Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj obține victoria la Brașov cu un run de 12 puncte pe final

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.01.2018

Universitatea Cluj a revenit de la -9 cu patru minute înainte de final și s-a impus pe terenul Olimpiei Brașov. A fost 77-80, pe sferturi 23-23, 21-19, 18-16 și 15-22. Clujencele au încheiat partida cu 12 puncte la rând, șapte dintre acestea fiind marcate de Ghizilă. A fost a 4-a victorie consecutivă pentru „U”, în timp ce brașovencele au întrerupt seria de 3 succese pe propriul teren.

Olimpia Brașov a început meciul în formula Pesovic, Al Ash Hab, Irimia, Handford și Higgins. Universitatea Cluj le-a avut în 5-ul de start pe Ghizilă, Părău, Thomspon, Vorpahl și Taylor. Taylor a deschis scorul după jumătate de minut. Tot din apropierea inelului au marcat și brașovencele primele puncte, prin Handford și Irimia, iar scorul devenea 6-2. Părău și Kalusic le-au readus pe oaspete în avantaj, la 10-12 în minutul 6. A urmat un run de 9 puncte al gazdelor care s-au distanțat la 19-12.

Clujencele au avut mai mult de două minute fără punct marcat, perioadă oprită de coșul lui Kalusic, din interiorul semicercului. Brașovencele conduceau la șase puncte în penultimul minut al sfertului, dar până la prima pauză doar „U” a înscris. Ghizilă a scuturat plasa de la distanță și a stabilit scorul primei perioade de joc, 23-23.

Sfertul secund a început cu ratări și recuperări ofensive ale alb-negrelor. Higgins a înscris prima, iar Vorpahl a răspuns cu o reușită de după semicerc. Ghizilă ducea avansul oaspetelor la trei lungimi, dar Hgiggins a egalat la 28 cu un 3 points-play. Au fost mai mult de trei minute fără coș pentru „U”, iar brașovencele au trecut în față cu 34-28. Universitatea a revenit la conducere pe mâna oamenilor mari și a ucrainiencei Samburska. Au urmat momente în care cele două formații au trecut pe rând la conducere, cu câte un punct. Samburska a scuturat plasa de la distanță și gazdele au punctat de la linia de fault până la finalul sfertului. Scorul la pauza mare a fost 44-42.

Pesovic a dus ecartul la patru lungimi, dar clujencele au răspuns cu triple marcate de Ghizilă și Samburska, care duceau scorul la 46-50. Handford și Jez au readus echipa gazdă la conducere, cu un punct. Au fost din nou momente cu avantaje de o posesie, luate pe rând. Higgins a înscris ultimele 6 puncte ale sfertului și la ultima pauză tabela sălii D.P. Colibași arăta 62-58.

Pesovic a scuturat plasa de la distanță și a dus scorul la 65-58. Handford și Irimia au mărit ecartul la 9 puncte în mai multe rânduri, ultima dată cu 4 minute până la final, scor 77-68. În acest interval gazdele au comis foarte multe greșeli și clujencele au avut un run de 12 puncte (7 Ghizilă) prin care conduceau cu 77-80 când mai erau 2 secunde. Tânărul fundaș a marcat două libere după ce Vorpahl a ratat două aruncări de un punct, dar Thompson a recuperat ofensiv. Gazdele au solicitat timp de odihnă, dar nu au putut găsi drumul spre coș. Scorul final a fost 77-80 și clujencele au obținut a 7-a victorie în campionat, a patra consecutivă. Pentru brașovence a fost a 7-a înfrângere.

A fost un meci cu 17 schimbări de lider. Oaspetele au făcut diferența cu cele 7 reușite de la distanță, cu cinci mai mult ca adversarele. La recuperare clujencele au obținut un avantaj foarte important după ce au prins 51 de mingi la panou, față de 38 ale gazdelor. Deși ambele echipe au avut câte 11 mingi pierdute, clujencele au marcat 14 puncte după acestea, față de doar 6. Banca Universității a făcut diferența cu 32 de puncte. În timp ce rezervele alb-albastre au marcat 7 puncte.

Aliyyah Handford a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte. Aceasta a revenit în angrenajul Olimpiei după ce a fost suspendată etapa trecută. Kristina Higgins a reușit un nou double-double în campionat, cu 21 de puncte și 15 recuperări. Pentru gazde s-au mai remarcat Irimia cu 12 puncte și Pesovic cu 11.

Aida Kalusic a fost în double-double pentru oaspete, cu 20 de puncte și 10 recuperări. Tot 20 de puncte a reușit și Ioana Ghizilă, cu 4 triple. Pentru „U” s-au mai remarcat Vorpahl cu 14 puncte, Samburska cu 12 puncte și Thompson cu 22 de recuperări.

Olimpia Brașov egalează pe CSBT Alexandria cu 23 de puncte și urcă pe trei, la rezultate directe. Universitatea Cluj ajunge la 22 de puncte și trece pe cinci, la egalitate cu FCC ICIM Arad, dar în fața arădencelor, la rezultatele directe.

În etapa următoare, la finalul săptămânii, Universitatea Cluj va primi vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Olimpia Brașov va juca în deplasare, la CS SCM Timișoara.

*foto: captură FRB TV

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!