Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj și FCC ICIM Arad caută o premieră în acest sezon, în ultima etapă din grupa A

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.12.2018

Partida dintre CS Universitatea Cluj-Napoca și FCC ICIM Arad deschide miercuri etapa a 10-a din grupa A, în Liga Națională de Baschet Feminin. Se întâlnesc ultimele două clasate din prima grupă valorică. Clujencele vor încheia prima fază a campionatului pe locul 6, iar arădencele pot urca pe 4 dacă reușesc prima victorie în deplasare în acest sezon.

Cele două echipe sunt despărțite de trei puncte în clasamentul grupei A. FCC ICIM Arad este pe locul 5 cu 12 puncte după 3 victorii și 6 înfrângeri. Toate cele trei succese obținute de galben-albastre au fost pe propriul teren. În deplasare acestea au 4 înfrângeri în campionat, plus cea din cupă. Universitatea Cluj este ultima în grupa valorică A, cu 9 puncte după ce a pierdut toate cele 9 partide de până acum. Clujencele au 0/4 la meciurile jucate pe teren propriu în LNBF.

Alb-negrele vin după duelul cedat la cea mai mică diferență în această ediție de campionat, 67-73 acasă cu CSM Târgoviște. Partida din 11 decembrie a fost o restanță din etapa a 7-a, la două zile după ce clujencele au cedat la 21 de puncte pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC. Revenind la meciul cu CSM Târgoviște, elevele lui Carmin Popa au condus și la 10 puncte în prima repriză, dar au fost egalate și finalul le-a aparținut experimentatelor dâmbovițence. În acel meci, Rishonda Napier a ieșit la rampă pentru gazde, cu 28 de puncte, 6 recuperări și 8 pase decisive, urmată de Paula Cenean cu 16 puncte și Aleksandra Begenisic cu 12 puncte și 12 recuperări. Arlesia Morse, jucătoarea cu cea mai bună medie de puncte a clujencelor, n-a jucat atunci. „U” a terminat partida cu 60% la reușitele de afară (9/15).

În 11 decembrie jucau și arădencele restanța din etapa a 6-a, pierdută acasă cu 52-66 cu CSM Satu Mare. Atunci formația pregătită de Miljan Medvedj a avut procentaje foarte slabe la șuturile din acțiune, marcând doar 18 puncte în repriza a doua. Cu patru zile înainte de duelul cu vicecampioana, galben-albastrele au avut o prestație foarte bună cu Olimpia CSU Brașov, câștigând cu 85-73. Brankica Hadzovic a reușit atunci cea mai bună evoluție a sa în LNBF, cu 31 de puncte, 13 recuperări și 8 assist-uri.

În ceea ce privește statistica în primele 9 etape, arădencele stau mai bine atât în atac, cu 66,1 puncte înscrise pe meci față de 60,9, cât și în apărare, 69 de puncte primite față de 76,9. Galben-albastrele au medii mai bune și la recuperări (39,4 la 37,8), pase decisive (14,3 față de 11,1), intercepții (10,1 la 8,7), capace (1,9 la 1,1), mingi pierdute (15,2 față de 19,9), dar și la șuturile din acțiune (43,5% la cele din semicerc față de 40,9%, respectiv 28% de la distanță față de 27,5%). Clujencele au comis mai puține faulturi pe meci (16,3 față de 19,3) și stau mai bine la aruncările libere (72% reușite față de 60,4%).

În ceea ce privește cifrele individuale, stranierele sunt liderele celor două echipe la cele trei capitole importante. Arlesia Morse are 17,8 puncte pe meci pentru clujence, Aleksandra Begenisic 8,4 recuperări și Rishonda Napier 4,9 puncte. Brankica Hadzovic are 18,2 puncte pe meci pentru arădence și 5,4 assist-uri, iar Leeza Burdgess are 10,9 recuperări. Clujencele au trei straniere în lot, în timp ce gruparea de pe Mureș are patru. Miljan Medvedj are la dispoziție mai multe jucătoare cu experiență, având și românce peste 23 de ani.

În tur scorul a fost 66-49 pentru FCC ICIM Arad, care a condus pe toată durata partidei și diferența maximă a fost de 30 de puncte. Acea partidă a fost marcată de ciocnirea dintre Teodora Neagu și Arlesia Morse, din minutul 7. Cele două au urmărit o minge în lateral și s-au lovit cap în cap. Neagu a revenit până la urmă pe teren, iar Morse a ajuns la spital. Diferența s-a redus pe final când și la gazde au intrat jucătoarele foarte tinere.

Față de acel meci s-au produs două schimbări în lotul arădencelor. Clubul s-a despărțit de A'Lexus Harrison, care a reușit cea mai bună prestație în campionatul românesc chiar în meciul cu clujencele (15 puncte și 9 recuperări). Tot 15 puncte reușea atunci și Irina Părău, pentru oaspete, cu 5 recuperări. Milica Deura s-a alăturat galben-albastrelor și va debuta în duelul de mâine.

Ar mai fi de spus că la finalul săptămânii trecute, de la arădence au lipsit patru jucătoare care au participat la turneele de 3x3 din capitală, în timp ce clubul clujean a trimis o echipă formată din alte fete decât cele folosite în LNBF. O victorie la Cluj-Napoca duce echipa din Arad pe locul 4 la finalul primei faze a sezonului și i-ar permite să înceapă faza a doua a campionatului cu un meci acasă, în 22 decembrie. Dacă clujencele se impun, cele două echipe rămân pe aceleași locuri pe care sunt și acum. Reamintim că în faza următoare echipele din grupa A iau mai departe toate punctele din prima parte a campionatului.

Din 2005 până acum, de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru, au fost 36 de dueluri directe între cele două echipe. Scorul este favorabil arădencelor, 24-12. Ultimul succes clujean s-a înregistrat în octombrie 2017. Reamintim că cele două formații disputau meciuri directe pentru titlu acum mai mult de două decenii, în prima parte a anilor 90.

Partida dintre CS Universitatea Cluj și FCC ICIM Arad se joacă miercuri, de la ora 18:00, la sala Horia Demian. Pe site-ul federației este trecut momentan doar comisarul, Marian Oprea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!