Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie categorică pentru Sepsi în derby-ul cu Târgovişte

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.12.2016

Campioanele en-titre de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au bifat o nouă victorie în Liga Naţională, chiar împotriva singurei echipei care le-au învins în acest sezon, CSM Târgovişte. Fetele pregătite de Zoran Mikes şi-au adjudecat clar derby-ul rundei a 12-a la 22 de puncte diferenţă, scor final 71-49

Acompaniate de o atmosferă superbă în Sala "Kati Szabo" din Sfântu Gheorghe, cele două echipe au intrat pe parchet puţin reticente, tatonându-se reciproc pe parcursul primelor 10 minute ale întâlnirii. Sfertul inaugural a fost unul destul de sărac al punctelor marcate, însă, în acelaşi timp extrem de echilibrat şi disputat. Amfitrioanele au reuşit în cele din urmă să termine în avantaj secvenţa, scor 13-12. Actul secund a început cu o echipă din Sfântu Gheorghe mult mai motivată şi decisă să se desprindă pe tabelă pentru a răzbuna eşecul din meciul tur de la Târgovişte. Covăsnencele au izbutit un parţial de 22-7 în cel de-al doilea sfert, intrând la vestiare cu un avataj liniştitor, 35-19. 

Baschetbalistele pregătite de Zoran Mikes nu şi-au pierdut concentrarea în pauză, iar mai mult de atât au reuşit încă un sfert foarte bun, fără a le da fetelor lui Cătălin Tănase şansa să se afirme, nici pe plan defensiv, dar nici pe plan ofensiv. A treia secvenţa s-a terminat cu un nou parţial nimicitor de partea gazdelor, 23-11. Astfel, Sepsi a intrat în decisiv cu un ecart de 28 de puncte, 58-30, iar soarta partidei era în mare măsură cunoscută. Date fiind cifrele de pe tabela de marcaj, Zoran Mikes şi-a permis să ruleze lotul, fără ca Târgovişte să emită pretenţii foarte mari. Formaţia oaspete şi-a adjudecat ultima parte a întâlnirii cu 19-13, însă victoria finală le-a revenit jucătoarelor de la Sfântu Gheorghe, o victorie obţinută într-o manieră categorică, 71-49. 

Strict din punct de vedere statistic, Sepsi a câştigat meciul datorită recuperărilor (46 - 34), a paselor decisive (20 - 7), respectiv intercepţiilor (15 - 7). 

Punctele formaţiei câştigătoare au fost marcate de Tyaunna Marshall 23 (7 recuperări), Janeesha Jeffery 15 (5 recuperări, 4 pase decisive), Tierney Pfirman 9 (4 recuperări), Amanda Thompson 8 (12 recuperări), Chandra Harris 6 (9 recuperări), Annemarie Godri Părău 5 (4 pase decisive), Andreea Huţanu 3 şi Tunde Killin 1. De cealaltă parte, de la Târgovişte au punctat Porchia Green 21 (6 recuperări), Monique Coker 7, (7 recuperări), Maria Tănase 7, Larisa Toma 6 (8 recuperări), Marta Fodor 4, respectiv Anamaria Virjoghe şi Porche Poole, ambele cu câte 2 puncte marcate. 

Odată cu această victorie Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se desprinde aproape decisiv în fruntea clasamentului. Fetele lui Zoran Mikes a ajuns la un bilanţ de 10 victorii şi o singură înfrângere, în timp ce Târgovişte are acum 8 victorii şi 3 înfrângeri, la fel ca şi Universitatea Cluj. În runda următoare, Sepsi se va deplasa la Satu Mare, în timp ce penultima campioană a României, Târgovişte, va juca acasă cu Alexandria. 

*Foto: Gyurkó-Henning Balázs (Crow Security)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!