Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj primește vizita Rapidului în manșa a doua din primul tur al cupei

Universitatea Cluj primește vizita Rapidului în manșa a doua din primul tur al cupei

Universitatea Cluj-Napoca și Rapid București se întâlnesc miercuri, de la ora 14:00, în returul din primul tur al Cupei României la baschet feminin. Clujencele s-au impus în manșa inaugurală cu 67-63 după un meci cu 9 schimbări de lider și 8 egalități, în care cea mai mare diferență a fost de 8 puncte.

63-67 a fost scorul în meciul tur disputat miercuri, în capitală. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere, cu cea mai mare diferență fiind de 8 puncte pentru bucureștence. Clujencele au avut un final mai bun și au plecat cu o victorie din deplasare, fiind singura echipă din grupa Vest care s-a impus în manșa tur în cele cinci dueluri.

Alb-negrele au făcut diferența sub coș, Mariah King reușind o prestație excelentă, cu 32 de puncte și 19 recuperări. 10-32 a fost scorul la punctele marcate din spațiul de trei secunde în acel joc și 39-51 la recuperări. La Rapid cea mai bună marcatoare a fost Florina Stănici (Diaconu), cu 16 puncte și 9 recuperări.

Pentru cele două echipe au urmat meciurile din campionat în weekend. Universitatea a jucat sâmbătă acasă cu BC Sirius Târgu Mureș și s-a impus cu 79-32, ajungând la 2 victorii și o înfrângere în grupa Vest din campionat. Rapidul a primit duminică vizita celor de la CSM Târgoviște și a cedat cu 57-70. A fost al 5-lea eșec pentru alb-vișinii în grupa Est din LNBF.

Victoria clujeană din tur a fost a 5-a consecutivă în fața Rapidului, după cele din perioada octombrie 2014-decembrie 2015. Ultima victorie rapidistă în fața alb-negrelor datează din ianuarie 2014. A fost atunci o serie de 5 succese ale alb-vișiniilor. Din 2005 (de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru) până acum au fost 18 confruntări între cele două echipe, scorul fiind 9-9.

Returul dintre Universitatea Cluj-Napoca și Rapid București se dispută miercuri, de la ora 14:00, la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca. Brigada de arbitri nu a fost încă publicată pe site-ul federației. În această ediție a cupei nu sunt lucky losers, astfel că doar învingătoarea dublei manșe va accede în turul doi, care se dispută în 11 decembrie și 15 ianuarie. Tragerea la sorți pentru turul secund va avea loc luni, 28 octombrie.

*foto: u-cluj.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!