Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj și-a mai luat o americancă pentru pozițiile mici

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.02.2019

Tierra Henderson este noua jucătoare a Universității Cluj. Americanca de 31 de ani a jucat la Atenienses de Manati în prima parte a sezonului. Aceasta a mai evoluat în Europa în Portugalia, Spania și Finlanda. A câștigat Cupa Campionilor Africii, cu două echipe diferite, în 2011 și 2013.

Tierra Henderson este născută în 6 mai 1987, poate evolua pe posturile 2, 3 și 1 și are 1,79 înălțime. Este a treia americancă din lotul Universității Cluj, după Arlesia Morse și Rishonda Napier, de 26 și 25 de ani. Cele două au ratat câteva meciuri în acest sezon, din cauza problemelor medicale. Reamintim că echipele din Liga Națională de Baschet Feminin pot să treacă cel mult două jucătoare non-europene pe foaia de joc.

Noua jucătoare a Universității a evoluat la Atenienses de Manati la începutul acestui sezon, unde a fost coechipieră cu Destiny Williams, care a revenit recent în Liga Națională, la FCC ICIM Arad. Conform statisticilor de pe eurobasket.com, Henderson a jucat în 13 meciuri în campionatul din Puerto Rico și a avut medii de 16,8 puncte, 7,1 recuperări, 2,6 pase decisive, 2,6 mingi pierdute și 1,7 intercepții în 34.3 minute.

Tierra Henderson a jucat în NCAA la UCLA, în perioada 2005-2009. A câștigat Cupa Campionilor Africii în 2011 cu Inter-Clube de Luanda, din Angola, iar în 2013, cu First Deepwater, din Nigeria. A mai bifat echipe din Tailanda, Australia, Liban sau Peru. A jucat și pentru naționala Ruandei.

Prima experiență în Europa a avut-o în finalul sezonului 2013-2014, la Lombos Quinta, din Portugalia. A jucat atunci 9 meciuri în campionatul portughez, cu 13,6 puncte pe meci, 5,8 recuperări, 1,9 pase decisive și 2,3 intercepții. A contribuit cu 21 și 16 puncte în cele două victorii obținute de Lombos Quinta în finala cu CAB Madeira. În februarie 2015 a semnat cu UCAM Jairis Alcantarilla, din a doua divizie spaniolă. În 9 meciuri a avut medii de 12,9 puncte și 6,3 recuperări. S-a întors în Europa în noiembrie 2016 și a jucat 18 meciuri în campionatul Finlandei, alături de Espoo Basket, cu 20,8 puncte pe meci, 9,1 recuperări și 3,8 assist-uri.

Tierra Henderson este a 2-a jucătoare transferată de Universitatea Cluj după încheierea perioadei de transfer care precede sezonul. „U” au luat-o la finalul lunii trecute pe muntenegreanca Ivana Vujovic, fundaș. Henderson este a 5-a stranieră legitimată de alb-negre, din lot mai face parte și bosniaca Aleksandra Begenisic. Formația clujeană mai poate face 4 transferuri până în 28 februarie.

*foto: youtube.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!