Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Victorie şi un nou titlu pentru Târgovişte în LNBF

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
08.05.2014

Finala LNBF, Meciul 4

70 - 62

22-11; 24-19; 13-19; 11-13

3 Statistica 1

Partidă a patra din finala LNBF a debutat cu 10 jucătoare cu cetăţenie americană pe teren (cu menţiunea că Givens posedă şi cetăţenie macedoneeana). Dacă Jose Araujo a păstrat 5-ul de început din partida precedentă, Dan Fleseriu a renunţat la Andreea Huţanu în favoarea Lenitei Sanford.

Arădencele au doar alternativa victoriei dar cele care încep meciul mai bine sunt jucătoarele echipate în portocaliu. Moralul mai bun al gazdelor după victoria din ultima secundă a prelungirilor de ieri se materializează şi pe tabelă. Chrissy Givens începe în forţă printr-un coş cu fault iar până la prima reuşită din acţiune a arădencelor prin Laura Broomfield trec 2 minute. Amfitrioanele se distanţează treptat, având pe rând 7-3, 11-5, pentru ca la finalul sfertului să consemnăm scorul 22-11 după coşul marcat de Jenna Smith.

Oaspetele dau impresia că pot să revină după ce înscriu primele 5 puncte ale actului secund, Jence Rhoads reuşind la rândul său un coş cu fault. Porchia Green începe recitalul de la 3 puncte şi ecartul se măreşte din nou la 11. După un nou coş cu fault reuşit de această dată de Jenna Smith consemnam revenirea pe teren a Suzanei Milovanovic după accidentare din primul tur de play-off. Diferenţa se menţine între 10 şi 13 puncte până spre finalul sfertului când Porsche Poole nu poate fi oprită nici prin fault şi desprinde echipa din Târgovişte la 14 puncte. Chrissy Givens marchează printr-o oferită şi după prima jumătate dâmboviţencele conduc 46-30.

Sfaturile oferite de Jose Araujo în timpul pauzei mari dau roade dar nu înainte ca gazdele să se desprindă la 20 de puncte după aruncarea reuşită de Lenita Sanford. Jence Rhoads reuşeşte 6 puncte în mai puţin de 2 minute şi Dan Fleşeriu e nevoit să solicite timp de odihnă. Chrissy Givens înscrie pentru Târgovişte dar Monique Coker reuşeşte 5 puncte pentru a reduce diferenţa la 10 lungimi. Cele două mai pun câte 2 puncte pe tabelă şi scorul devine 59-49 când mai sunt de jucat 10 minute din timpul regulamentar.

Tot oaspetele deţin iniţiativa şi în ultimul sfert, Suzana Milovanovic reuşind să reducă diferenţa la 6 puncte. Porsche Poole ţine gazdele în joc printr-o pătrundere spectaculoasă dar în apărare Porchia Green o faultează pe Monique Coker care încerca să puncteze de la distanţă. Fosta componentă a dâmboviţencelor transformă toate trei aruncările libere şi apropie Aradul la doar 5 puncte. Dan Fleseriu reacţionează şi o introduce în teren pe Britney Jones care de la prima fază reuşeşte să o scoată din joc pe Monica Engelman, jucătoarea arădeană comiţând a 5-a greşeală personală. Jones primeşte misiunea de pune presiune pe fundaşul advers şi chiar dacă pe statistică nu apare cu nicio minge câştigată a reuşit să provoace două pase greşite în mai puţin de 5 minute petrecute pe teren. Cu ofensiva adversă anihilată, echipa de lângă Turnul Chindiei se desprinde la 12 puncte cu 4 minute rămase de joc. Jence Rhoads mai forţează o dată revenirea pentru oaspete ajungându-se la scorul 70-62 cu 2 minute rămase de joc. Învăţând lecţiile din meciurile precedente, dâmboviţencele se concentrează pe fază de apărare, în timp ce în ofensivă obiectivul este scurgerea celor 24 de secunde. Jose Araujo priveşte descumpănit de pe margine cum elevele sale nu reuşesc să găsească drumul spre coş în timp ce sub panoul arădean Lenita Sanford culege o minge în atac când mai sunt 23 de secunde de joc. Târgoviştencele lăsa timpul să se scurgă în uralele publicului şi sărbătorirea unui nou titlu poate începe.

Arădencele au plătit tribut băncii mai scurte şi lipsei de concentrare din prelungirile meciului 3 când au avut şansa de a redobândi avantajul terenului propriu. Fără a ştirbi din meritul învingătoarelor, a contat mult şi plecarea pivotului Destiny Williams după partidă a doua din finală. De partea cealaltă, Chrissy Givens are meritul de a fi redresat o echipă care la jumătatea campionatului părea să nu poată emite pretenţii la a juca finală, dovedind încă o dată că titlul de cea mai valoroasă jucătoare obţinut în sezonul trecut nu a fost o întâmplare.

Principalele realizatoare ale acestui ultim meci din sezonul 2013-2014 al LNBF au fost: Laura Broomfield (14 puncte, 13 recuperări, 3 capace), Jence Rhoads (18 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive şi 2 intercepţii) şi Monique Coker (18 puncte, 13 recuperări) pentru arădence respectiv Chrissy Givens (18 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive), Porchia Green (14 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) şi Jenna Smith (10 puncte, 9 recuperări şi o intercepţie) pentru noile campioane ale României.

*Foto: Dudea Cristian

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!