Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj revine în cupele europene și se pregătește pentru dubla cu Eleftheria Moschatou

Universitatea Cluj revine în cupele europene și se pregătește pentru dubla cu Eleftheria Moschatou

Revenită în cupele europene după mai mulți ani de absență, Universitatea Cluj va participa în calificările EuroCup Women, acolo unde are în față o dublă cu Eleftheria Moschatou. Meciurile împotriva formației elene vor avea loc pe 21 și 27 septembrie, turul fiind la Cluj-Napoca.

Eleftheria încearcă pentru al treilea an consecutiv să atingă grupele EuroCup Women, precedentele două încercări nefiind reușite. Formația din Grecia s-a aflat în calificările întrecerii în sezoanele 2021/2022 și 2022/2023, dar a pierdut dublele cu KS Basket 25 Bydgoszcz, respectiv Slavia Banska Bystrica.

Medaliata cu bronz din ultima ediție a campionatului Greciei se bazează în acest sezon pe o serie de jucătoare străine. Astfel, în lotul pregătit de Aikaterini Chatzidaki se regăsesc două baschetbaliste din SUA (Caitin Anne Bickle, Emily Katherine Kiser), două sârboaice (Teodora Turudic, Katarina Zec) și o jucătoare din Cipru (Marissa Ariella Pangalos). Pe lângă acestea sunt nouă autohtone, cea mai experimentată fiind Aikaterini-Panagiota Spatharou (40 de ani), iar șase sunt născute în 2004 sau mai târziu.

Katarina Zec are în spate prezențe atât la nivel juvenil, cât și la senioare în naționala Serbiei, alături de care a participat la Campionatul Mondial din 2022. În perioada junioratului și-a reprezentat țara la multiple categorii, fiind prezentă atât la întreceri continentale, cât și mondiale.

”U” Cluj are în lot trei străine în acest sezon, fiind vorba despre Olena Boiko, Veronika Liubinets și Alexis Pomaikai Pana. Pe lângă acestea, antrenorul Ioannis Koukos se poate baza pe câteva sportive cu experiență cum sunt Alexandra Uiuiu sau Elisabeth Pavel, precum și pe o serie de jucătoare tinere. Clujencele au în lot și trei campioane naționale la U19 în ediția precedentă de campionat, Roxana Popovici, Delora Pricop și Ioana David.

Câștigătoarea confruntării dintre ”U” Cluj și Eleftheria Moschatou va merge în grupa A din EuroCup Women. Acolo au fost repartizate echipele Zabiny Brno, Flammes Carolo Basket și Cadi Le Seu. Sezonul regulat este programat să înceapă pe 11 octombrie.

Formația de sub Feleac va începe această dublă cu Eleftheria acasă, partida de joi (21.09) fiind programată în BTarena. Meciul va debuta la ora 18.00 și va fi transmis pe TVR Cluj, respectiv pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: Facebook Clubul Sportiv Universitatea Cluj

9 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Nostalgiii
    Ultimile performante sonore cu Pop Horea antrenor și Simona Morar (Musat) ultima mohicana. A urmat apoi perioada U Ardaf la volei masculin și apoi U Mobitelco la baschet masculin, toate in sala Horea Demian, cu 3000 spectatori înghesuiți că sardele pe bănci și scări, fără ventilație in sala. Vremuri.... . Și uite din nou U la baschet feminin in cupe europene după ani de seceta cumplită. Hai U!

    cu 7 luni în urmă (20.09.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Mult succes.
    In sfirsit facem o incercare si la feminin, grupare care ani de-a rindul a adus in Horia Demian mai multi spectatori ca la baieti. Sa vedem ce va fi. Succes
    Totusi remarc lipsa de publicitate facuta meciului asa ca sunt curios citi specatori vom fi. Eu n-am vazut afise prin oras... Ma bucur ca s-a ales Polivalenta, dar imi pare rau ca va arata dezolant de goala sau cine stie asa fara publicitate sa se stringa vreo 2000. HAIDE U !
    Si m-ai remarc lipsa de imaginatie a celor de la FIBA Europe, pai daca ai competitia masculina FIBA Europe Cup, de ce la feminin ii spui EuroCup, precum competitia masculina organizata de Euroleague ( fosta ULEB) ?

    cu 7 luni în urmă (20.09.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    erata
    mai remarc , in loc de m-ai. graba...

    cu 7 luni în urmă (20.09.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    Ce vremuri
    Nicolae Martin la " pupitru". Încântătoarele Pall-Jerebie, Viorica Jurcă, Floarea Anca, Tünde Enyedi, Prăzaru, Paula Misăilă, Virgi Popa. Sala arhiplină la meciurile din campionat și din Cupa Campioanelor!

    cu 7 luni în urmă (20.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca ez4unm2:

      Daca sunteti interesati..
      Am gasit articolul acesta despre Paula Misaila, revenita din Grecia, dupa multi ani, la Valcea: https://arenavalceana.ro/legenda-vie-baschetului-valcean-paula-misaila-s-intors-dupa-35-de-ani-la-poalele-capelei/

      cu 7 luni în urmă (20.09.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Pe atunci
    Echipele de baschet feminin din Grecia pierdeau la zeci de puncte în fața lui " U". Le învățau ale noastre baschet! Și acum avem șansa a doua în disputa cu ele! Of,of și iar of!

    cu 7 luni în urmă (20.09.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Eurocup
    Din câte știu, e tot a doua competiție după Euroliga - iar echipele care ratează calificarea în Euroliga sunt repartizate în aceași competiție.
    Sau te referi la confuzia creata per ansamblu cu competițiile patronate de Euroligue basketball? Că cele feminine au același nume ;), chiar daca la fete nu exista o liga privată, ci toate se desfășoară sub umbrela Fiba

    cu 7 luni în urmă (20.09.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    Mulțumesc
    Am citit articolul. M-am bucurat să aflu cum i-a decurs viața uneia dintre cele mai bune baschetbaliste pe care le-a avut Clujul și România. O generație excepțională.

    cu 7 luni în urmă (20.09.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    Articolul
    despre Paula Misăilă

    cu 7 luni în urmă (20.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!