Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

VIDEO. Sfântu Gheorghe și Târgoviște, în reeditarea finalei din 2009

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.04.2015

Două dintre cele mai puternice formații din baschetul feminin românesc, Sepsi SIC Sfântu Gheroghe și CSM Târgoviște, se vor întâlni începând cu ziua de azi în finala ediției 2014-2015 a Ligii Naționale de Baschet Feminin. La mai puțin de 6 ani de la unica întâlnire dintre cele două formații într-o serie de play-off, Sfântu Gheorghe și Târgoviște joacă din nou cu trofeul pe masă. 

Finalul sezonului regulat 2008-2009, Municipal MCM Târgoviște termina cele 26 de etape fără eșec. În prima fază a play-off-ului, echipa pregătită pe atunci de Cătălin Tănase trecea fără probleme cu 2-0 la general de SCM Craiova. Apoi, în semifinale, târgoviștencele treceau de asmenea fără înfrângere, cu 3-0 la general de CSM Satu Mare, asigurându-și biletele în finala campionatului. 

CSS LMK Sfantu Gheorghe termina sezonul regulat 2008-2009 pe poziția a 3-a cu un bilanț de 20 de victorii și 6 înfrângeri. În faza sferturilor de finală, gruparea antrenată la acea vreme de Deri Csaba reușea să treacă cu 2-1 de CET Govora. Ulterior, în penultimul act, Sfântu Gheorghe se duela cu Alexandria, echipă care termina stagiunea regulată pe poziția secundă, așadar teleormănencele aveau avantajul terenului propriu în semifinală. Totuși, covăsnencele nu le-au dat nicio șansă adversarelor, câștigând seria cu 3-0 la general. 

Așadar, MCM Târgoviște și LMK Sfântu Gheorghe aveau să dea piept în finala campionatului în prima lor întâlnire din play-off. După ce în sezonul regulat, echipa din Târgoviște își adjudeca clar ambele meciuri, 90-55 în Sala „Kati Szabo”, respectiv 66-54 lângă Turnul Chinidei, fetele lui Cătălin Tănase porneau din postura de favorite în duelul cu covăsnencele. Și într-adevăr, sportivele de la MCM nu le-au dat nicio șansă celor de la LMK, câștigând finala cu 3-0 la general, după ce au înregistrat următoarele rezultate: 63-43, 84-64 și 84-65. 

Secvențe din finalul Meciului 3 dintre MCM Târgoviște și LMK Sfântu Gheorghe, respectiv bucuria jucătoarelor și fanilor gupării din Târgoviște:

În respectiva finală au evoluat patru baschetbaliste care se vor regăsi și în acest an pe foile de joc ale celor două echipe. Elena Dinca, Annemarie PărăuChrissy Givens și Monique Coker își puneau în acel an la gât medaliile de campioane ale României alături de echipa din Târgoviște. De notat este faptul că, Dinca, Givens și Coker vor îmbrăca și în 2015 echipamentul portocaliu-albastru, în timp ce Părău le va fi adversară acestora în echipamentul alb-verde. 

În acea vreme jucau la Sfântu Gheorghe baschetbaliste precum Sharnee Zoll, Ildiko Vass, Erzsebet Ambrus, Salimata Diatta, Ildiko Nagy, Megan Duffy sau Judit Kajdacsi. De cealaltă parte, pe lângă cele patru sportive amintite mai sus, câștigau campionatul cu Târgoviște: Monika Brosovszky, Larisa Toma, Cynthia Valentin sau Nikolett Turoczi. 

Acum, la 6 ani distanță, situația se prezintă oarecum pe dos. Actuala Sepsi SIC Sfântu Gheorghe pornește cu prima șansă în fața celor de la Târgoviște, după ce au câștigat sezonul regulat cu 24 de victorii și 2 înfrângeri, în timp ce fetele lui Dan Fleșeriu au terminat pe locul secund cu 22/4. De asemenea, Sepsi și-a adjudecat ambele confruntări cu CSM din sezonul regulat, 62-51 la Târgoviște, respectiv 70-48 în „Kati Szabo”. Totodată, cele două combatante s-au duelat și în prima fază a Cupei României, acolo unde și-au împărțit victoriile, însă câștig de cauză a avut echipa pregătită de sârbul Zoran Mikes. 

În altă ordine de idei, Sfântu Gheorghe se luptă pentru primul titlu de campioană a României. Pe lângă finala pierdută în 2009 în fața celor de la Târgoviște, covăsnencele au fost răpuse și în finala din 2008, însă atunci de echipa din Arad. De cealaltă parte, Club Sportiv Municipal Târgoviște are în palmares 9 campionate câștigate, ultimul în sezonul anterior în fața celor de la ICIM Arad. 

Finala din 2015 va debuta azi la Sfântu Gheroghe cu primul meci, duel care va debuta la ora 19:00. Apoi, mâine, tot de la aceeași oră, are loc partida secundă. Seria se va muta ulterior la Târgoviște pentru meciul 3, respectiv pentru un eventual meci 4, iar dacă seria ajunge în decisiv, partida va fi găzduită de Sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe. 

*Foto: ProSport

*Video: YouTube Andrei Popescu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Târgoviște TBN :

    11 titluri
    Este al doilea articol in care sesizez aceeasi greseala. Targoviste are in palmares 11 titluri de campioana, nu 9.

    cu 9 ani în urmă (11.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!