Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj se impune dramatic în duelul cu Olimpia CSU Brașov

Universitatea Cluj se impune dramatic în duelul cu Olimpia CSU Brașov

CS Universitatea Cluj-Napoca s-a impus pe terenul formației Olimpia CSU Brașov, scor 56-55 în cadrul etapei a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, într-un meci diputat sâmbătă (11.12).

Olimpia CSU a avut un prim 5 alcătuit din Delgado Suarez, Armanu, Frîncu, Dusanic și Ciciovan, replica Universității venind prin Fleșer, Beldian, Rubin, Uiuiu și Nicholas.

Beldian și Nicholas au înscris primele puncte ale partidei și Clujul conducea cu 4-0, egalarea venind prin Dusanic și Delgado Suarez (4-4). Universitatea s-a menținut în față până la intrarea în ultimele patru minute ale sfertului inaugural, când Delgado Suarez a punctat pentru 10-8 în favoarea Brașovului. Gazdele n-au rămas mult timp la conducere și „studentele” au fost precise prin Nicholas, Al Ash Hab sau Rubin, scorul la finalul primului sfert devenind 16-12.

Formația de sub Tâmpa a început promițător următorul parțial și tripla Mariei Delgado Suarez a însemnat întoarcerea scorului pe tabelă, 18-17 în favoarea gazdelor. Fetele antrenate de Ioannis Koukos au întors situația, 21-20 și apoi Uiuiu a modificat diferența la 26-20 după o aruncare din spatele arcului de cerc. Trei coșuri din acțiune s-au înscris în momentele de finale ale primei reprize, Clujul intrând la cabine cu 28-24.

Procentajul din acțiune le-a fost favorabil vizitatoarelor (35-29%), la fel ca numărul de recuperări adunate în prima repriză (26-21). Cele două formații au contribuit pentru 30 de puncte în paint și au comis împreună 16 turnovers, după două sferturi remarcându-se Maria Delgado Suarez (11 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive) și Makeda Nicholas (11 puncte, 6 recuperări), ambele figurând în topul celor trei date statistice pentru echipele lor.

Universitatea Cluj s-a desprins după un debut cu 10-2 în sfertul al treilea și prin tripla lui Beldian tabela arăta 38-26. Delgado Suarez a luat pe cont propriu câteva acțiuni, mai întâi cu o liberă suplimentară tranformată după faultul încasat pe aruncare și apoi cu un lay-up la 38-31, seria Brașovului prelungindu-se la 10-0, Dusanic fiind precisă de la linia de fault și scorul s-a strâns la 38-36. „U” Cluj a ajuns la 0/9 din acțiune de la ultima reușită și fetele antrenate de Dan Calancea au terminat acest sfert în avantaj, 44-40, scor stabilit de tripla lui Frîncu.

Oaspetele au recuperat din deficit, 46-45 și prin coșul lui Al Ash Hab au preluat conducerea (51-50), momentul fiind de scurtă durată, până la tripla lui Dusanic, scor 53-51. Clujul a egalat cu puțin peste un minut rămas (53-53) și după un time-out Uiuiu a scuturat plasa de la distanță pentru 56-55. Brașovul și-a ratat ultima aruncare și a comis un fault apoi, rămânând prea puțin timp pentru un ultim atac. Clujul a repus mingea și Uiuiu a avut o triplă irosită, cu care s-a încheiat meciul.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

"Studentele" trec la 5-4 în campionat și primesc vizita lui Sirius Târgu Mureș etapa viitoare, în timp ce Olimpia CSU Brașov ajunge la 2-7 bilanț și se deplasează pe terenul Agronomiei București runda următoare.

Makeda Nicholas a contribuit cu 19 puncte și 7 recuperări la succesul Clujului, urmată de Taneka Rubin (14 puncte, 8 recuperări). Principala marcatoare a venit din tabăra Brașovului, Latinka Dusanic adunând 22 de puncte și 6 recuperări, iar Maria Delgado Suarez a terminat cu 18 puncte și 15 recuperări.

 

*foto: Facebook Brădeanu Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!