Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie pentru ICIM Arad în primul meci al finalei campionatului

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
30.04.2013

54-59

12-19, 17-16, 14-10, 11-14

  Statistica  

Univ. Goldiș ICIM Arad a câștigat primul meci al finalei Ligii Naționale de baschet feminin după ce a învins marea rivală din Târgoviște. Arădencele s-au impus cu scorul 59-54, la capătul unei partide în care au condus în permanență pe tabelă.

Încă din primul sfert oaspetele şi-au anunţat intenţiile, terminînd primele zece minute în avantaj, 19-12. ICIM a condus aproape tot timpul jocului, având chiar şi nouă puncte avans la mijlocul sfertului al treilea. Gazdele au avut însă o revenire spectaculoasă şi s-au apropiat la 43-45 când mai erau zece minute. Mai mult, în startul sfertului patru echipa din Târgovişte a egalat la 45, moment în care ICIM a dat semne de revenire şi s-a distanţat din nou la cinci puncte prin reușita de 3 puncte a Adelei Mercea.

Târgoviştea resimte şocul şi Moni Brosovszky mai trimite o triplă în coş (45-53), dar reuşita este anulată de Ajawon, cu un coş plus fault. Se merge cap la cap, la o diferenţă de 5 puncte în favoarea arădencelor. Se trece la erori ofensive, iar arădencele adună 3 minute fără să marcheze, dar nici gazdele nu par mai stăpâne pe situaţie (52-55 min. 38). Târgoviște avea să marcheze două aruncări libere când mai era un minut şi ICIM conducea cu un singur punct, 54-55. Orice greşeală a vreuneia dintre echipe o costa pierderea meciului. ICIM s-a distanţat din nou la două puncte, iar pe atacul gazdelor, Risper avea să recupereze. Mai erau 38 de secunde şi Risper avea două aruncări libere, dar le-a ratat pe amândouă. Târgovişte a reluat atacul, dar Gabriela Mărginean a ratat de sub panou şi, mai mult a şi faultat. Wirth a marcat ambele aruncări şi arădencele aveau 58-54. Pe final Givens mai reuşeşte un punct și Univ. Goldiș ICIM Arad câştigă dramatic cu 59-54, primul meci al finalei campionatului.

Echpa de pe Mureș a izbutit o victorie extrem de importantă chiar în sala din Târgoviște și practic anulează avantajul terenului propriu luat de târgoviștence după sezonul regulat. Meciul 2 al finalei LNBF va avea loc marți, 30 aprilie, de la ora 20,00. Vă reamintim că ultimul act al campionatului se joacă după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”.

Remarcate:

Târgoviște: Walker 11 puncte, 7 recuperări, Ajawon 10 puncte, assisturi, Robbins 10 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, Mărginean 8 puncte.

Arad: Risper 13 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive, Brosovszky 11 puncte, 3 pase decisive, LaPlante 10 puncte, 11 recuperări, Givens 9 puncte, 7 recuperări.

Foto: Marius Tudor

3 comentarii la aceasta stire:
  • pupetsam.baschet :

    ICIM continua.....
    Curios meci!In prima repriza abia daca s-a fluierat vreun fault sub panoul ICIM-ului, nu cumva sa ramana fara jucatoare...De fapt , arbitrajul acestu meci a fost in maniera tuturor celor in care a jucat ICIM:acceptarea jocului, pe alocuri dur, absolut neregulamentar al aradencelor.Brosovszky trebuie sa faca 8 faulturi ca sa ajunga la 4-5 oficial, etc., etc.Revoltator!!!!Spectacolul sportiv, recum si rezultatele si ierarhiile, sunt alterate de jocuri de culise si de arbitraje!

    cu 11 ani în urmă (30.04.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara fernando_feru :

    Targoviste
    Hai lasati-ne cu tampeniile astea cu arbitrii. Acum va e ciuda ca va batut Aradul si da-ti vina pe arbitrii.

    cu 11 ani în urmă (30.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    da-ti vina...pffff
    ne omoara gramatica

    cu 11 ani în urmă (01.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!