Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „În finală am pierdut două bătălii până acum, dar mergem împreună să câștigăm războiul”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.05.2019

Zoran Mikes: „În finală am pierdut două bătălii până acum, dar mergem împreună să câștigăm războiul”

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, în meciul 5 al finalei Ligii Naționale de Baschet Feminin. Antrenorul covăsnencelor, Zoran Mikes, a prefațat jocul decisiv pentru titlu în cadrul unei conferințe de presă luni. Tehnicianul care a condus ACS Sepsi SIC spre ultimele trei titluri a declarat că nu se poate câștiga ușor campionatul și a spus că echipa sa a fost aproape să încheie finala pe terenul adversarelor.

„Nu trebuie să avem un ego atât de mare că suntem cei mai buni și trebuie să câștigăm fiecare meci. Este finala campionatului care este de 9 luni și nu putem să ne așteptăm să câștigăm campionatul așa de ușor. Nu am câștigat ușor nici celelalte campionate, așa că nimeni de la noi nu așteaptă asta. Dacă oamenii din jurul orașului s-au așteptat să fie ușor, trebuie să știe că nu este. Muncim din greu să reușim.

Am vrut să câștigăm și acolo. Cred că am fost aproape să câștigăm. Dacă am fi jucat puțin mai bine și am fi controlat o minge din lateral mai bine sau emoțiile mai bine, am fost aproape acolo și asta îmi dă dreptul să fiu optimist. Când muncești tot sezonul ca să ai avantajul terenului propriu în caz că ai nevoie, sunt optimist că avem o șansă să câștigăm campionatul. Desigur, am vrut să câștigăm mai devreme, dacă era posibil, dar obiectivul este să câștigăm 3 meciuri. Nu este oboseală. Oboseala este o scuză pentru pierzători. Suntem gata să luptăm să câștigăm campionatul, cu siguranță”, a declarat Zoran Mikes.

Cele două echipe și-au câștigat meciurile de acasă în această finală, în care cea mai mare diferență a fost de 12 puncte în prima partidă, când Sepsi câștiga acasă cu 66-54. Jocul doi a revenit deținătoarei titlului cu 57-49. CSM Satu Mare s-a menținut în cursa pentru trofeu cu două victorii acasă, 52-47 și 59-56.

Zoran Mikes a respins ideile conform cărora echipa sa a renunțat la luptă la Satu Mare și a vorbit despre mici ajustări în meciurile de până acum și despre faptul că era realist să se ajungă în jocul decisiv.

„Nu avem mult timp acum să ne pregătim pentru nimic altceva, doar să ne recuperăm după meciurile dificile, să ne odihnim și să fim pregătiți. Toate meciurile de până acum au avut mici detalii de ambele părți. Sper că putem să facem miciile ajustări într-un singur antrenament pentru meci. Emoțional cred că suntem pregătiți de joc. Nimeni nu poate gândi că echipa a renunțat să lupte la Satu Mare. După tot ce a fost în acest sezon, cred că era realist să ajungem la meciul 5, dar nu că ne doream asta. Desigur am vrut să câștigăm, dar sunt două echipe cu calități similare. Unele meciuri le-am câștigat la diferențe mari, dar este normal să fie o luptă grea în play-off”, a mai spus antrenorul lui Sepsi.

Alb-verzile își doresc să câștige în premieră titlul pe propriul teren, după ce în precedentele trei sezoane au primit trofeul în deplasare. Când formația covăsneană (cu un lot schimbat în mare parte) a fost penalizată cu 2 puncte, Zoran Mikes a luat în calcul și intrarea în play-off de pe locurile 2 sau 3, scenariu în care ar fi putut câștiga trofeul în fața propriilor suporteri. Reamintim că Sepsi SIC a mai jucat un meci decisiv pentru titlu acasă în 2015, când ceda în fața lui CSM Târgoviște.

„Echipa a ajuns la acel nivel de chimie și calitate să câștige campionatul. Din prima zi când am auzit de penalizarea de 2 puncte, eram pregătit să merg și de pe locul 2 sau 3, nu știi niciodată, dar tot am vrut să câștig campionatul. În acel caz mă gândeam că poate vom fi în situația să câștigăm campionatul acasă. Tot am reușit primul loc în sezonul regulat și avem șansa să câștigăm campionatul pe propriul teren. Sper că toți suporterii vor fi de partea noastră, știu cât de important este, au fost de mare ajutor în cupă. Este ultima bătălie din sezon să câștigăm războiul. Până acum în finală am pierdut două bătălii, dar mergem împreună să câștigăm războiul”, a mai spus Zoran Mikes.

Campioana ediției 2018-2019 din Liga Națională de Baschet Feminin se decide astăzi, de la ora 19:00, la Sepsi Arena. Meciul 5 al finalei poate fi urmărit în direct pe FRB TV

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!