Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj și BC Sirius Târgu Mureș deschid etapa a 3-a din grupa Vest a LNBF

Universitatea Cluj și BC Sirius Târgu Mureș deschid etapa a 3-a din grupa Vest a LNBF

Universitatea Cluj primește sâmbătă, de la ora 17:00, vizita lui BC Sirius Târgu Mureș, în etapa a 3-a din grupa Vest a LNBF. Alb-negrele au 3 puncte după primele două runde, iar alb-roșiile, 2. Ambele echipe vin după înfrângeri în runda precedentă de campionat, iar miercuri au jucat primul meci din cupă. Clujencele s-au impus la patru puncte în manșa tur, în timp ce mureșencele au pierdut la 15.

Universitatea Cluj-Napoca va fi la al 3-lea meci în șase zile. Elevele lui Giannis Koukos au început această săptămână cu o înfrângere pe terenul lui ACS KSE Târgu Secuiesc. 60-54 a fost scorul în partida de luni. Alb-negrele au deschis campionatul cu un succes clar pe propriul teren, 89-48 cu CSU Rookies Oradea. Mariah King este coșghetera lui „U” în cele două meciuri de campionat, cu o medie de 19,5 puncte, plus 9 recuperări. O urmează Artavia Ford cu 18 puncte pe meci și 9,5 recuperări, iar Tunde Kilin are 13,5 ppg și 7 assist-uri.

BC Sirius Târgu Mureș a început campionatul cu două înfrângeri clare, 43-80 acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc și sâmbătă pe terenul lui FCC Baschet Arad, cu 34-76. Brittney Dunbar este cea mai bună marcatoare a formației lui Ionel Brustur, cu o medie de 7,5 puncte, fiind și cea mai bună pasatoare a echipei cu 3,5 assist-uri pe meci. Cristina Badi este cea mai bună recuperatoare a echipei, cu 7 recuperări pe meci, plus 6 ppg.

Ambele formații au disputat miercuri prima manșă din turul inaugural al Cupei României. Universitatea s-a întors cu o victorie de la Rapid București, 67-63. Mariah King a reușit atunci un nou double-double, cu 32 de puncte și 19 recuperări. BC Sirius Târgu Mureș a pierdut la cealaltă formație din capitală, Agronomia, scor 60-45. Kata Meszaros a fost cea mai bună marcatoare a mureșencelor, cu 16 puncte. „U” joacă returul miercuri, în 23 octombrie, în timp ce Sirius îl va disputa în 10 noiembrie.

Universitatea Cluj și BC Sirius Târgu Mureș vor fi la a doua întâlnire în acest sezon, prima oficială. Cele două echipe au disputat un meci amical în 25 septembrie, aniversar pentru 100 de ani de „U”. Clujencele s-au impus cu 78-40. Mariah King a fost coșghetera acelui meci cu 21 de puncte, iar Brittney Dunbar marca 19 puncte pentru Sirius.

Au fost patru confruntări oficiale până acum între cele două echipe, în sezoanele 2016-2017 și 2017-2018. În prima stagiune a mureșencelor în LNBF victoriile au fost împărțite. Universitatea câștiga acasă cu 79-45. Returul îi revenea echipei din Târgu Mureș cu 114-106, după două reprize de prelungiri. În sezonul următor clujencele au câștigat ambele partide, cu 67-64 în deplasare și 85-71 acasă. În ultima ediție a LNBF nu au fost dueluri între cele două echipe pentru că Sirius nu a participat, CSM-ul reprezentând orașul Târgu Mureș în acel campionat.

Partida dintre Universitatea Cluj-Napoca și BC Sirius Târgu Mureș se dispută sâmbătă, de la ora 17:00, la Sala Horia Demian. Vor arbitra Dan Narcis, Răzvan Opriș și Mircea Alexandru, supervizați de Marius Vlaicu.

*foto: Bradeanu Phorography / u-cluj.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!