Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ziua "judecăţii" pentru echipele din Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
12.02.2011

Chiar dacă nu este nici "13" şi nu e nici marţi, cele trei ceasuri rele ar putea să apară azi pe cerul Timişoarei. În intervalul 15:30-17:00, respectiv 18:00-19:30 cele două formaţii de prima ligă ale oraşului, BCM Danzio şi BC Timişoara îşi vor decide soarta în acest sezon.

Fetele vor fi totuşi "pe plus"

Prima dintre ele care va intra în focul luptei decisive de pe parchet e BCM Danzio. Fetele antrenate de Dan Ionescu  vor da piept cu BC Alexandria, o formaţie redutabilă care a câştigat la "zero" seria din care a făcut parte în sezonul regulat. Formaţia din Teleorman are acelaşi ţel ca şi bănăţencele, clasarea în primele 4 locuri. 

Trupa lui Dan Ionescu este pusă într-o situaţie favorabilă totuşi. Gruparea de pe Bega avea ca obiectiv calificarea în grupa 1-8 a campionatului, lucru pe care l-a reuşit cu brio, fiind una dintre cele mai bune echipe din seria Vest în sezonul regulat. Odată ajunse în play-off, timişorencele au evoluat fără obiectiv impus. Şi-au propus doar să câştige meciurile cu echipele apropiate ca valoare precum Olimpia, Alexandria sau Craiova. Între timp, au răpus însă şi pe BC Sepsi Sf-Gheorghe, iar victoria următoare cu Rapid le-a dat aripi. Trupa viola a intrat serios în cursa pentru locul 4, ceea ce ar duce la o clasare nesperată la începutul sezonului. Uşor, uşor, elevele lui Dan Ionescu au găsit un obiectiv de care să se agaţe, iar acum sunt la 1 punct distanţă de el. Astăzi însă îşi pot decide soarta. Cum şi BC Alexandria are acelaşi obiectiv şi e tot la o lungime distanţă de locul 4, meciul de azi a devenit unul de "care pe care". Echipa victorioasă din această după-amiază va mai avea dreptul să viseze în continuare. Partea bună pentru BCM Danzio este că, în cazul unei înfrângeri astăzi, chiar dacă pierde şansa locului 4, va fi oricum un sezon "pe plus", fiind peste aşteptările conducerii şi antrenorilor.

Băieţii, apăsaţi de buget şi critici

Situaţie e inversă la BC Timişoara. Jucătorii lui Dragan Petricevic evoluează sub o presiune enormă datorată sezonului slab de până acum. Echipa în care autorităţile locale au investit aproximativ 900.000 de euro în acest sezon ocupă doar locul 12 în clasament şi are nevoie de 10 victorii în ultimele 10 etape pentru a putea prinde un loc de play-off. Presiunea şi aşteptările mari şi-au spus cuvântul, iar după patru ani în care au jucat cel puţin o finală pe sezon şi au câştigat Cupa României anul trecut, sunt acum în faţa unui sezon compromis. Meciul cu CSM Bucureşti, primul din seria de 10 meciuri capitale îi poate ţine în cărţi pe timişoreni sau dimpotrivă, poate înfinge cuţitul în trupul rănit al Leilor din Banat. Pentru bănăţeni, teoretic nu este nimic pierdut. Calculele matematice arată ca mai sunt în joc maximum 20 de puncte pentru ei, ceea ce i-ar duce la un total de 48. În acest moment, CS Otopeni, formaţia de pe locul 8 are 31, astfel că timişorenii trebuie să spere că echipa lui Eugen Ilie nu va acumula mai mult de 16. Mai bine spus, Otopeniul trebuie să piardă 4 jocuri până la final. Apoi, mai sunt şi echipele de pe locurile 9, 10 şi 11 care nu trebuie să obţină mai mult de 5 victorii pentru ca BC Timişoara să mai prindă play-off-ul. Desigur, toate aceste calcule rămân valabile cu condiţia ca Timişoara să câştige tot până la final. Partea bună a lucrurilor constă în faptul că elevii lui Petricevic au arătat o creştere în joc în ultimele etape. În plus, au meciuri abordabile. În afară de Steaua şi Cluj, au de jucat cu Iaşiul, Miercurea-Ciuc sau Craiova, plus duelurile directe cu Sibiul, Rovinari, Piteşti şi CSM Bucureşti. Totuşi, speranţele vor supravieţui doar dacă Leii din Banat răpun azi echipa din capitală.

Cele două formaţii vor intra pe rând în focul emoţiilor, ca elevii în faţa unui examen de bacalaureat. Fetele dau testul de maturitate cu BC Alexandria de la ora 15:30, iar băieţii încearcă să ia o notă de trecere în play-off de la ora 18:00 cu CSM Bucureşti.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!