Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie cu frâna de mână trasă: BCM Danzio Timişoara - Univ. Goldis ICIM Arad 54 - 63

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
06.04.2014

54 - 63

15-21; 17-15; 6-10; 16-17

0 Statistica 2

După accidentarea suferită de Suzana Milovanovic în primul meci din play-off, principala grijă a oficialilor arădeni în afara asigurării locului în semifinale a fost menajarea jucătoarelor de bază. Laura Broomfield şi Monika Brosovszky au fost retrase pe bancă la jumătatea primului sfert, Jence Rhoads a jucat jumătate de partidă iar Monique Coker cu două minute mai mult. Singura titulară care a trecut de 30 de minute a fost Monica Engelman. De partea cealaltă, tehnicianul gazdelor a folosit o formulă inedită cu Zivadinovic, Ardelean şi Sasebes pe parchet pe întreaga durată a partidei, iar Adina Stoiedin şi Cristina Zidaru au bifat peste 35 de minute. Având în faţă un adversar mai slab şi mai puţin experimentat, jucătoarele lui Jose Araujo au luat partida în serios doar în primul sfert după care s-au relaxat şi s-au mulţumit cu păstrarea unui minim avantaj pe tabelă.

Monique Coker începe în forţă partida înscriind 5 din primele 7 puncte ale vizitatoarelor înainte ca timişorencele să răspundă prin Cristina Zidaru. În absenţa Biljanei Pesovic rolul de lider al echipei alb-violete este asumat de Adina Stoiedin care în prima fază îşi apropie echipă la 3 puncte (6-9) iar mai apoi egalează la 13. Monica Engelman şi Monique Coker domină ultima parte a sfertului inaugural şi arădencele au 21 - 15 la prima pauză.

Pe fondul relaxării oaspetelor, bănăţencele înscriu două coşuri consecutive şi îl determină pe tehnicianul portughez de pe banca Aradului să solicite timp de odihnă. Monica Engelman transformă de la distanţă dar Adina Stoiedin menţine ecartul la 3 puncte până la jumătatea sfertului. Luminiţa Manta şi Alina Crăciun se impun în duelul de sub panouri şi galben-albastrele se desprind pentru prima dată la 10 puncte (23-33) dar după un coş de trei puncte reuşit de tânăra speranţă timişoreană, Alexandra Sasebes, Adina Stoedin reduce diferenţa la doar 3. Originară din oraşul de pe Bega, Adela Mercea înscrie la rândul ei de la distanţă pentru arădence în timp ce aceeaşi Stoedin stabileşte scorul pauzei: 32-36.

A treia secvenţă este una săracă în realizări. Monica Enelman reuşeşte un coş cu fault şi transformă liberă suplimentară. Cristina Zidaru şi Dora Ardelean sunt singurele jucătoare în violet care reuşesc să înscrie câte un coş de acţiune pe parcursul acestui sfert, cu menţiunea că ultima a punctat de la 6,75 m. De partea cealaltă, Monique Coker este cea care închide tabela la 38-46 după 30 de minute de joc.

Ultimul act a fost cel mai echilibrat al partidei, tinerele jucătoare timişorene prinzând tupeu în sens pozitiv în timp ce la oaspete au pătruns pe rând toate jucătoarele din garnitura secundă. Dora Ardelean s-a zbătut mult la începutul sfertului iar Alexandra Sasebes a reuşit a doua sa aruncare de 3 puncte din acest meci în timp ce în tabăra adversă Adela Mercea a ieşit în evidenţă prin recuperările ofensive, procedeu mai rar întâlnit în cazul conducătorilor de joc. Alina Crăciun îşi face simţită prezenţa în spaţiul de 3 secunde dar ultimul coş al partidei este reuşit de Dora Ardelean şi Aradul se impune cu un neaşteptat de strâns 63 la 54.

Cu această victorie, jucătoarele de pe Mureş s-au calificat în semifinale unde vor da piept cu învingătoarea seriei dintre ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe şi CSBT Alexandria, serie în care secuiencele au câştigat primul joc disputat la Sfântu Gheorghe. Deşi parcursul echipei sale s-a încheiat în urma acestui joc, tehnicianul Dan Ionescu a ţinut să-şi răsplătească elevele cu câte o floare, în semn de recunoştinţă pentru efortul depus de acestea de-a lungul întregului sezon.

Remarcatele partidei au fost: Adina Stoiedin (18 puncte, 9 recuperări, 3 intercepţii, 2 capace şi o pasă decisivă), Milana Zivadinovic (8 puncte, 6 pase decisive şi 4 recuperări), Dora Ardelean (15 puncte, 4 recupeari, 4 pase decisive) pentru Timişoara respectiv Monique Coker (14 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive), Adela Mercea (5 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive) şi Monica Engelman (15 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări) pentru ICIM.

sursa foto: sport9.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!