Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Suntem mai bine pregătiți pentru calificări anul acesta”

Zoran Mikes: „Suntem mai bine pregătiți pentru calificări anul acesta”

Miercuri, 20 septembrie, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe se va duela cu TTT Riga în preliminariile Euroligii feminine, debutând astfel în sezonul 2023-2024 direct cu un joc foarte important.

Trupa din Covasna a organizat o conferință de presă înaintea acestei partide, iar Zoran Mikes, antrenorul principal al alb-verzilor, a abordat mai multe subiecte, printre care și plecarea unor jucătoare importante din lot (Ioana Ghizilă, Annemarie Părău, Nicolett Orban):

”În primul rând, aș dori să menționez că în sezonul trecut am realizat ceva impresionant, câștigând campionatul fără nicio înfrângere, însă nu sunt mulțumit pentru că nu am avut parte de o ceremonie de victorie cu adevărat meritată.  Până acum nu am putut împărtăși acest lucru cu nimeni, dar acesta este sezonul trecut, ne concentrăm asupra prezentului. Avem nevoie de orice sprijin anul acesta, fie din partea suporterilor, fie din partea reprezentanților presei, deoarece există cei care vor să ne „detroneze” cu orice preț. În ultimii 10 ani, am demonstrat ce suntem în stare să realizăm. Mulți cred că succesul se datorează banilor, însă nu este adevărat. Nimeni nu apreciază munca grea pe care am depus-o. Poate de aceea baschetul românesc se află la acest nivel, pentru că nimeni nu vrea să muncească, iar jucătoarele nu vor să se alăture echipei noastre pentru că aici trebuie să muncești din greu. Cealaltă chestiune despre care aș vrea să îmi exprim părerea este plecarea jucătoarelor. Personal, m-a întristat faptul că jucătoarele care au jucat aici timp de mai mulți ani nu au spus nimic înainte să plece de la echipă. În schimb, au împărtășit știrea pe rețelele de socializare, în timp ce, cei care au fost cu ele, chiar și zi și noapte, chiar și în momentele mai dificile, nu au aflat nimic. Dar pentru mine asta e deja trecut. Acum avem o echipă nouă, care vrea să joace aici și să lupte pentru club. Tinerele jucătoare care vor să fie aici se dezvoltă în mod constant și în 2-3 luni se va vedea progresul lor”, a spus Mikes, conform site-ului oficial al echipei.

De asemenea, tehnicianul în vârstă de 51 de ani a mai vorbit despre pregătirea trupei sale și a făcut o comparație cu gruparea letonă:

„Străinele care au rămas aici sau care au venit aici, le vom susține și vom lucra împreună pentru a atinge obiectivele noastre. Prima mea impresie este că noua noastră echipă este în regulă, plină de energie, lucrează bine, iar faptul că unele se cunosc deja ajută și munca mea. Suntem mai bine pregătiți pentru calificări anul acesta decât anul trecut, chiar dacă am avut cu 7 zile mai puțin pentru pregătire. Totuși, am făcut o treabă bună. Echipa noastră este foarte asemănătoare cu cea letonă, sunt pline de energie, aleargă mult și au caracteristici similare cu ale noastre. Vom juca meciuri strânse, însă la începutul sezonului este dificil să faci previziuni. La început, nu ești la nivelul optim, motiv pentru care este greu să joci calificări deja în septembrie. Cu toate acestea, nu doar nouă ne este dificil, ci și celorlalte echipe. Însă simt că fetele sunt foarte motivate și toată lumea este pregătită să dea totul pe teren. Am încredere în jucătoarele mele că vor pune totul în ambele meciuri. Sper că suporterii vor veni în număr mare la meci, pentru că avem nevoie de ei și de susținerea lor.”

Una dintre baschetbalistele care au decis să rămână la Sfântu Gheorghe este Bethy Mununga, campioană europeană cu naționala Belgiei. Aceasta a fost numită drept noul căpitan al echipei și, în această calitate, a prefațat duelul cu TTT Riga:

„Știm că ne așteaptă un meci dificil miercuri, dar suntem foarte entuziasmate. Anul trecut, am avut o șansă să ajungem în faza următoare, dar am pierdut meciul împotriva echipei Olympiacos. Acum simt că suntem mai pregătite decât anul trecut. Lucrăm din greu pentru a stabili cum să ne apărăm și cum să jucăm împotriva jucătoarelor de la TTT Riga. Diferența de înălțime poate fi o piedică, dar poate deveni și un avantaj pentru noi. Suntem capabile să controlăm jocul nostru, avem jucătoare talentate, fiecare avem o șansă de 50-50%. Continuăm să muncim și vom fi pregătite pentru meciul de miercuri și pentru cel viitor.”

Partida va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărită pe Erdely TV și pe canalul de YouTube al Euroligii feminine.

*foto: Facebook – Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!