Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie pentru BCM U Pitești la capătul unui meci disputat cu BC Mureș

Eduard Popa

Eduard Popa
01.10.2017

bcm u pitesti bc mures

 BCM U Pitești a câștigat la nouă puncte, scor 72-63, duelul cu BC Mureș Târgu Mureș. Partida din Sala Trivale a contat pentru primul tur al Cupei României.

Hristu Șapera a început meciul în formula Nick Russell, Alexander Kostoski, Porter Troupe, Titus Nicoară și Laszlo Lazar. De partea cealaltă, Barnabas Szaszgaspar nu s-a putut baza pe Mladenovic, suspendat și nici pe Mitchell, accidentat. Așa că a ales să înceapă cu următorul cinci: Jonathan Person, Dino Pita, Bogdan Stăncuț, Milvoje Mijovic și Szabolcs Santa.

Începutul partidei a aparținut gazdelor, care au avut un run de 10-0. Jonathan Person a băgat însă BC Mureș în joc cu un and-one și un coș de trei puncte (13-9). După coșul de 3 al lui Mijovic tabela indica la sfârșitul primului sfert 20-18 pentru gazde. Sfertul doi a fost unul cu destul de multe greșeli de ambele părți din punct de vedere ofensiv. Mureșenii au trecut la o apărare în zonă care a pus în dificultate echipa gazdă, iar Szabolcs Santa reușea astfel să egaleze scorul la 28, cu 2 minute rămase de jucat din prima repriză. Porter Troupe și Dino Pita au reușit fiecare câte un coș de 3 puncte pentru a stabili scorul la pauză, 31-31.

Începutul celei de-a doua reprize l-a avut protagonist pe Bogdan Stăncuț, care a adunat 8 puncte în 4 minute. Românul a primit sprijin din partea celor doi suedezi, Person și Pita, și astfel mureșenii au ajuns chiar și la un avantaj de 10 puncte (48-38). Nick Russell a reușit o pătrundere spectaculoasă pentru a reduce scorul la 52-45 pentru mureșeni.

Laszlo Lazar a deschis balul în ultimul sfert cu un capac spectaculos, apoi and-one ul lui Porter Troupe a egalat situația pe tabelă, scor 52-52. De altfel, argeșenii au deschis sfertul patru cu un run de 16-2, printr-o defensivă mai agresivă care s-a transformat în puncte ușoare la celălalt panou. Mijovic a redus ecartul la 4 puncte (61-57), dar Nuutinen a răspuns imediat cu un coș de 3 puncte. Dino Pita avea să pună ultimele puncte pe tabelă, care a indicat la capătul celor 40 de minute scorul de 72-63 pentru gazde.

Porter Troupe a înscris 16 puncte la debutul său pentru Pitești, Titus Nicoară a strâns 15 puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Nick Russell a marcat 13 pct. De partea cealaltă Dino Pita a înscris 18 puncte, conaționalul său Jonathan Person a reușit 14 pct, 6 recuperări și 4 pase decisive, iar Szabolcs Santa a înscris 12 puncte cu 10 recuperări.

Returul se va juca în „Junglă” marți, de la ora 18:00, și va fi transmis în direct de Digi Sport.

 *foto: facebook BCM U Pitești

7 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    lamont mack
    se plimba prin sala, vorbea cu baietii, il vedem la noi?

    cu 6 ani în urmă (01.10.2017)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Nu cred
      La Targu Jiu, cu Sapera antrenor, Mack a fost exclus din lotul gorjenilor, Sapera declarand ca este ''un caracter care strica vestiarul''. In plus el a semnase cu Timba dar cei de acolo l-au inlocuit dupa scurta vreme pe motiv ca nu a trecut testele medicale. Probabil e bun prieten cu Troupe...

      cu 6 ani în urmă (01.10.2017)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    legat de meci
    nu mi-a placut, am dubii legat de unele transferuri. In retur cu Mladenovic si daca isi revine Mitchell o sa fie extrem de greu.

    cu 6 ani în urmă (01.10.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Pentru un meci de Cupa Romaniei a fost ok. Fara sa ne gandim ca nu e omogena echipa. Chiar daca vor juca Mladenovic si Mitchell nu cred ca va fi o prea mare diferenta pentru ca ps aceste pozitii sunt romanii de baza ai Muresului, Santa si Stancut. Mi-au placut romanii nostri. Cred ca Muresul va avea de spus un cuvant greu prin aducerea suedezilor, sunt interesanti. Va fi greu acolo, dar baietii au sustinerea noastra de acasa. Hai Pitesti!

    cu 6 ani în urmă (01.10.2017) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    BCM U FC Arges Pitesti
    Cand am avut o agresivitate in aparare, nu au marcat atat de usor. Am avut destule aruncari deschise, mai ales de 3 pct, pe care nu le am fructificat. Chiar daca la Mures va fi greu, cred ca baietii se vor concentra si vor obtine calificarea. Echipa-i noua, se contruieste si cu victorii, calificari.
    Nu mi place ca s-a adaugat FC Arges in denumirea echipei...

    cu 6 ani în urmă (01.10.2017)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Fc arges
      Cu denumirea..putea fi doar arges.adica bcmu arges pitesti.sau sa se fi renuntat si la "m".oricum vad ca nu ne da nimeni nicio explicatie.mie mi.a placut echipa,in special nicoara.ce nu mi.a placut a fost doar ca nu ne.am putut apara la pivotii lor.

      cu 6 ani în urmă (01.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      FC ARGES
      Din cate am vazut asa se numesc echipele clubului, iar clubul si-a schimbat denumirea din SCM Pitesti in FC Arges. Nu e o idee rea, dar oricum la baschet vad ca pe echipament nu apare emblema fotbalului, deci e ok.

      cu 6 ani în urmă (01.10.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!