Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Federația Română de Baschet trebuie să respecte ceea ce facem noi aici”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.02.2014

Zoran Mikes, tehnicianul formației Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, a vorbit pentru TotalBaschet despre eșecul de pe teren propriu înregistrat în fața grupării CSU Alba Iulia, scor 46-50. Mikes a explicat amănunțit cauzele insuccesului din partida de aseară.

„Meciul a fost unul strâns și a fost decis la ultimele două posesii așa după cum m-am așteptat. Am început jocul foarte bine, cu multă energie și o bună evoluție în apărare, dar Alba Iulia la rândul ei a oferit un răspuns pe măsură în sfertul doi. Confruntarea în sine a fost una fizică și puternică, și cel mai probabil mici amănunte de pe durata partidei au fost cruciale și este greu de spus care dintre detalii au fost cele mai importante. Am jucat ceea ce ne-am dorit, dar faptul că am jucat fără Prahalis aproape toată repriza secundă a contat foarte mult pentru noi. Cu toate acestea, puteam câștiga acest meci pe final. Vreau să felicit Alba Iulia pentru această victorie, dar dacă noi câștigam partida o meritam din plin. Sunt foarte mândru de jucătoarele mele pentru că au luptat și ne-am pus în situații de a ne impune la final, dar din păcate de această dată nu putut face față în ultimele minute”.

De asemenea, antrenorul bosniac a ținut să vorbească și despre eliminarea pentru cumul de greșeli personale a jucătoarei sale, Samantha Prahalis. Cu 4 minute rămase din sfertul 3, Prahalis a fost sancționată cu cea de-a 4-a greșeală personală, iar imediat după a primit și un fault tehnic, fiind eliminată din joc. 

„Noi ca și club, merităm mult mai mult respect deoarece am luptat pentru baschetul românesc în Eurocup, am reprezentat țara într-un mod foarte bun, fiind felicitați pentru asta și de cei de la Fiba Europe. Eliminarea lui Prahalis cu aproximativ 15 minute înainte de final a influențat rezultatul final, iar acum declarația mea ar fi sunat cu totul altfel dacă jucătoarea termina meciul în teren. Țin să menționez că Samantha Prahalis este principala marcatoare a Ligii Naționale, prima la capitolul paselor decisive, respectiv la cel al intercepțiilor. Prahalis face câteva lucruri bune pentru baschetul feminin românesc, iar din aceste motive merită cu siguranță mult mai mult respect de la oficiali așa cum și clubul nostru trebuie apreciat mai mult. Aici, la Sfântu Gheorghe avem sala plină la fiecare meci, oamenilor le place baschetul, iar noi gestionăm totul pentru a investi în baschetul feminin. Din aceste considerente, Federația Română de Baschet trebuie să recunoască ceea ce facem aici și să ne respecte. Noi vom continua să muncim, sezonul este lung și sperăm să ne îndeplinim câteva dintre obiective”. 

În urma acestei înfrângeri, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a ajuns la un bilanț de 15 victorii și 5 meciuri pierdute, având 35 de puncte la activ. În runda următoare, covăsnencele se vor deplasa la Arad, pentru duelul cu campioana en-titre ICIM.

*Foto: Szigyartó Szabolcs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!