Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie pentru ICIM în primul meci oficial al sezonului

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
06.10.2013

51 - 77

8-27;13-15;18-20;12-15

0-1 Fișa meciului 1-0

 

Ambele echipe s-au aflat la debutul într-un meci oficial pentru sezonul 2013-2014. Arădencele s-au calificat direct în turul următor al Cupei României, iar studentele au amânat partidele din primul tur al Cupei României pentru noiembrie respectiv decembrie.

Campioanele en-titre pun primele puncte pe tabelă prin Monica Engelman iar gazdele replică prin Flavia Ferenczi. De aici încolo tăvălugul galben-albastru se pune în mişcare şi după trei minute avem deja 10 puncte diferenţă (4-14) datorită mai ales coşurilor marcate de Jence Rhoads. Seceta gazdelor continuă până în minutul 9 când Andreea Pop transformă o aruncare liberă, dar diferenţa pe tabelă era deja de 20 de puncte (5-25). Pe finalul sfertului Judit Kajdacsi reuşeşte să scadă ecartul sub 20 de puncte: 8-27.

Sfertul secund începe tot cu dominaţia oaspetelor care se desprind la 25 de puncte după coşul înscris de Laura Broomfield şi tehnicianul gazdelor este obligat să solicite timp de odihnă după nici 5 minute. Din acest moment arădencele se relaxează şi le permit studentelor să echilibreze jocul, ba mai mult, în ultimele 3 minute oaspetele nu găsesc drumul spre coş în timp ce de partea cealaltă Renata Szmutku şi Andreea Pop reduc din diferenţă iar la jumătatea partidei tabela indică 21-42.

La revenirea de la vestiare oaspetele par mai hotărâte să încheie definitiv conturile cu tânăra formaţie clujeană şi diferenţa creşte încet-încet până la un maxim de 31 de puncte în minutul 6 (29-60) şi antrenorul Jose Arajuo decide să îi ofere minute şi fundaşului de rezervă de la Arad, Adela Mercea. Judit Kajdacsi şi Flavia Ferenczi reduc imediat diferenţa la 24 de puncte şi tehnicianul portughez solicită timp de odihnă. Totuşi înaintea ultimului sfert diferenţa mai scade cu un punct în urma aruncărilor libere transformate de Alexandra Dumitrache.

Primele 3 minute din ultimul sfert sunt de bun augur pentru gazde, Judit Kajdacsi reducând diferenţa la 16 puncte în urma unui coş cu fault cu libera transformată, fază la care Laura Broomfield a fost sancţionată cu gresala antisportivă. Clujencele ratează atacul suplimentar, Claudia Corbu fiind căpăcită de Suzana Milovanovic şi vizitatoarele se trezesc din visare şi încep să se desprindă din nou. Flavia Ferenczi înscrie de la distanţă pentru 51-71, dar în ultimele trei minute şi jumătate doar arădencele mai punctează pe tabelă. De consemnat că în ultimele două minute la arădence a intrat şi Andra Manea transferată în această vară de la Craiova şi că Monica Engelman a închis partida la fel cum a deschis-o, cu 2 aruncări libere transformate şi după 40 de minute de joc tabela încremeneşte la 51 - 77.

Remarcatele partidei au fost: Judit Kajdacsi (12 puncte, 20!!! de recuperări), Flavia Ferenczi (17 puncte, 5 pase decisive şi 2 intercepţii) şi Andreea Pop (8 puncte) de la gazde, respectiv Laura Broomfield (19 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepţii şi un capac), Destiny Williams (16 puncte, 7 recuperări, 5 intercepţii) şi Jence Rhoades (12 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive şi 4 intercepţii) de la învingătoare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!