Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj obține prima victorie cu CSM Târgoviște în acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.03.2019

Universitatea Cluj a obținut a 4-a victorie stagională după ce s-a impus acasă cu CSM Târgoviște în ultima etapă din faza a doua a sezonului regulat. Scorul a fost 57-55, pe sferturi: 17-15, 12-20, 9-10, 19-10. Gazdele au jucat fără principala marcatoare, Morse, dar au reușit să câștige deși nu puteau să-și schimbe locul în clasament. CSM Târgoviște putea închide lupta pentru locul 4, dar stă la mâna celor de la FCC ICIM Arad care joacă astăzi acasă cu Phoenix Știința Constanța.

Universitatea Cluj a început partida cu Mihaela Maxim, Irina Părău, Paula Cenean, Aleksandra Begenisic și Tierra Henderson. CSM Târgoviște le-a avut în 5-ul de start pe Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Teodora Neagu și Larisa Toma. Henderson și Toma au marcat primele două puncte ale celor două echipe. În următoarele minute gazdele s-au dus la patru puncte în față și oaspetele s-au apropiat la două. Cenean a reușit primele două triple ale meciului și clujencele se distanțau la 9 puncte în față. Liberele lui Kilin și prima reușită de afară a dâmbovițencelor, semnată de Chivu, au strâns ecartul la 4 lungimi. S-a înscris puțin în finalul sfertului și la prima pauză scorul a fost 17-15.

Vaida și Chivu le-au dus pe vizitatoare în avataj, 17-19. Begenisic a egalat și a urmat un run de 8 puncte pentru CSM Târgoviște, care a dus scorul la 19-27. Dâmbovițencele s-au distanțat la 10 puncte în mai multe rânduri, dar clujencele s-au apropiat și la jumătatea partidei tabela arăta 29-35.

Repriza secundă a început cu aproape două minute de ratări. Vaida a marcat primele puncte din sfertul trei. Au urmat momente când diferența s-a menținut între 6 și 8 puncte, după care dâmbovițencele nu au găsit drumul spre coș timp de aproape 6 minute. Universitatea s-a apropiat la două puncte în acest timp. Kilin a oprit seceta din atacul gazdelor cu o reușită de după semicerc. La ultima pauză scorul era 38-45.

Stoenescu și Poole au mărit ecartul la 11 puncte în favoarea CSM-ului. Au urmat mai mult de cinci miute în care oaspetele au reușit doar două puncte, iar Universitatea a scuturat de patru ori plasa de la distanță și a revenit la conducere după tripla lui Maxim, 56-53 cu două minute și jumătate până la final. S-a înscris puțin în final, două puncte pentru oaspete și unul pentru gazde. Au fost multe greșeli în ultimele minute, cu câteva pase greșite pentru dâmbovițence. S-a încheiat 57-55 și Universitatea Cluj obține a 4-a victorie stagională, în timp ce CSM Târgoviște are o serie de șase înfrângeri în campionat.

Tierra Henderson a fost coșghetera partidei cu 17 puncte pentru gazde, în double-double cu 10 intercepții, plus 5 recuperări și 6 assist-uri. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Cenean 11 puncte, Părău 9 puncte (7 recuperări), Maxim 8 puncte, Begenisic 8 puncte (6 recuperări) și Boț 4 puncte.

Laura Vaida a intrat de pe bancă la oaspete și a fost în double-double cu 15 puncte și 12 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Kilin 13 puncte (5 assist-uri), Poole 8 puncte, Stoenescu 6, Chivu 5, Neagu 4, iar Toma și Coker au avut câte 2 puncte și 7 recuperări.  

Clujencele știau că încheie pe 7 în Grupa Roșie indiferent de rezultatul de astăzi. CSM Târgoviște avea nevoie de o victorie pentru a nu depinde de rezultatul dintre FCC ICIM Arad și Phoenix Știința Constanța în lupta pentru locul 4. Dacă arădencele se impun, atunci dâmbovițencele coboară pe 5 înainte de play-off. Cele două formații care s-au întâlnit astăzi la sala Horia Demian nu au meciuri oficiale la finalul următoarei săptămâni, când este programat Final 4-ul Cupei României și următoarele jocuri sunt cele din play-off, în 6 aprilie. Universitatea Cluj va întâlni CSM Satu Mare, iar CSM Târgoviște va juca cu FCC ICIM Arad. 

*foto: Marius Jucan

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!