Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie facilă a Sepsi Sic Sfântu Gheorge în faţa Olimpiei Braşov

Lițiu Mihai

Lițiu Mihai
29.11.2020

Victorie facilă a Sepsi Sic Sfântu Gheorge în faţa Olimpiei Braşov

La momentul întreruperii campionatului LNBF din lună martie, Sepsi Sic Sfântu Gheorghe domina întrecerea internă cu o singură înfrângere înregistrată la Satu Mare. Oarecum surprinzător, decizia FRB a fost de a îngheţa clasamentul fără a acorda titlul de campioană şi medaliile. Echipa din Covasna a replicat inscripționându-şi toate titlurile câştigate pe echipamentul de joc, inclusiv cel din 2020 care nu s-a acordat. După 8 luni de pauză, foamea alb-verzilor pentru victorii s-a dezlănţuit odată cu desfăşurarea primului turneu al LNBF chiar în sala din Sfântu Gheorghe. Dacă în ziua inaugurală împotriva CSM Târgovişte tabela s-a oprit la 99 în dreptul punctelor marcate, contra echipei de sub Tampa s-a depăşit "suta".

Aşa cum era de aşteptat deţinătoarea ultimului titlu decernat în baschetul feminin românesc a pornit mai bine distanţându-se la 8-3 după 3 atacuri fără greşeală. Braşovencele punctează din afară semicercului pentru a prelua conducerea 11-10. Becca Tobin înscrie 2 coşuri consecutive pentru amfitrioane dar Dickey şi Pesovic răspund şi îşi aduc din nou echipa în avantaj. Cu orgoliul rănit, elevele lui Zoran Mikes revin şi se desprind la 7 puncte: 22-15. Aceeaşi Pesovic nu este de acord şi îşi apropie echipă la doar 2 lungimi cu 2 minute rămase dintr-un prim sfert de excepţie (10 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive şi procentaj de 66% la aruncările din acţiune). Bancă mai lungă şi diferenţa de valoare în favoarea echipei din Sfântu Gheorge încep să îşi spună cuvântul şi prima secvenţă se încheie cu scorul de 28-21.

Actul secund aduce cu sine intrarea în "normalitate": braşovencele găsesc tot mai greu drumul spre coş şi înscriu doar 10 puncte, în timp ce Ghizila, Mandache, Pasic şi Tobin scutură plasă pentru alb-verzi astfel ca la pauză mare soarta partidei este deja pecetluită: 54-31 pentru covăsnence. Al treilea sfert pare tras la indigo, cu menţiunea că ambele echipe au înscris mai mult: Brașovul prin Pesovic şi Al Ash Hab iar Sfântu Gheorghe prin Tobin, Gardner, Mandache, Pasic şi Cătinean şi după 30 de minute jucate tabela indică 87-45 în favoarea gazdelor acestui turneu.

Unicul obiectiv rămas de îndeplinit pentru alb-verzi este depăşirea bornei de 100 de puncte, lucru reuşit de Kincso Kelemen cu puţin peste 4 minute rămase de disputat (101-56). Până la final Ines Corda înscrie un un coş de 2 puncte respectv Ştefănia Cătinean răspunde cu o reuşită de la mare distanţă. Cu 2 minute rămase pe tabelă tehnicianul braşovean decide să alinieze un 5 în căutare de experienţă la nivelul primei ligi reuntand complet la "veterane". Nici gazdele nu mai forţează şi partidă se încheie cu 104-58 în favoarea echipei coordonate din teren de Annemarie Pârâu.

Principalele marcatoare au fost Jovana Pasic (19 puncte), Andra Mandache şi Becca Tobin (câte 16) pentru Sfântu Gheorghe respectiv Biljana Pesovic (16), Ines Corda (13) şi Amira Al Ash Hab (11) pentru Braşov.

În ultima zi a turneului Olimpia Braşov întâlneşte CSM Târgovişte în timp ce Sepsi Sic Sfântu Gheorghe porneşte favorită în duelul Ţinutului Secuiesc împotriva KSE Târgu Secuiesc.

foto: Facebook / Sepsi Sic

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!