Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj vrea să producă surpriza în meciul cu Univ. Goldiș ICIM

Valentin Todea

Valentin Todea
28.11.2015

Formația galben-albastră primește vizita „studentelor” clujene într-unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei. Trupa de pe malul Someșului Mic a făcut recent mai multe modificări în cadrul lotului, întărindu-se cu Gabriela Cursaru și Veshaundra Young.

Un aspect interesant de urmărit în partida de astăzi va fi duelul jucătoarelor sârboaice, fiecare dintre cele două grupări având în componență câte un fundaș și un pivot din țara vecină. 

În tabăra Aradului le găsim pe Brankica Hadzovic, conducătorul de joc care este liderul paselor decisive din echipa sa, și pe Jefimija Karakasevic, baschetbalista de poziția 5 ce are o medie de 4.6 unități atât în dreptul punctelor, cât și a recuperărilor. 

De cealaltă parte, fundașul Marija Prlja are de asemenea cele mai multe assist-uri dintre componentele formației pe care o reprezintă, în timp ce pivotul Ines Ajanovic este o jucătoare decisivă pentru Universitatea Cluj, fiind cea mai bună marcatoare (15.4 puncte/meci) și recuperatoare (6.3 recuperări/meci) a grupării alb-negre. De altfel, sportiva din Serbia este lideră și la capitolul eficiență din rândul clujencelor.

Univ. Goldiș ICIM Arad vine după o victorie înregistrată la mijlocul săptămânii în Liga Europei Centrale, pe terenul celor de la Kara Trutnov, în timp ce ultimul meci disputat în campionat a fost unul în devans, câștigat în deplasare cu Rapid, scor 46-88. Clujul a reușit o partidă foarte bună în ultima etapă din Liga Națională, învingând pe teren propriu pe CSM Târgoviște cu 87-79.

Trupa de pe malul Mureșului conduce cu 19-3 în confruntările directe, gruparea oaspete din această seară reușind ultima oară victoria într-o dispută cu Aradul în decembrie 2008, meci disputat tot în deplasare. În sezonul trecut, echipa antrenată de Jose Araujo a câștigat clar ambele dueluri, cu 82-47 pe teren străin și 81-28 acasă.

ICIM ocupă a doua poziție în clasament cu 7 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce „U” Cluj se află pe locul 5, având un meci mai puțin disputat și trecându-și în cont până acum 5 victorii și 4 înfrângeri.

Cele două formații și-au dat întâlnire în presezon, în cadrul unui turneu amical jucat la Cluj-Napoca, arădencele învingând atunci cu scorul de 85-51.

Trupa din vestul țării are toate jucătoarele valide pentru această confruntare, iar din lotul grupării vizitatore ar putea lipsi Flavia Ferenczi, cea care este incertă după recidivarea unei accidentări mai vechi.

De remarcat ar fi reîntorcerea lui Dragan Petricevic la Sala Polivalentă din Arad din postura de antrenor advers după o perioadă îndelungată de timp, loc în care a reușit mari performanțe din postura de tehnician al lui West Petrom, echipă alături de care a cucerit două titluri naționale.

Meciul va fi arbitrat de Cosmin Prișcă și Narcis Dan.

*Foto: Dan Bodea/Transilvania Reporter

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!