrie pentru vizitatoare, 81-37. După mai multe încercări fără succes, Andra Manea contribuie pe finalul sfertului cu încă 2 puncte, 90-47. Mihaela Maxim este ultima marcatoare a meciului, aceasta reușind un three-point-play.

Remarcate:

Universitatea Cluj-Napoca: Vee Young (13 puncte, 14 recuperări, 6 pase decisive, 2 capace), Brittany Wilson (11 puncte, 10 recuperări, 2 intercepții), Ashley Grimes (13 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), Mariah King (12 puncte, 4 recuperări)

Univ. Goldiș ICIM Arad: Adela Mercea (10 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive, 4 intercepții), Denisa Bupte (13 puncte, 7 recuperări), Szilvia Spier (7 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 3 intercepții), Patricia Gădărici (7 puncte, 5 recuperări, 2 assist-uri)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!