Final 1 2 3 4 T
Dinamo 31 22 19 18 90
U BT Cluj 26 27 23 24 100
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Faza I
  • Etapa 1
  • 14.10.2019
  • 17:30
  • TV: Digi Sport 3
  • Arbitru: Olaru Alexandru
  • Arbitri secundari: Faur Alin Mircea, Bănică Matei
  • Comisar: Ioan Constantin
  • Sala Dinamo
  • 350 spectatori

Debut dificil pentru CS Dinamo Știința București în noua ediție a Ligii Naționale

David Istrate
13.10.2019

Luni, 14 octombrie, prima etapă din sezonul 2019-2020 se încheie cu disputa dintre CS Dinamo Știința București și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Chiar dacă formația clujeană este favorită, trupa din Capitală este, cu siguranță, genul de echipă care poate pune probleme mari dacă este lăsată să își facă jocul.

Ca dovadă stau partidele din stagiunea precedentă, când Dinamo a învins-o pe SCM Timișoara, în Cupa României, sau pe BC CSU Sibiu, în playoff-ul LNBM. Totuși, lotul „câinilor” s-a schimbat considerabil de la finalul ediției 2018-2019.

Cei mai importanți baschetbaliști care au sosit la echipa din Ștefan cel Mare sunt Andreja Milutinovic, Mladen Jeremic, Tony Gugino și Armin Cane. În plus, Ousmane Barro, Marcu Badiu, Mihnea Andrei, Daniel Ioniță, Andrei Calenic și Anton Diaconescu și-au prelungit contractele cu CS Dinamo Știința.

Pe lângă aceștia, Tudor Costescu l-a adus în cadrul echipei pe Vasile Odagiu, un baschetbalist american ce s-a format în Statele Unite ale Americii. Drept urmare, Dinamo are șase străini și încă cinci baschetbaliști români de perspectivă.

Și mai multe schimbări au avut loc la U-BT Cluj-Napoca, începând de la staff și până la jucători. Conducerea alb-negrilor a ajuns la o înțelegere cu Dusko Vujosevic, unul dintre cei mai importanți tehnicieni europeni din istorie, iar acesta a devenit antrenor coordonator. Mihai Silvășan s-a reîntors pe banca tehnică a lui U-BT ca antrenor principal, în timp ce Dorin Pintea a devenit „team manager”.

La nivelul lotului, clujenii au renunțat la toți străinii, aducându-i, în schimb, pe: Brandyn Curry (accidentat pe o perioadă mai lungă), Patrick Richard, Artis Ate, Karlo Zganec, Darko Planinic, Donatas Tarolis și Kerron Johnson. De asemenea, doi români tineri au ajuns în această vară sub comanda lui Mihai Silvășan. Este vorba de Rareș Uță și Ștefan Grasu.

Din echipa avută în sezonul trecut, au rămas la U-BT Cluj-Napoca: Andrei Calnicenco, Nandor Kuti (accidentat), Andrei Mureșan, David Vida, Anton Rotaru și Toma Lungoci.

Dacă, până acum, CS Dinamo Știința București a avut doar meciuri amicale, adversara ei a debutat deja într-o competiție oficială. În ultimele două săptămâni, U-BT Cluj-Napoca s-a duelat în două rânduri cu KB Rahoveci, miza fiind calificarea în grupele principale ale FIBA Europe Cup. Trupa lui Dusko Vujosevic a câștigat ambele partide fără probleme și a reușit să treacă mai departe.

Dacă ne întoarcem la întâlnirea de mâine (14.10), U-BT Cluj-Napoca are cel puțin două probleme de lot. Pe lângă Nandor Kuti și Brandyn Curry, s-ar putea ca nici Andrei Mureșan să nu evolueze, după ce o accidentare l-a împiedicat să fie pe teren în dubla cu Rahoveci.

Confruntarea dintre CS Dinamo Știința București și U-BT Cluj-Napoca are loc luni, 14 octombrie, de la ora 17:30 și va fi transmisă, în direct, pe Digisport 3.

*foto: Sabin Malisevschi/Dinamo Știința Baschet