Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie eroică pentru CSM Satu Mare pe terenul Olimpiei CSU Brașov

Silviu Isailă, Eduard Popa

Silviu Isailă, Eduard Popa
22.02.2017

CSM Satu Mare s-a impus pe terenul celor de la Olimpia CSU Brașov, scor 61-72, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Confruntarea a început cu echipa oaspete la conducere, scorul la jumătatea actului inaugural fiind 6-14. Echipa din Satu Mare a continuat să se mențină la conducere, câștigând sfertul cu scorul de 16-23. Actul secund a fost unul echilibrat, câștigat la un punct de elevele lui Jose Araujo, care au intrat la cabine cu un avantaj de opt puncte, scor 29-37.

După reluarea partidei, Olimpia a venit la patru puncte în spatele adversarului, însă CSM s-a distanțat din nou, scorul înaintea ultimelor zece minute de joc fiind 41-57. Elevele lui Dan Calancea nu au avut forța necesară pentru a întoarce soarta partidei și astfel, CSM Satu Mare se impune cu scorul de 61-72.

Dominique Johnson a fost cea mai bună marcatoare a brașovencelor cu 24 de puncte la care a mai adăugat o recuperare și 3 pase decisive. Adrienne Webb a terminat partida în double-double cu 15 puncte și 10 recuperări.

De partea cealaltă, Kristina Baltic a reușit 18 puncte, 19 recuperări și o pasă decisivă. Chastity Reed a terminat cu 20 de puncte, 13 recuperări și 5 pase decisive. Andreea Olah a reuşit 20 de puncte şi 5 pase decisive, cu 4 din 8 la aruncările de la 3 puncte, în timp ce Flavia Ferenczi şi Renata Szmutku au reuşit fiecare câte 7 puncte. De precizat că cele 5 jucătoare au fost singurele care au intrat pe parchet din partea sătmărencelor. Asta pentru că Jose Araujo nu s-a putut baza în această seară pe Matea Tavic, Eniko Laza și Khadijah Whittington, acestea fiind accidentate.

Prestaţia elevelor lui Araujo a fost apreciată şi de conducerea clubului: 

”Mulțumim celor cinci eroine. Este o demonstrație că această echipă poate mai mult și că atunci când ne unim și strângem rândurile iese bine. N-am mai văzut așa ceva în viața mea. Să joci 40 de minute cu cinci jucătoare și să câștigi de o așa manieră… putem să spunem doar: Jos pălăria pentru toată echipa!”, a transmis un oficial al celor de la CSM Satu Mare, potrivit site-ului local informatia-zilei.ro.

Graţie acestei victorii, fetele lui Araujo ajung la 29 de puncte, cu 9 victorii şi 11 înfrângeri şi rămân pe locul şase în clasamentul LNBF. De partea cealaltă, Olimpia Braşov se menţine pe locul patru, cu 12 victorii şi 8 înfrângeri.

În etapa următoare CSM Satu Mare va întâlni CSM Târgoviște în timp ce Olimpia Brașov va primi replica celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!