Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Weekend perfect pentru echipele din Timişoara!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
28.02.2011

Sfârşitul de săptămână a fost unul condimentat cu multe pastile pentru inimă, dar şi pansat cu multă bucurie pentru suporterii baschetului din Timişoara. Atât echipa de fete, BCM Danzio Timişoara, cât şi băieţii de la BC Timişoara s-au impus în faţa adversarelor după două partide de infarct. În plus, jucătorii etapei la ambele categorii sunt de la formaţiile din Timişoara.

Danzio, gata să piardă pe mâna ei

Primele au intrat în scenă baschetbalistele lui Dan Ionescu. Aceastea s-au jucat cu inimile celor prezenţi în sală la partida cu SCM Craiova. După un debut în forţă şi o primă parte în care au condus şi cu 17 puncte avans, timişorencele au stricat totul după pauză. Au jucat foarte prost, iar Craiova a revenit spectaculos pe tabelă şi a preluat conducerea în finalul sfertului trei. După ce s-a mers cap la cap în ultimul act, alb-violetele au marcat coşurile decisive prin Ancuţa Stoenescu şi s-au impus la 3 puncte diferenţă, 81-78. Danzio a urcat momentan pe 3 în clasament şi visează cu ochii deschişi la semifinale. 

Nervi şi acuze dure la meciul băieţilor

Partidă cu final dramatic a fost şi a doua zi. Duminică seara, BC Timişoara şi Steaua au oferit un nou meci strâns, la fel ca în turul sferturilor din Cupă, dar de această dată învingători au fost timişorenii. Deşi roş-albaştri au fost aproape în permanenţă la conducere pe tabelă şi au avut 8 puncte avans cu 3 minute înainte de final, Leii din Banat au revenit incredibil pe final şi Păltinişanu a adus victoria cu 2 secunde înainte de final. Asta după ce înainte de această fază, Bogdan Popescu marcase de "3", aducând liniştea în sală. Finalul a fost unul tensionat, steliştii izbucnind de nervi imediat după fluierul arbitrilor. Oaspeţii au acuzat neacordarea unui fault la Jackson în ultima secundă de joc şi au fost potoliţi doar cu ajutorul jandarmilor.

Jucătorii etapei, în alb-violet

Dublă pentru Timişoara şi la capitolul "jucătorul etapei". Pentru prima oară în acest sezon, oraşul de pe Bega a dat ambii câştigători ai rundei. În opinia totalbaschet.ro, Ancuţa Stoenescu şi Dan Păltinişanu au fost cei mai buni baschetbalişti ai rundei cu a XXIII-a. Stoenescu a marcat 23 de puncte pentru Danzio şi a înscris coşurile decisive din finalul jocului cu Craiova, iar Păltinişanu a contribuit cu 18 puncte (10 recuperări) la victoria echipei sale cu Steaua, ultimele două - marcate cu 2 secunde înainte de final fiind decisive.

Cadoul perfect pentru Păltinişanu

Pivotul Leilor din Banat a avut dublu motiv de sărbătoare! Pe lângă victoria cu Steaua şi contribuţia la faza din ultimele secunde, Păltinişanu şi-a făcut un cadou frumos cu ocazia aflării veştii că va deveni tată. Soţia sa va naşte un copil în luna august, iar pivotul de 2,05 m era în culmea fericirii.

Salt şi în clasament

După victoriile din weekend, ambele formaţii au urcat în clasament. Situaţia e însă diferită. BCM Danzio e acum provizoriu pe treapta a treia a podimului la fete şi ţinteşte accederea în semifinale, în timp ce succesul cu Steaua nu le asigură încă un loc de play-off băieţilor, care mai au de recuperat 2 puncte faţă de CS Otopeni

Suporterii din Timişoara au savurat sâmbătă şi duminică victoriile pe linie ale celor două echipe de baschet şi pe cea a echipei de fotbal.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!