Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie excepțională pentru CSM Târgoviște!

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.11.2012

79-76  
1-2   2-2

CSM Târgoviște a învins pe Nadezhda Orenburg, scor 79-76, într-un meci contând pentru etapa a 4-a în sezonul regulat al Euroligii feminine. Este prima victorie pentru campioana României în această competiție, una obținută împotriva unei echipe extrem de puternice.

Campioana României a început excelent, cu Monique Currie și Milka Bjelica în primele cinci. Târgoviște realizează un parțial de 11-2 în primele minute de joc, ecart păstrat între cele două protagoniste până spre sfârșitul secvenței. Diferența de nouă puncte s-a conservat până în minutul 7, când aceeași Currie a dus scorul la 22-13. Sfertul se termină cu o revenire alimentată de tripleta Tamane - Bonner - Danilochkina, Nadezhda preluând conducerea în ultima secunde din actul inaugural. La capătul primei secvențe scorul era de 24-23 în favoarea echipei rusești.

CSM Târgoviște începe sfertul al doilea cu trei românce pe teren: Diaconu, Stoenescu și Mărginean. Asta în condițiile în care de cealaltă parte pe parchet se aflau starurile Bonner, Tamane și Danilochkina. Oaspetele se mențin la conducere marcând de mai multe ori din acțiune pentru a mpri diferenșa la cinci puncte, în minutul 14.
După un timeout cerut de către Dikeoulakos scorul se echilibrează, Robbins restabilind egalitatea la 35, exact la jumătatea sfertului. Apoi, Mărginean aduce avantajul pentru formația gazdă. Nazedhza revine la conducere, însă Robbin înscrie de la mare distanță și Babkina finalizează de la semidistanță pentru a duce scorul la 44-41 în favoarea Târgoviștei la pauză.

Robbins și Babkina marchează primele puncte ale reprizei a doua, motiv pentru care Tîrgoviște se desprinde la șapte puncte. Formația gazdă găsește soluții de a se menține la conducere, fie prin reușite de la linia de pedeapsă, fie din acțiune, astfel încât campioana României conducea cu 57-49 în minutul 25, după tripla Milkăi Bjelica.
Nadezhda se apropie la doar trei puncte însă Maja Miljkovic marchează primele sale puncte pentru formația gazdă în acest meci. Totuși secvența se termină cu reușitele lui Montgomery și Bonner, scorul cu zece minute înainte de final fiind de 59-58 în fasvoarea Târgoviștei.

Elina Babkina aduce primele puncte din secvența decisivă. Kelly Miller răspunde, iar apoi Montgomery o aduce în avantaj pe Nadezhda. Bonner înscrie și ea pentru a duce scorul la 64-61 în minutul 33, atunci când Dikeoulakos cere timp de odihnă. După reluare Târgoviște restabilește egalitatea prin Gabriela Mărginean, iar apoi Bjelica finalizează din serviciul Babkinei. Replica vine de la Kelly Miller, autoare a unui coș de trei puncte ce o aduce pe Nadezhda în avantaj la jumătatea secvenței.
După câteva momente în care ambele echipe au comis erori în joc Mărginean a transformat de la mare distanță, iar Babkina a înscris de la linia de pedeapsă pentru a duce scorul la 74-71 cu două minute și jumătate înainte de finalul partidei. Replica vine de la Bonner, autoare a unui coș de trei puncte de la vreo opt metri depărtate pentru a egala situația pe tabela de marcaj. Gabriela Mărginean nu cedează și transformă de la mare distanță și oferă un avantaj de trei puncte pentru Târgoviște la intrarea în ultimul minut de joc efectiv. Perovanovic punctează după o acțiune prelungită de atac a lui Nadezhda, însă CSM Târgoviște are mingea și un punct pe tabela de marcaj. După un timp de odihnă cerut de gazde Babkina beneficiază de un paravan de la Tikhonenko pentru a puncta pe pătrundere și Târgoviște se desprinde la trei puncte. Montgomery aruncă pentru trei puncte fără a-i fi contestată aruncarea, însă mingea refuză să intre în coș. Currie aplică un capac la ultima aruncare a rusoaicelor și meciul se sfârșește cu victoria extraordinară a Târgoviștei, scor 79-76!

Foto flash: Marius Tudor

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea nexco :

    DA
    Felicitari CSM Targoviste !

    cu 11 ani în urmă (14.11.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    big like!
    Felicitari maxime! frumoasa reusita!

    cu 11 ani în urmă (15.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!