Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Ne așteaptă o perioadă foarte aglomerată. Sunt încrezător că suntem pregătiți pentru ritmul susținut”

Zoran Mikes: „Ne așteaptă o perioadă foarte aglomerată. Sunt încrezător că suntem pregătiți pentru ritmul susținut”

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe găzduiește în această seară meciul care deschide noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Alb-verzile primesc vizita Olimpiei CSU Brașov de la ora 19. Antrenorul Zoran Mikes are trei absențe pentru această partidă, două din cauze medicale, iar o jucătoare este la mondialul U23 de 3x3. Tehnicianul campioanei a vorbit despre presezon și perioada încărcată pe care covăsnencele o vor avea la începutul acestui sezon, invitând din nou fanii la sală.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe întâlnește Olimpia CSU Brașov în prima rundă din grupa Est a LNBF. Alb-verzile au jucat un amical cu brașovencele în urmă cu patru zile, finala Cupei Sepsi, și s-au impus la o diferență clară, 97-52.

„Probabil am terminat cea mai grea parte, le-am adus pe jucătoare în formă fizică, am construit o fundație solidă pentru tot sezonul și am pus piesele de puzzle în atac și în apărare. Desigur, pregătirea echipei nu este un proces scurt și este aproape imposibil să joci perfect după 7 meciuri de pregătire, dar suntem mai buni săptămână după săptămână. Sper că am construit o structură solidă și am devenit o echipă competitivă care joacă cu inima și putere. Am avut amicale cu echipe solide și cred că putem folosi experiența pe care o avem în viitor”, a declarat Zoran Mikes pentru site-ul oficial al deținătoare eventului.

Tehnicianul lui Sepsi a vorbit și despre programul aglomerat pe care echipa sa îl are în următoarea perioadă. Alb-verzile dispută patru meciuri de campionat din 2 până în 12 octombrie, cel de acasă cu Olimpia CSU Brașov, la Constanța (în 5 octombrie), acasă cu Rapid (9) și la Târgoviște (12). Pentru campioană urmează trei săptămâni fără meciuri în LNBF, dar dispută primele trei partide din EuroCup în această perioadă. În 17 octombrie covăsnencele joacă în deplasare cu Artego Bydgoszcz, în 23 octombrie primesc vizita lui Galatasaray, iar în 31 vor juca pe terenul suedezeor de la Lulea BBK.

„Ne așteaptă o perioadă foarte aglomerată pentru că jucăm 4 meciuri de campionat în următoarele 10 zile și cupa europeană este pe cale să înceapă, așa că sunt încrezător că suntem pregătiți pentru ritmul susținut. Nu putem să ne plângem de program pentru că am muncit din greu în ultimele săptămâni să fim pregătiți pentru luna aglomerată care ne așteaptă. Cu siguranță este o sarcină dificilă, dar trebuie să arătăm că sunt făcute din esență tare. Jucăm la maximul abilității noastre, încercăm să fim tari cu toți adversarii și sperăm că o parte din dinții lor se vor rupe în noi. În același timp, încercăm să ne bucurăm de jocul contra unor echipe foarte bune și puternice”, a mai spus Zoran Mikes.

Acesta a vorbit despre evoluția accidentărilor Ioanei Ghizilă și Alyssiei Brewer. Tânăra româncă se recuperează după accidentarea de la genunchi din martie și se știa din vară că nu va putea să joace în startul sezonului, iar în cazul americancei se ia în calcul și o înlocuitoare temporară pentru meciurile din EuroCup.

„Suntem concentrați în totalitate pe jucătoare care sunt 100% pregătite să joace de la începutul sezonului. Așteptăm cu nerăbdare ca Ioana Ghizilă și Alyssia Brewer să se recupereze și să ajute echipa să își atingă obiectivul. Pot să spun că Ioana va reveni în echipă săptămâna viitoare, a trecut prin reabilitarea post-accidentare la Novi Sad în ultimele 3 luni, sub îndrumarea unor profesioniști și antrenori excelenți, astfel că urmează partea finală a recuperării. Pentru moment nu pot să spun când o să o revedem în teren, nu vrem să ne grăbim, cheia este să fie la sută la sută și sunt sigur că toată lumea se va bucura când va reveni pe teren. Brewer nu este pregătită să joace încă, dar se poate recupera în următoarele săptămâni. Clubul caută o soluție temporară pentru a înlocui centrul în meciurile internaționale, astfel că dacă vom găsi pe cineva pe piață care se potrivește cu echipa, o să încercăm să se potrivească cât mai bine cu abilitățile noastre”, a adăugat antrenorul lui Sepsi.

Pe lângă cele două, tehnicianul campioanei nu poate conta pe Nicolett Orban în prima rundă, aceasta fiind la naționala U23 de 3x3, care participă în aceste zile la mondialul din China. Și Olimpia CSU Brașov are o absență din același motiv, Ecaterina Armanu. Zoran Mikes a lăsat și un mesaj pentru fani în interviul acordat site-ului oficial al alb-verzilor.

„Aș dori să invit fanii să ni se alăture în fiecare meci, începând din prima rundă a campionatului. Avem nevoie de susținere și pot să spun că vom juca cu toată inima și efortul în acest sezon. Susținătorii noștri s-au dovedit de ani buni ca unii din cei mai buni din baschetul feminin și suntem mândri de acest fapt, ne străduim să fie și ei mândri de noi. Când echipa și fanii se unesc, este foarte dificil să fim învinși pe propriul teren, așa că respectăm tradiția. Știm că fanii ne vor însoți la meciurile din deplasare și suntem foarte fericiți. Vă doresc tot norocul să aveți parte de un sezon de distracție și bucurie”.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!